Η αιμοδοσία, το πολεμικό ναυτικό και οι πολίτες…

Από την αιμοδοσία στο Γαύριο 

Το Πολεμικό Ναυτικό με το προσωπικό του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Άνδρου στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του συμμετείχε σχεδόν με όλη του τη δύναμη στην Εθελοντική Αιμοδοσία του συλλόγου Αιμοδοτών Άνδρου  στο Γαύριο . Στην Αιμοδοσία  προσέφεραν  εθελοντικά πέραν του εν υπηρεσία προσωπικού και ναύτες που τελούσαν σε άδεια εξόδου.

Κατά τα άλλα – σύμφωνα με τα στοιχεία – η αιμοδοσία στην Άνδρο συναντά αρκετές δυσκολίες γιατί σχετικά  λίγοι από τον πληθυσμό προσέρχονται ως αιμοδότες.

Στελέχη του νοσοκομείου που κάνουν αιμοδοσία σε πολλά νησιά παρατηρούν πως υπάρχει δισταγμός, αμέλεια ή αδιαφορία και τελικά οι επισκέψεις όπως αυτή που έγινε στο Γαύριο δεν αποδίδουν το αναμενόμενο για ένα νησί του πληθυσμού της Άνδρου. Αντιθέτως ακριτικά νησιά με μικρότερο πληθυσμό δείχνουν περισσότερη διάθεση να συνεισφέρουν στο κοινό καλό.

Τα παραπάνω τα σημειώνουμε με σκοπό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και σε επόμενη αιμοδοσία, τον επόμενο χρόνο, να προσέλθουν περισσότεροι. Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο επιστρέφει στον προσφέροντα με πολλούς τρόπους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

   

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet