Ο Σωτήρης Τσιόρδας θα βραβευτεί τον Ιούνιο στις Κυκλάδες! Ποιος είναι και οι ύμνοι που γράφει γι' αυτόν η "Figaro"...

 

Ύμνοι και διεθνής αναγνώριση στον λαμπρό επιστήμονα που βρίσκεται στις καρδιές όλων των Ελλήνων, τον Σωτήρη Τσιόδρα, από την γαλλική εφημερίδα Le Figaro. O σεμνός καθηγητής ιατρικής (λοιμωξιολόγος), ήταν αυτός που πήρε την απόφαση και επέβαλε την απαγόρευση στους μη μονίμους κατοίκους των νησιών να επισκέπτονται τις μικρές προστατευμένες κοινότητες του Αιγαίου και του Ιονίου, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο διασποράς του θανατηφόρου ιού. Σε αναγνώριση της προσφοράς του, έρχεται και η πρώτη βράβευση από τις Κυκλάδες! Τον Ιούνιο, στην ημέρα του πατέρα, σε ειδική τελετή στο μεγαλοπρεπές θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη, θα του απονεμηθεί ειδική τιμητική διάκριση ως πολύτεκνου πάτερα 7 παιδιών!

ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ

 «Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λαμπρός ειδικός στον τομέα των λοιμώξεων και αναγνωρισμένος σε όλον τον κόσμο, ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης. Σήμερα είναι η καθημερινή φωνή ενημέρωσης σχετικά με τον ιό. Είναι 6 μ.μ., χτυπά το κουδούνι για όλες τις εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Είναι η ώρα για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη του COVID-19, που πλήττει τη χώρα. Αυτή είναι η στιγμή, κατά την οποία οι Έλληνες σταματούν όλες τις δραστηριότητες ή τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για να παρακολουθήσουν ευλαβικά τα λίγα λεπτά της ενημέρωσης.

Ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια χώρα όπου ο δημόσιος λόγος μετά βίας προσελκύει την προσοχή και είναι αξιόπιστος. Στην οθόνη βρίσκεται ένας άνθρωπος, με διακριτική εμφάνιση, σχεδόν εξαντλημένος, αθλητικός, με ένα σήμα στο κομψό γκρι κοστούμι του, με την επιγραφή "Μείνετε σπίτι". Γκρίζα μαλλιά, στρογγυλά γυαλιά και απαλή φωνή. Είναι ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων. Μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, έχει γίνει από την αρχή αυτής της πανδημίας, το πρόσωπο αναφοράς στη χώρα» γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα, «συστήνοντας» ουσιαστικά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας στο ευρύ κοινό.

«Αυτός ο ειδικός λοιμωξιολόγος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών» συνεχίζει το αφιέρωμα, «δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Στο 27 σελίδων βιογραφικό του, μαθαίνουμε ότι ο Σωτήριος Τσιόδρας γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1965. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του στην Αθήνα, εξειδικεύτηκε στις λοιμώξεις στο Beth Israel Deaconess Medical Center καθώς και στο Ιατρική Σχολή του Harvard (Harvard Medical School). Στη συνέχεια ήταν ερευνητής στο ίδιο ινστιτούτο και έλαβε τον τίτλο του ειδικού για τις λοιμώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2012.

Έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές του στους ελέγχους των Ολυμπιακών Αγώνων του Salt Lake City το 2002, της Αθήνας το 2004. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει συμβουλεύσει τις Αρχές για το H5N1, τον πυρετό του Δυτικού Νείλου, τη λύσσα των ζώων, κλπ. Μόλις ο COVID-19 άρχισε να καταστρέφει τη γειτονική Ιταλία, ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας ειδοποίησε αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να επιβάλει δραστικά μέτρα».

Σύμφωνα με το γαλλικό ρεπορτάζ, «ο Σωτήρης Τσιόδρας πέτυχε επίσης να κάμψει την ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία, που δεν έχει διαχωριστεί από το Κράτος [...] Κάθε Κυριακή, το πρωί, ξυπνάει, όχι για να κάνει jogging, αλλά πηγαίνει στην ενορία του. Είναι στην πραγματικότητα ένας βυζαντινός ψάλτης. Ένα πάθος που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια. Παρά τις συστάσεις του Συμβουλίου Ιατρών και του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας, για απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων, η Ιερά Σύνοδος αρνήθηκε να διακόψει τις Λειτουργίες ή τους Εσπερινούς.

Παρά την κατακραυγή, μερικοί αρχιεπίσκοποι καλούσαν τους πιστούς να συνεχίσουν να φιλούν τις εικόνες και να κοινωνούν, επειδή γι’ αυτούς, "η Θεία Κοινωνία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει φορέα μόλυνσης". Αν και κοντά στην Εκκλησία, ο Τσιόδρας συμβούλευσε την πλήρη απαγόρευση κάθε Λειτουργίας. Ο πρωθυπουργός το έκανε. Μια δύσκολη απόφαση σε μια ορθόδοξη χώρα κατά 98%. Σήμερα, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτόν τον καθηγητή, έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο. Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της χώρας».

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Καθηγητά, κανείς επιστήμονας ή Οργανισμός, δεν μας ενημέρωσε πώς γεννήθηκε ο κορωνοϊός.
κατά την γνώμη μου ό, τι γεννιέται έχει μάνα και πατέρα.
Ίσως κάποιοι εξουσιάζωντες στην πληροφόρηση, δεν λάνε την πραγματική αλήθεια.
Το ότι χάνονται άνθρωποι και οικονομίες ίσως κάποιοι να τους συμφέρει.
Άλλωστε στους πολέμους έτσι γίνεται.
Μόνο που στους συμβατικούς πολέμους ξέρουν οι άνθρωποι ποιός είναι ο πατέρας και η μάνα.
Εγώ σαν Οικονομολόγος - Ερευνητής - manager και συγγραφέας κάτι μου μυρίζει περί συμφερόντων.
Άλλωστε στα βιβλία μου αναφέρω ποίοι έχουν συμφέροντα στις ρίψεις βονμβών πυρηνικών, εμπλουτισμένες με ουράνιο κλπ.
Εδώ στον κορωνοϊό ποίοι είαι οι γονείς;
άν επιθυμείτε, δεν έχω λόγο να μην απαντήσω.
ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Κάνε τον υπουργό υγείας μπας και δούμε καμμία άσπρη μέρα στο ΕΣΥ επιτέλους...φτάνει πια με μπασκετμπολίστες βιβλιοπώλες και λοιπούς μαιντανούς...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι το πρωί της Κυριακής, παρά την μεγάλη αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει όλο το προηγούμενο διάστημα για το θέμα της λειτουργίας των ναών, ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε να... ψάλλει με αρκετούς πιστούς να συνωστίζονται έξω από το ναό χωρίς μάσκες και γάντια, όπως προκύπτει από σχετικά ρεπορτάζ τηλεοπτικών καναλιών.

Ειδικότερα, αυτή την Κυριακή ο κ. Τσιόδρας βρέθηκε στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, χωρίς την παρουσία πιστών, έπειτα από σχετική κυβερνητική απόφαση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο έξω από τον ναό είχε... συνάθροιση άνω των 10 ατόμων, όπως θα έλεγαν και στην ΕΛΑΣ, η οποία ωστόσο δεν παρενέβη.

Ίσως αυτό το μήνυμα του διακεκριμένου επιστήμονα και να μην είναι και το επιτυχημένο...
https://twitter.com/Blonde070121/status/1241649774627037184