Οδηγίες για τον κορωνοϊό από Δήμο Άνδρου & Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνδρος 10/03/2020

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την προστασία από τον κοροναϊό, ο Δήμος μας, θα προχωρήσει άμεσα στην απολύμανση των Σχολικών Μονάδων του νησιού μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος τηρεί κατά γράμμα όλες τις οδηγίες που αποστέλλονται από την Κεντρική Διοίκηση και αφορούν προληπτικά μέτρα και δράσεις  για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σύρος 10/03/2020

             Ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των εκπροσώπων των Φορέων της Σύρου προκειμένου να υπάρξει ο υπηρεσιακός συντονισμός σε περίπτωση αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την προεδρία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας  Κυκλάδων του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιου Λεονταρίτη.

              Έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κατά του κορονοϊού, τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ.

             Από τον κ. Λεονταρίτη τονίστηκε ιδιαιτέρως προς τους παρισταμένους,  ότι όλες οι ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης θα πρέπει να εφαρμόζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α/ 25/2/2020) η οποία έχει εκδοθεί και συνυπογράφεται από τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

           Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

Αναμφισβήτητα είναι μία δυσάρεστη κατάσταση η οποία ευελπιστούμε όλοι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

           Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ευθύνη όλων, και ξεκινά από τα μέτρα τήρησης της ατομικής προστασίας. Καλώ όλους να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, να συμβουλεύονται πρώτα  τον προσωπικό τους γιατρό   σε περίπτωση ανάγκης και  να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία.

         Από την πλευρά μας δηλώνουμε ετοιμότητα και ότι η συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τις άλλες αρχές είναι άριστη.

                                               

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ξερετε πως περναει ο κοροναϊος?
οδηγατε μια H2R KAWASAKI ninja 998 και στην εκτη ταχυτητα ανοιγετε τον υπερσυμπιεστη,μολις πιασετε τα 400 χιλιομετρα θα σας φυγουν ολα τα μικροβια απο πανω σας,σαν να εχετε κανει αμοβολη.

https://www.youtube.com/watch?v=IV-DbTTK2LU

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες.
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς, όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την ανακοίνωση...
Νομίζουμε πως λίγο αργότερα έστειλε την ίδια και ο Δήμος Άνδρου. Εμείς την πληροφόρηση την πήραμε πρώτα από το υπουργείο Παιδείας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro