Βγήκε για κωπηλασία στο Κυπρί με 7-8 μποφόρ!!!

Το Κυπρί σήμερα 15/2 το μεσημέρι...

Συνέβη και αυτό. Βγήκε απερίσκεπτα με 7-8 μποφόρ για κωπηλασία στη θάλασσα στο Κυπρί! Και μετρά χρειάστηκε ολόκληρη κινητοποίηση του λιμενικού της Άνδρου... για να τον σώσουν!!! Αναλυτικά, άνδρας 43 ετών σήμερα Σάββατο 15/2 στις 13:30 ενημέρωσε τηλεφωνικά το λιμενικό τμήμα Γαυρίου ότι έκανε όρθια κωπηλασία (S.U.P.) στο Κυπρί της Άνδρου με βορειοανατολικούς ανέμους της τάξης 7-8 μποφόρ! Κάποια στιγμή κατάλαβε πως δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ακτή και έτσι ειδοποίησε το λιμενικό.

Το λιμενικό ενεργοποίησε αμέσως χερσαία και πλωτά μέσα που έφτασαν στην περιοχή για έρευνα και διάσωση. Το πλωτό του λιμενικού περισυνέλεξε τον άνδρα γύρω στις 14:00 και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γαυρίου. Ο άνδρας βγαίνοντας από το σκάφος του λιμενικού δήλωσε υγιής και ότι δεν χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

Το σκάφος που έκανε τη διάσωση

Το λιμενικό της Άνδρου σημείωσε το απαράδεκτο και επικίνδυνο της ενέργειας του κωπηλάτη γιατί στην περιοχή επικρατούσαν πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οδήγησε στην κινητοποίηση όλων των μέσων του για την διάσωση του λόγω της αμέλειας του.

Μάλιστα το λιμεναρχείο Γαυρίου εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή σε όλους τους χρήστες θαλάσσιων μέσων αναψυχής ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 του γενικού κανονισμού λιμένα απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων μέσων όταν υπάρχει άνεμος έντασης άνω των 5 μποφόρ. Για την περίπτωση της ιστιοσανίδας ή και της αετοσανίδας η απαγόρευση ισχύει στα 6 μποφόρ. Όποιοι το αγνοούν τους επιβάλλεται αποζημίωση και πρόστιμο – κάτι που συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση – γιατί ο κανονισμός του λιμεναρχείου προβλέπει και καταβολή αποζημίωσης προς το ελληνικό δημόσιο όταν η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης γίνεται με υπαιτιότητα του παθόντος.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ -ΑΔΕΙΑ - ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑ ΝΑ ΜΘΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο "ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ" ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Of course, he could have escaped paying a fine if he would have perished at sea.... But, indeed he put other lives at risk, so hopefully, the fine will go towards paying the limenarxio and not go towards any other Socialistic benefit. That is, if he has money’s to pay it for sure.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που το λιμεναρχείο Γαυριου έχει σκάφος και έχει σωσει πολλούς αλλιώς θα είχαμε πολλές χήρες κατα καιρούς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μ.... νομίζει οτι είναι ακόμη 23 χρονών

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μερικοί θέλουν κλωτσιές για να μάθουν . Πριν μερικές μέρες πάλι δεν μάζεψαν αλλον ένα στα Γαυριονήσια που πήγε για ψάρεμα με τη βάρκα με 7 μποφορ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πληρώσει την αποζημίωση ο κύριος η θα τη βγάλει με την αυστηρή ανακοίνωση μόνο;