Πλημμυρικά φαινόμενα από μεγάλη βροχή απόψε στην Άνδρο

Τα νερά κατεβαίνουν από το βουνό στις Στενιές και μετατρέπουν την πλαγιά και τον δρόμο σε ρέμα!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/10, ΩΡΑ 23:15 - Νεώτερες πληροφορίες από Επαρχείο, Δήμο Άνδρου, Πυροσβεστική και Δασοπυροσβέστες.

Το μεγάλο κύμα της βροχής χτύπησε το νησί κυρίως στην περιοχή από το Νειμποριό μέχρι τις Στενιές και από τ' Αποίκια και τη Βουρκωτή μέχρι τ' Άχλα. Είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα και στις πλαγιές. Επλήγησαν οι κορυφές της Κουβάρας και του Ζένου. Κατέβασαν πολύ νερό στις πλαγιές μέσα και έξω από τα ρέματα. Η φύση εκδικείται και οι φωτιές των περασμένων ετών αφάνισαν πολλές εκτάσεις με θάμνους.

Η Μπαρμπαρόλα του Γ. Μπάλλα στις Στενιές!

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά στον παραθαλάσσιο Κόλυμπο που είναι κάτω από την Κουβάρα και στα ορεινά Αποίκια (έχει καεί όλος ο Ζένος τα προηγούμενα χρόνια). Στον Κόλυμπο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής βρήκε το ΙΧ μιας δασκάλας να το έχει παρασύρει το νερό μαζί με αυτήν. Οι πυροσβέστες κατάφεραν και την τράβηξαν έξω σώζωντας την από χειρότερα. Στην ταβέρνα του Μπάλλα λάσπη και νερό κατέβηκαν ορμητικά την πλαγιά και τον δρόμο και μπήκαν μέσα. Έχει ήδη σταλεί από την Πολιτική Προστασία ένα μηχάνημα στις Στενιές. Επί τόπου είναι οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και η Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική έχει στείλει δυνάμεις στον Κόλυμπο, στ΄Αποίκια και στις Στενιές. Υπάρχει συνεννόηση πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας (Γ. Μπακέλας) να σταλεί μηχάνημα και στα Άχλα.  

Άλλη μια φωτογραφία από τις Στενιές

Αυτή τη στιγμή το κύμα της ξαφνικής κακοκαιρίας έχει πια περάσει. Διάρκεσε περίπου τρεις ώρες. Η περιοχή γλύτωσε τα χειρότερα καθώς όπως αναφέρθηκε από υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας ο ανοιξιάτικος καθαρισμός αρκετών ρεμάτων της περιοχής από το Επαρχείο (Λειβάδια, Στενιές το ένα ρέμα, μεγάλο ρέμα Νειμποριού) συνέβαλε ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα. Όμως υπήρξε πρόβλημα μεγάλο με το νερό που κατέβαινε από τις πλαγιές όπως μας τόνισαν οι ευρισκόμενοι επί τόπου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/10, ΩΡΑ 22:45 - Νεώτερες πληροφορίες από τον ΣΕΔΑ και την Πυροσβεστική.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο οδόστρωμα από Πιτροφό μέχρι Παλαιόπολη. Στις Στενιές μεγάλοι όγκοι νερού και λάσπης μπήκαν στο κατάστημα του Γ. Μπάλλα στην πλαγιά. Σπεύδει ο ΣΕΔΑ. Στα Άχλα έχουν εγκλωβιστεί 13 άτομα στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου ΟΝΑΡ και περιμένουν βοήθεια. Σπεύδει η Πυροσβεστική.

Πλημμύρισε απόψε το ποταμάκι του Νειμποριού. 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/10, ΩΡΑ 22:30 - Μεγάλη βροχή σήμερα Δευτέρα (7/10) το απόγευμα στην Άνδρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει πλημμυρίσει το μικρό ποτάμι στο Νειμποριό, ενώ υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα στην Βουρκωτή, στις Στενιές και σε πολλά ακόμα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με τον ΣΕΔΑ και την πυροσβεστική που είναι στους δρόμους αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στ’ Αποίκια, στον Κόλυμπο και σε άλλα μέρη του νησιού. Και στις περιοχές Βουρκωτής, Αποικίων και Στενιών υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Το περισσότερο νερό το έριξε και συνεχίζει να το ρίχνει στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας. Βρέχει όπως παντού. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών έχουν κληθεί να αντλήσουν νερά σε σπίτια και σε μαγαζιά.

Νεώτερα σε λίγο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένουμε τόσες μέρες να δούμε την κριτική που θα ασκήσετε στον πρώην και στον νυν Έπαρχο για την εγκληματική αμέλεια που δεν καθάρισαν τα Ρέματα. Φυσικά η ευθύνη βαρύνει κατά πολύ περισσότερο τον τέως, αφού είχε 14 μήνες στη διάθεσή του να τα καθαρίσει. Με έκπληξη βλέπω ότι κωφευετε και είσαστε εντελώς ουδέτερος. Αναρωτιέμαι αν ήταν στη θέση του επαρχου κάποιος άλλος, τι θα είχατε γράψει;;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα έχουμε ήδη γράψει. Απορούμε γιατί απορείτε. Γράψαμε τότε που καθαρίστηκαν αρκετά ρέματα και κάποιοι κορόιδευαν. Γράψαμε και τώρα για τα κενά που υπήρξαν στα ρέματα.
Με μια λεπτομέρεια δεν γράψαμε αυτό που θέλετε εσείς. Δηλαδή πως 12 μήνες περιορισμένης χρηματοδότησης και καθαρισμών μπορούν να υπερκεράσουν το κενό των 48 μηνών που προϋπήρξε.
Ο πρώην έπαρχος καθάρισε σε μια άνοιξη-καλοκαίρι 5-6 ρέματα (τα ρέματα δεν καθαρίζονται φθινόπωρο και χειμώνα όπως εννοείτε εσείς).
Ο πρώην δήμαρχος καθάρισε σε 48 μήνες... ΤΙΠΟΤΑ. Θυμηθείτε πως πήρε χρήματα 40.000 από την περιφέρεια μόνο τον πρώτο χρόνο για τα ρέματα και αυτά πήγαν στην αναπτυξιακή και όπου άλλου. Ρωτήστε τον Αντώνη Λάβδα. Κάτι ξέρει.
Λοιπόν, τι ακριβώς θέλετε να γράψουμε εσείς; Την αλήθεια ή το ψέμα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ήταν για τον Λοτσάρη και τον Λάσκαρη δεν θα ξέφευγε . Γι αυτό μην προστατεύεις οποίους σε συμφέρει γιατί το site σου δεν θα είναι πια αξιόπιστο . Περισσότερη προσοχή λοιπόν και όχι διακρίσεις .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λυπούμαστε γιατί ειστε κακόπιστος. Το site δεν έχει ανάγκη μια ανώνυμης άποψης για να είναι έγκυρο. Το στηρίζουν χιλιάδες επώνυμοι. Μια λέξη πολιτικής υπερβολής δεν διαβάστηκε. Δεν ήταν χυδαία ύβρις.
Όσο για τις ανεξάρτητες πολιτικές απόψεις του γραφοντος - ως προς τα πρόσωπα - είναι γνωστές. Έχουμε επικρίνει και τον Λάσκαρη (2014-2016) και τον Λοτσάρη (2014 και 2017) για λάθος πολιτικές θέσεις τους. Αυτά ειναι γνωστά. Αν εσείς δεν τα ξερετε πρόβλημα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κ. Μπασαντη τελικά γίνονται μόνο πολιτικά σχόλια εδώ μέσα . Πολύ πολιτικό το σχόλιο του ΣΤΕΝΙΩΤΗ. Μπράβο και πάλι μπράβο . Δεν έχω λόγια .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είχατε δίκιο ξέφυγε η ύβρις. Ευχαριστούμε. Περικόπηκε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΧΡΗΣΤΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ .... (διαγραφή μιας λέξης - Εν Άνδρω) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ. ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Άνδρος πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα με μεγάλες καταστροφές και ο κύριος έπαρχος πριν από 2 ώρες έβαλε στο Facebook φωτογραφίες από το νέο του κατάστημα... τι να πει κανείς..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού λοιπόν το πάμε έτσι και έχει ευθύνη ο δήμος, πείτε μου μια πλημμύρα που έγινε τα χρόνια της διοίκησης Σουσουδη. Για να σας προλάβω πριν μου πείτε ότι δεν έβρεχε, θα σας θυμίσω ότι πέρυσι έπεσε ρεκόρ βροχής. Υποδειξτε μου ένα άρθρο σας για πλημμύρα κατά τα τελευταία χρόνια....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλοι η Άνδρος είναι δυσαρεστημένη και εξοργισμένοι με τον Σουσουδη και αυτός ζει στον κόσμο του. Τα αβάσταχτα τέλη του δήμου που τα ππληρώνουμε μέσω ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά και εάν δεν γνωρίζεται την λέξη Σουσουδη σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέφονται όλα πίσω στα χωριά για έργα Είστε υπόλογος για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος Πρέπει επιτέλους εδώ στην Ελλάδα να μάθετε να αναλαμβάνεται τις ευθύνες

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτο που εξοργίζει τον κόσμο όταν έχουν χάσει περιουσίες και έχουν υποστεί ζημιές ενώ πληρώνουν αδρά όλα τα δημοτικά τέλη να βγεναιτε και να μετατίθεται Σουσουδη τις ευθύνες όπου διποτε αλλού εκτός από τον εαυτό σας. Τοτε τα δημοτικα τελη να τα παραδίδεται στο επαρχειο η στον κλισθενη τι τα περνεται αφου δεν κανεται τίποτα

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι μας φταίει ο κλησθενης, ο στρατηγός άνεμος, τότε στο Ιατριο του γαυριο που ήταν καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και η σύλληψη της ιδέας και η χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου γιατί πήρε την μούρη του ο Σουσουδης και πήγε να κάνει εγκαίνια? Δεν ντρέπεστε λιγο

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι τα ίδια λέτε. Δηλαδή ο νόμος του Κλεισθενη αναφέρει ότι λόγω ανεπάρκειας του δήμου Άνδρου θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα στην περιφέρεια; μην τρελαθούμε και τελείως!!! Πανελλαδικά συνέβη αυτό και όχι μόνο στην Άνδρο. Θα σας θυμίσω και το άρθρο σας που αναφέρατε για τους καθαρισμούς, σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει

https://www.enandro.gr/politiki/4596-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.html

Περισσότερα