ΝΗΣΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΑΝΔΡΟΣ!...

Με μηδενικά κρούσματα και γρήγορη δυνατότητα πρόσβασης στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής η Άνδρος συγκαταλέχθηκε στα χαμηλού κινδύνου νησιά...

Η Άνδρος σύμφωνα με τα στοιχεία επικινδυνότητας του Υπουργείου Υγείας συγκαταλέχθηκε στα χαμηλού κινδύνου νησιά λόγω των μηδενικών κρουσμάτων, αλλά και της εγγύτητας της στην Αττική και της γρήγορης μεταφοράς κάποιου περιστατικού στα μεγάλα κι εξοπλισμένα νοσοκομεία των Αθηνών. Κάτι που αναβαθμίζει το νησί στον χάρτη κινδύνου που σχεδίασε το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά σε τρεις «ζώνες» σχεδιάστηκε η υγειονομική θωράκιση των νησιών σύμφωνα με το σχέδιο των αρμόδιων υπουργείων. Με τις μετακινήσεις προς τα νησιά να είναι από σήμερα ελεύθερες και τη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού , Υπουργείο Υγείας και συναρμόδια υπουργεία ετοίμασαν το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών, ταξινομώντας τα σε τρεις ζώνες.

Η εμφάνιση κρουσμάτων λόγω του κορωνοϊού θεωρείται σχεδόν βέβαιη από τους εμπειρογνώμονες, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης R0 παραμένει στο 0,3 με 0,4, όπως ήταν και στις αρχές Μαΐου. Οι επιτροπές υγείας ευελπιστούν ωστόσο ότι θα πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά άρα και ελεγχόμενη μετάδοση.

Για τον λόγο αυτό θωρακίζονται τα νησιά, τα οποία χωρίζονται σε τρεις ζώνες, βάσει του κυβερνητικού σχεδίου, ανάλογα με την προσβασιμότητα σε δομές υγείας. Παράλληλα, ετοιμάζεται ειδικό σχέδιο του ΕΚΑΒ για την επιχειρησιακή ετοιμότητά των νησιών.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός:

Ζώνη χαμηλού κινδύνου: Κρήτη και νησιά σε απόσταση 1,5 ώρας (οδικώς ή με πλοίο) από μεγάλα νοσοκομεία και νοσοκομεία αναφοράς. Παραδείγματα: Νησιά Αργοσαρωνικού, κοντινές Κυκλάδες (π.χ. Κέα, Άνδρος, Κύθνος), Εύβοια.

Ζώνη μέτριου κινδύνου: Νησιά με ανεπτυγμένες κλίνες ή κλίνες Covid-19. Παραδείγματα: Ρόδος, Σαντορίνη, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος) κ.λπ.

Τέλος, στη ζώνη υψηλού κινδύνου κατατάσσονται τα νησιά που δεν διαθέτουν υποδομές υγείας ή που διαθέτουν τις στοιχειώδεις δομές υγείας.  

 Εδώ εντάσσονται η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Ανάφη, η Ιος, η Φολέγανδρος, η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Κάρπαθος, η Μήλος, η Αμοργός, η Σκύρος.

 Πηγή LIFO.GR

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πλάκωσαν και οι επιστήμονες και μας παραθέσουν την επιστημονική τους άποψη ότι ο covid19 ,ένας ιός είναι σαν τον Η1Ν1. Παρακαλώ Κύριε πόσοι πέθαναν παγκοσμίως πέρυσι από τον Η1Ν1;;;;Να σου θυμίσω ότι στην Ν Υόρκη πεθαίνουν ημερησίως 1,800 άνθρωποι από covid19.και όχι μόνο εκεί.Τώρα εάν αυτή η πανδημία έχει τεράστιο αντίκτυπο στις οικονομίες παγκοσμίως,άλλο παπά ευαγγέλιο.και μας λες επίσης ότι θέλουν να πολεμήσουν την ορθοδοξία;;πως;; επειδή έκλεισαν τις εκκλησίες;;αυτό σου στερεί το δικαίωμα να είσαι χριστιανός και μάλιστα ορθόδοξος;;;και η Άνδρος δόξα τον Θεό είναι γεμάτη εξωκλήσια πήγαινε σ ένα και κάνε την προσευχή σου.Όσο για τον καρδιολόγο που λείπει απ τον κέντρο Υγείας μην στεναχωριέστε μωρέ πατριώτες κάποιος από τους εφοπληστάδες του νησιού μας θα στείλει κάποιον,μιας και το εκάστοτε κουβέρνο απαξιώνει.....Καλημέρα και ο Θεός βοηθός.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί σε ποιο νησί ρε παιδιά είχε κρούσμα? Μας κοροϊδεύετε? Όλα τα κρούσματα στην Ελλαδα ήταν από ευπαθεις ομάδες άνω των 70 οι οποίοι καημένοι κολησαν μέσα στα νοσοκομεία όπου πήγαν. Έλεος ποια αφήστε τον κόσμο ελεύθερο μια με τα μνημόνια μια με τις ιώσεις μας τρελανατε σε λίγο ο κόσμος θα σας κυνηγάει με τις πέτρες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα ή μας δουλεύουν ή νομίζουν οτι έχουν να κάνουν με βλάκες. Από τη μία παίρνουν δύο φορές εντός του έτους το περιπολικό του λιμενικού σώματος για να συμμετάσχει και να βοηθήσει τα νησιά του ανατολικού αιγαίου (το κεντρικό λιμάνι του νησιού είναι ήσσονος εθνικής σημασίας βάσει αφιξοαναχωρήσεων πλοίων) και από την άλλη κανείς (ούτε η διοίκηση του κέντρου υγείας, ούτε ο Δήμος ως δημόσιος φορέας στήριξης των πολιτών) μα κανείς εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει ζητήσει απο την κεντρική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο υγείας, να στείλουν ειδικότητες ιατρών που είναι κρίσιμες για το κέντρο υγείας και το νησί. Πχ καρδιολόγος δεν υπάρχει στο κέντρο υγείας. Στηριζόμαστε σε ιδιώτη που έρχεται κάποια Σαββατοκύριακα για να εξετάζει ιδιωτικά ασθενείς του και δίνει οδηγίες στους αγροτικούς ιατρούς του κέντρου υγείας σε περιπτώσεις καρδιολογικών περιστατικών. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση λοιπόν τι κάνει η Ανδρος ως νησί? Περιμένει το σκάφος του λιμενικού από την Τήνο, να έρθει στη Χώρα όπου βρίσκεται το κέντρο υγείας για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στο γενικό νοσοκομείο της Σύρου. Μιάμιση ώρα περίπου για να φθάσει από την πόλη της Τήνου στην πόλη της Ανδρου και άλλη μιάμιση ίσως και παραπάνω ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (κυματισμός, αέρας) από την Ανδρο για την Ερμούπολη. Αυτομάτως καταρρίπτεται λοιπόν το αιτιολογικό του οτι η Ανδρος είναι χαμηλού κινδύνου νησί, λόγω κοντινής απόστασης από την Αττική. Κύριοι αφήστε τουλάχιστον το σκάφος του λιμενικού σώματος στο νησί 12 μήνες το χρόνο, αφού δεν έχετε σκοπό να εξοπλίσετε το κέντρο υγείας του τόπου με ειδικότητες ιατρών που τις έχει ανάγκη το νησί μας. Θα μου πεί κάποιος οτι η κεντρική κυβέρνηση (κυβέρνηση, υπουργεία) δεν ακούει! Εδώ παίζει ρόλο η συνεργασία και η από κοινού πίεση του κέντρου υγείας και του ιατρικού επιτελείου της (μέρος του οποίου αποτελεί και ο τέως Δήμαρχος) με την τοπική αυτοδιοίκηση (δημαρχείο, επαρχείο). Αν ενοχλήσουμε σταδιακά την κάθε διοικητική βαθμίδα παραπέρα από την Ανδρο σε όλους τους τομείς, κάτι θετικό θα καταφέρουμε. Θέλουμε όμως είναι το ερώτημα ή οχι? Η προσπάθεια πάντα μετράει άλλωστε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ένας απλός ιός όπως ο Ν1. Πέρυσι από τον ιό πέθαναν 180 άτομα φέτος έφτασαν τα 160 από την ίωση. Φοβίζουν ώστε να περάσουν τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την διαφθορά, το ξεπούλημα της Χώρας
Την καταπάτηση της ελευθερίας, προσπαθούν να σβήσουν τα ήθη και τα έθιμα μας, να πολεμήσουν την ορθοδοξία και να μας επιβάλουν τις διεφθαρμένες απόψεις τους προβάλλοντας το ηθικό σαν ανήθικο και το ανήθικο ηθικό. Και όλα αυτά τα περνούν με τον φόβο και με το εμβόλιο. Ευτυχώς ο κόσμος όμως τους έχει πάρει χαμπάρι και θα εμβολιαστούν μόνο οι αφελείς