Ο Άγιος Χαράλαμπος και το "θαύμα" στο Κοχύλου: μια απίστευτη ιστορία...

 Στο Κοχύλου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου εδώ και πολλά χρόνια εορτάζουν το "θαύμα" του Αγίου Χαραλάμπους! Μας το έλεγαν στην πίτα του Τοπικού και μας έστειλαν και σχετικές φωτογραφίες από την παραμονή του Αγίου Χαραλάμπους όταν γιόρτασαν στον εσπερινό τις οποίες έστειλαν και μας τηλεφώνησαν να μας αφηγηθούν το "θαύμα" του Αγίου.... 

 Πάνε χρόνια. Κάπου στη δεκαετία του 1960 - παραμονή της γιορτής του - εμφανίστηκε στο βροχερό απόβραδο σε μια γυναίκα ένας φτωχός γέροντας και ζήτησε φιλοξενία. Αυτή τον έβαλε στο κουζινάκι της, τον κάθισε σε ένα καρεκλάκι, του έβαλε να φάει και τον κράτησε για τη νύχτα. Το πρωί ο γέροντας είχε φύγει. Το περιστατικό επαναλήφθηκε μια-δυό φορές ακόμα. Εν τω μεταξύ η γυναίκα είχε δει ένα όνειρο πως ο γέροντας ήταν ο Άγιος Χαράλαμπος και της ζήτησε να πάει στην Αθήνα στα ανάκτορα και να ζητήσει από την βασίλισσα να της πει να του φτιάξει το "σπίτι" του στην περιοχή των Ηλυσίων. 

 Η γυναίκα ξαφνιάστηκε και απόρησε. Πως θα πήγαινε να βρει την βασίλισσα να της ζητήσει να φτιάξει ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Ηλύσια. Όμως το όνειρο ήταν τόσο ζωντανό που ξεκίνησε για την Αθήνα. Πήγε στα ανάκτορα και ζήτησε να δει την βασίλισσα. Και κατά περίεργο τρόπο την δέχτηκε και την άκουσε. Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι πως σύμφωνα με τα λεγόμενα το αίτημα έγινε αμέσως αποδεκτό. Σαν να το περίμεναν. Και έτσι με την προτροπή μιας γυναίκας από το Κοχύλου της Άνδρου χτίστηκε η γνωστή εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου στα Ηλύσια.

 Η παραπάνω ιστορία και όλα όσα την περιέβαλαν έκανε μεγάλη εντύπωση στο Κοχύλου και έκτοτε το χωριό κάθε χρόνο παραμονή του Αγίου Χαραλάμπους στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάνουν μεγάλο εσπερινό και τιμούν τον Άγιο με γιορτή...

 Έτσι κι εφέτος το χωριό γιόρτασε την παραμονή της γιορτής του Αγίου. Έγινε μεγάλος εσπερινός και ο Γέροντας Ευδόκιμος, ηγούμενος της Μονής Παναχράντου στη συνέχεια έκοψε και την πίτα του τοπικού συλλόγου. Παρόντες ήταν πάρα πολλοί κάτοικοι από διάφορα μέρη του νησιού. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με επισκέπτες και προσφέρθηκαν από τους Κοχυλιανούς κεράσματα. 

 Τέλος φεύγοντας το βράδυ οι επισκέπτες από άλλα μέρη του νησιού θαύμασαν και την πανσέληνο του χιονιού που είχε φτάσει στην κορύφωση της πριν λίγες ώρες.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

μεγαλη η χαρη του Αγιου σαν παιδι ακουγα για τον Αγ χαραλαμπο στο Κχυλου

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξέρω αν πιστεύω στο Θεό. Μου φαίνεται πως ναι. Κάποιες άλλες φορές (λίγες) λέω πως δεν υπάρχει. Όμως είμαι βέβαιος πως όταν μπαίνω σε εκκλησία νοιώθω διαφορετικά, σαν να γαληνεύω και αυτό μου παίρνει ένα μεγάλο βάρος από μέσα μου.
Πολλές φορές έχω κλάψει μπροστά σε μια εικόνα. Έτσι χωρίς λόγο. Έτσι γιατί μου βγήκε...
Αν αυτό είναι πίστη, τότε ναι, πιστεύω.
Όσο για τα θαύματα, ακόμη και αυτή η γαλήνη, στις μέρες μας είναι ένα μικρό θαύμα.
Ή όχι;