ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Πως γίνεται η πιστοποίηση κρούσματος στην Άνδρο

 

Ο Άρης Διαπούλης με την ομάδα του στο φαρμακείο 

Αρκετά τα ερωτήματα αναγνωστών (γραπτά & τηλεφωνικά) για το πώς γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει κρούσμα μέχρι τώρα στην Άνδρο. Τα θέσαμε σήμερα Τετάρτη 18/3/20 υπόψη του προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης Άρη Διαπούλη και μας απάντησε τα εξής:

«Αντιδραστήρια δεν υπάρχουν στην Άνδρο. Μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο διαθέτει δύο κιτ αυτοληψίας. Κι ίσως κι ίσως ένας ιδιώτης. Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει. Έτσι, όταν έχουμε περιστατικό με συμπτώματα  όπως ξηρός βήχας,  δύσπνοια, ψηλός πυρετός, γίνεται αξιολόγηση τηλεφωνικά από το Κ.Υ. και μετά ο ασθενής μεταφέρεται εκεί. Γίνεται γνωμάτευση ιατρού και μετά στέλνουν από την Αθήνα κιτ δειγματοληψίας, το ποίο επιστρέφεται πάλι στα εργαστήρια αναφοράς.

Ουσιαστικά χρειάζονται δύο μέρες για την επιβεβαίωση ενός κρούσματος. Ιδιωτικά, επίσης, μπορεί να γίνει τεστ με κιτ μιας και ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο το κάνει. Αλλά και αυτό το δείγμα αποστέλλεται στα κέντρα αναφοράς στην Αθήνα.

Συνεπώς, όταν λέμε ότι δεν έχουμε κρούσμα στην Άνδρο λέμε πως με βάση τα καθημερινά στοιχεία του Κέντρου Υγείας δεν έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα κιτ από κάποιον γιατρό ή για κάποιον ασθενή.

Τέλος, να πούμε πως με βάση τα πανελλήνια στοιχεία (5.000 τεστ) σε όλη την Ελλάδα μόνο το 8% των τεστ που έχουν γίνει έχει βγει θετικό. Και από τους περίπου 370 θετικούς στο τεστ σε νοσηλεία είναι μόνο 70 περιστατικά. Από τα οποία τα 7 είναι στην εντατική. Και ακόμα 5 έχουν πεθάνει».

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Anyone who enters a public toilet and does not wash their hands on the way out should be prosecuted to the full extent of the law.