Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας λόγω… «αδυναμίας συνεργασίας»!!!

Μέσ’ το κατακαλόκαιρο και μόλις μετά 40 μέρες ανάληψης καθηκόντων παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Άνδρου Α. Διαπούλης λόγω αδυναμίας συνεργασίας με την διευθύντρια Ε. Λιαποπούλου. Έτσι η Διοικούσα Επιτροπή σε αυτή την κρίσιμη περίοδο λειτουργίας του  Κέντρου Υγείας είναι ακέφαλη. Δεν είναι ότι καλύτερο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως και κατά το παρελθόν επί της κ. Λιαποπούλου είχε παραιτηθεί κι άλλος πρόεδρος, ενώ τις προάλλες είχαμε έντονη διαμαρτυρία από τον Γ. Ζαγοραίο για αδυναμία συνεννόησης με την διευθύντρια.

Η αδυναμία συνεργασίας ή συνεννόησης δεν είναι όμως μόνο θέμα της κ. Λιαποπούλου. Είναι και σε αυτούς που πρότειναν να συνεχίσει στη θέση της. Μάλλον δεν θα είχαν εικόνα της κατάστασης. Όμως πλέον φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο, που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η διευθύντρια είχε τον χρόνο να σταθμίσει τα πράγματα. Αλλά μάλλον «έξις δευτέρα φύσις» και δεν έδωσε σημασία προφανώς στο δημιουργηθέν αδιέξοδο. Υπενθυμίζουμε πως ο Α. Διαπούλης διέπρεψε επί τρίμηνο ως πρόεδρος της Επιτροπής για τον κορονοϊό και είχε άψογη συνεργασία με όλα τα μέλη της Επιτροπής, αλλά και με τον Τύπο.

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και πως θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Άνδρου είναι ζήτημα των εχόντων την ευθύνη. Μόλις προχτές ζητάγαμε η Διοικούσα Επιτροπή να επιληφθεί της διαμαρτυρίας του Γ. Ζαγοραίου σχετικά με την αδυναμία συνεννόησης που είχε προκύψει και σήμερα δεν υπάρχει Διοικούσα!!! Ας επιληφθούν πλέον οι έχοντες την ευθύνη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας μιας και δεν μπορεί το Κέντρο να είναι (όπως ήταν για καιρό) στον αυτόματο πιλότο.

ΥΓ Ποιος είναι αρμόδιος στο Κέντρο Υγείας για να βγάζει επίσημες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό μετά την ολοκλήρωση του βίου της Επιτροπής για την πανδημία και μετά την παραίτηση του προέδρου του Κέντρου, που ως εκ της θέσεως του, είχε και την ευθύνη των ανακοινώσεων; Υπάρχει Διοικούσα Επιτροπή έστω και διμελής; Και τι λέει; Ποιος έχει την ευθύνη να εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις; Γιατί για την ώρα βλέπουμε μεμονωμένες ανακοινώσεις ιατρών!!!…  

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ ένα έχω να πω... Και τα λέει όλα από μόνο του.... Φανερά και χωρίς ανωνυμιες....
Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρει τα εξής στο σχετικό tweet του:

«Στο πρόσωπο της παιδιάτρου και διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Άνδρου, Ευαγγελίας Λιακοπούλου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους σε αυτό, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τον επαγγελματισμό τους, ακόμα και υπό αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες».

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος είναι ο τρίτος πρόεδρος που παραιτήθηκε; Βάλτε σε μια σειρά τα ονόματα γιατί χασαμε την σειρά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρίτος πρόεδρος στην σειρά παραιτείται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λιαποπούλου μια παιδιάτρος για όλο το νησί ,αυτό και μόνο τα λέει ολα !!!!!!
Πόσα νησιά θα ήθελαν να την είχαν !!!!!!
Είμαστε τυχεροί που την έχουμε!!!!!!
Όταν θα μείνουμε χωρίς παιδίατρο στο νησί τότε θα καταλάβουμε τη χάσαμε .....αλλά τότε θα είναι αργά ....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΜΑΛΛΗ: Κύριε Μάλλη δεν ψάχνουμε σχετικά με το Κέντρο Υγείας. Δεν μας αφορούν οι όποιες εκ των έσω κόντρες. Μια φορά γράψαμε όταν είδαμε τις κόντρες για την επιλογή διευθύντριας. Κι αυτή δεν ήταν σε βάρος της κ. Λιαποπούλου. Έκτοτε προέκυψαν μια διαμαρτυρία/καταγγελία και μια παραίτηση/διαμαρτυρία. Γράψαμε ότι προέκυψε και τίποτα περισσότερο. Ευχαριστούμε για το σχόλιο.
ΥΓ. Προς C: Αν έπαιρνε θέση... Αν δεν υπήρχε παραίτηση... Πολλά τα αν κι εσείς "κόψατε πολλά" γιατί (α) δεν πήρε θέση και (β) το κυριότερο υπάρχει παραίτηση και αιτιολογία κι εσείς "κόψατε" και την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ και την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ. Σε πλήρη αντίθεση με τον κ. Μάλλη που συμπεριέλαβε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Κάντε μια προσπάθεια την επόμενη φορά να μην "κόψετε" τόσα πολλά....

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα αν η κ.Λιαποπούλου έπαιρνε θέση επί του σχολίου σας αγαπητέ κύριε ή κυρία 8 θα σας έλεγε ''λαικά'' τουλάχιστον:''κόψε κάτι'', διότι πατάει γερά στη γη(επιστημονικά) και γνωρίζει ότι αυτού του τύπου τα επαινετικά σχόλια αξία έχουν όταν προέρχονται από καταξιωμένους συναδέλφους της. Σίγουρα οι χαρακτηρισμοί του κ.ΜΑΛΛΗ σκιαγραφούν απόλυτα το επαγγελματικό profil της.
Ομως διαφωνώ μαζί του στο ελλιπές εγκώμιο που αφορά στον Αρη Διαπούλη.Πλέον της αποτύπωσης που κάνετε γι'αυτόν να προστεθή ''λαμπρός επιστήμων που ρίζωσε στον γεννέθλιο τόπο του, με φρέσκες ιδέες και ικανότητες που μόλις ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται στα κοινά'' και πρέπει να του δοθή χώρος για να κριθή εκ του έργου του.
Οσον αφορά δε στις ανακοινώσεις περί κορωνοιού στην Ανδρο δεν ήτο επιφορτισμένος ο κ.Διαπούλης ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αλλ' ως πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης το Δήμου Ανδρου.
Τέλος όλοι οι ιατροί οι δραστηριοποιούμενοι στην Ανδρο δημόσιοι και ιδιωτικοί ο καθ'ένας στην ιδική του ασφαλώς ειδικότητα και μόνο, προσφέρουν μέγα κοινωνικό έργο αλληλο-συμπληρούμενοι+βοηθούμενοι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λιαποπούλου τίμια ,εργατική ,σοβαρή ιατρός και ικανή στα διοικητικά της.
Διαπούλης επίσης τίμιο και σοβαρό παιδί.
Μήπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω απο αυτή την παραίτηση; Μήπως η κυρία Λιαποπούλου κάποιους τους ξεβόλευε;
Πάντως σίγουρα κάποιοι της σκάβουν το λάκο εκ των έσω.
Για ψάψτε το λίγο ....κατι θα βρείτε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Λιαποπουλου είναι ότι σημαντικοτερο υπάρχει σε ιατρικό προσωπικό στο Νησι

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσείς πια κύριε Μπασαντη όλα τα ξέρετε! ... Έχετε πέσει να την φάτε την γυναίκα έλεος!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τίποτα δεν ξέρουμε για το Κέντρο Υγείας. Και μόνο καλά λόγια έχουμε γράψει για τους εργαζόμενους σε αυτό. Αντιθέτως ότι γράφουμε τις δύο τελευταίες φορές μανταμ είναι ότι λένε επώνυμες καταγγελίες ή διαμαρτυρίες. Όχι ανώνυμες μπαρούφες σαν τις δικές σας που ζητάτε έλεος εννοώντας παρασιώπηση.
Έλεος και παρασιώπηση για την καταγγελία Ζαγοραίου στην οποία ΔΕΝ απάντησε η κυρία. Και έλεος και παρασιώπηση για την παραίτηση του προέδρου. Αλήθεια, μήπως δεν παραιτήθηκε ο πρόεδρος για αδυναμία συνεργασίας;
Τι θέλατε λοιπόν να παρασιωπήσουμε την καταγγελία Ζαγοραίου και να μην αναφέρουμε πως παραιτήθηκε ο πρόεδρος στο Κέντρο Υγείας; Αυτό θέλατε; Για λογαριασμό τίνος η παρασιώπηση; Όχι της Άνδρου φυσικά;
Λοιπόν τις παρατηρήσεις σας στην διευθύντρια και σε αυτούς με τους οποίους συγκρούστηκε η γυναίκα. Όχι σε εμάς.
ΥΓ Αλήθεια έχει κάποιο ρόλο το Κέντρο Υγείας και η Διευθύντρια για τον κορονοϊό; Μέχρι σήμερα δεν είδαμε την Διευθύντρια να πει λέξη. Τώρα που παραιτήθηκε ο πρόεδρος ποιος θα βγάζει ανακοινώσεις; Όποιος θέλει; Για ρωτήστε την γυναίκα εσείς που κόπτεστε και λασπώνετε άλλους που απλώς μεταδίδουν τις ειδήσεις. Αυτές που εσείς θέλετε να "πνίξετε" για δικούς σας λόγους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είχα την εντύπωση ότι μετά την προ ετών διοικητική και οικονομική αποσύνδεση του Κ.Υ από το Ν.Γ.Ν.Σύρου την ευθύνη για τον διορισμό μελών και προέδρου Δ.Ε είχε η 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου όπως επίσης έχει και για τον διορισμό επιστημονικού Δ/ντου μετά του αναπληρωτού του.
Συμφωνώ μαζί σας απόλυτα ότι ο ρόλος του προέδρου είναι κομβικός και συχνά καθοριστικός για την πορεία του Κ.Υ[στελέχωση σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό,προγραμματισμός έργων συντήρησης και ανακαίνισης,ενίοτε με αναζήτηση πόρων όχι από τον κρατικό κορβανά αλλά από ιδιώτες-ευεργέτες,προβολή και ανάδειξη της προσφοράς του Κ.Υ και υπεράσπισης αυτού στα πάσης φύσεως κακοπροαίρετα σχόλια-φήμες ή αναίτιες-αβάσιμες καταγγελίες που βλάπτουν το κοινωνικό profil και ρόλο του,κλπ] εφόσον οι διάφορες ενασχολήσεις του, του επιτρέπουν να τον ασκήση πλήρως.Και εννοώ ότι εφόσον η θέση του είναι τιμητική και άμισθη πρέπει να έχη εκείνους τους πόρους διαβίωσης για να ειναι σε θέση να αφιερώνη μεγάλο μέρος του χρόνου του για το σκοπό αυτό (μετακινήσεις εκτός Ανδρου προς ΔΥΠε και Υπ.Υγείας και για συναντήσεις με ομολόγους του ή παράγοντες που προτίθενται να ωφελήσουν ποικιλοτρόπως το Κ.Υ.)
Ισως για το λόγο αυτό η πλειονότης των μέχρι σήμερα διατελεσάντων προέδρων προήρχετο από συνταξιούχους Ανδριώτες που αφιέρωσαν μεγάλο κομμάτι της ζωής,της ενεργητικότητός τους και τελικά της ψυχής τους στο Κ.Υ, αφήνοντας σοβαρό έργο πίσω τους.Ενδεικτικά μόνο αναφέρω την αλλαγή του οργανογράμματος του Κ.Υ και την προσπάθεια προσέλκυσης ειδικών ιατρών για πλήρωση αυτών των θέσεων όταν την εποχή εκείνη το βάρος πάσης νόσου έπεφτε στους ώμους της μοναδικής ειδικότητος των Κ.Υ πανελλαδικά που ήσαν ο γενικός ιατρός και οι αγροτικοί.

Περισσότερα