Απολύμανση και στους οίκους του Κυρίου!...

Τελικά οι ιερείς της Άνδρου είναι πιο ανοιχτόμυαλοι από άλλους σε άλλα μέρη της χώρας. Με λογική και σωφροσύνη αποδέχτηκαν την απολύμανση των βασικών ναών του νησιού σε όλους τους χώρους που προσέρχεται ο κόσμος. Μπορεί να σταμάτησαν οι λειτουργίες όμως η προσευχή μεμονωμένων πιστών στους ναούς δεν έχει απαγορευτεί όταν είναι ανοικτοί. Έτσι, άνοιξαν τους οίκους του Κυρίου για απολύμανση. 

Πρακτικοί άνθρωποι οι ιερείς του νησιού πιστεύουν και στο αρχαιοελληνικό "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Δηλαδή, "με την βοήθεια της Αθηνάς (της θεάς), αλλά κούνα κι εσύ το χέρι σου" για να σωθείς. Η φράση αναφέρεται στους μύθους του Αισώπου όπου κάποιος πιστός κινδύνευε να πνιγεί στη θάλασσα και προσευχόταν στην Αθηνά. Και του είπαν η θεά να βοηθήσει, αλλά κούνα κι εσύ το χέρι σου. Στην παραπάνω φωτογραφία ο ιερέας του Αγίου Φιλίππου στο Μπατσί παρίσταται και επιβλέπει την απολύμανση...

 Απολυμάνθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους οι κεντρικοί ναοί της Χώρας: Παναγίας, Αγ. Γεωργίου, Θεοσκέπαστης. Του Μπατσίου: Αγ. Φιλίππου. Του Γαυρίου: Αγ. Νικολάου. Εξωτερικά γιατί εσωτερικά εκτελούνται εργασίες. Και απομένει του Κορθίου ο Αγ. Νικόλαος. 

 Όπως έχουμε γράψει γίνεται κάθε προσπάθεια προφύλαξης και αποφυγής της εξάπλωσης του ιού. Και στις εκκλησίες που πάνε συνήθως ηλικιωμένοι και πολλοί από ευπαθείς ομάδες έγινε το καλύτερο δυνατόν ώστε να μην γίνουν από εστίες ελπίδας και προσευχής σε χώρους μετάδοσης του ιού σε τυχόν προσευχόμενους των δύσκολων ημερών. Κάτι που όπως λέει το ρεπορτάζ βρήκε αρωγούς και τους ιερείς της Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

το μυαλο σας θελει πρωτα απολυμανση και οχι οι εκκλησιες και ειδικα στην Ανδρο,φτου σας προβατα