Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την χώρα και στην Άνδρο…

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε πριν από λίγη ώρα από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Κάτι που σημαίνει πως κλείνουν και όλα τα σχολεία της Άνδρου.

Όπως ανακοινώθηκε για λεπτομέρειες σχετικά με εκπαιδευτικές δραστηριότητες ή  συναντήσεις, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί, ή για άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα, θα δοθούν οδηγίες αρμοδίως από τα δύο υπουργεία. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση προσεχώς σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, αποφάσισε η Κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Ο Υπουργός σημείωσε ότι «αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών. Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται».

Ο Υπουργός επισήμανε πως «για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου»

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντε, καλο πασχα!!