Προσοχή απάτες μέσω τραπέζης στην Άνδρο. Μια απίστευτη ιστορία.

 

Το μήνυμα που έφτασε στο site το βράδυ της Παρασκευής 25/9 μιλούσε για μια προσπάθεια απάτης μέσω τραπέζης. Το υπέγραφε ο Δημήτρης Γιαννίσης που έχει επιχείρηση ζωοτροφών και αλεύρων στο Βακόνι της Άνδρου. Στο τέλος υπήρχε και κινητό τηλέφωνο. Πήραμε το Σάββατο 26/9 και αυτά που ακούσαμε δεν τα πιστεύαμε.

Την Παρασκευή 25/9 προς το μεσημέρι τηλεφώνησε κάποιος στην επιχείρηση του κ. Δ. Γιαννίση και του συστήθηκε σαν «αντιδήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Τηνιακός» και αφού του μίλησε για 2-3 λεπτά για την γνωριμία με ανθρώπους της οικογένειας του και για μια σύσκεψη για τα αδέσποτα στο δημαρχείο (!) στη συνέχεια του εξήγησε πως ήθελε μια μεγάλη ποσότητα αλεύρων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Δ. Γιαννίσης έβγαλε μια προσφορά στα 810 ευρώ και την έστειλε σε κάποιο mail. O «αντιδήμαρχος Τηνιακός» τηλεφώνησε μετά και ρώτησε δύο φορές τον λογαριασμό του κ. Γιαννίση στην τράπεζα. Και πήγε να πληρώσει. Σε λίγη ώρα τον παίρνει τηλέφωνο ο «Τηνιακός» και του λέει ταραγμένος: «συγνώμη έκανα ένα λάθος, έβαλα στον λογαριασμό σου αντί για 810 ευρώ 8.100 ευρώ. Έκανα λάθος ένα μηδενικό. Μήπως μπορείς να μου καταθέσεις την διαφορά 7.300 ευρώ; Σου στέλνω και την απόδειξη της τράπεζας. Τα έχω απόλυτη ανάγκη και λόγω Σαββατοκύριακου τα 8.100 θα εμφανιστούν στον λογαριασμό σου την Δευτέρα-Τρίτη».

Πλήρης η πλαστογράφηση της τραπεζικής απόδειξης όπως φαίνεται από την φωτογραφία που έστειλε ο Δ. Γιαννίσης

Άναυδος ο Δ. Γιαννίσης κοιτά την απόδειξη που ήρθε στο mail του, η οποία είναι απολύτως «σωστή». Το σκέφτεται και απαντά: «μα δεν έχω τόσα χρήματα μαζί μου ούτε και στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Όταν εμφανιστούν στον λογαριασμό μου την Δευτέρα φυσικά αμέσως θα σου τα επιστρέψω.»

Ο «αντιδήμαρχος Τηνιακός» παθαίνει σοκ από την στεναχώρια του και απαντά: «είναι απόλυτη ανάγκη να μου τα εμβάσεις σήμερα γιατί… χάνομαι! Τέλος πάντων στείλε μου πίσω όσα μπορείς. Έστω και μερικά κατοστάρικα!!!»

Τα χάνει ο Γιαννίσης και απαντά: «θα το συζητήσω με τον συνεταίρο μου το απόγευμα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πάρε τότε…» Όμως, ο «αντιδήμαρχος Τηνιακός» δεν πήρε πάλι…

Πήρε όμως ο Δημήτρης Γιαννίσης τον... πραγματικό αντιδήμαρχο Δημήτρη Τηνιακό!!! Βρήκε το τηλέφωνο του από κάποιον κοινό γνωστό και τον ρώτησε για την υπόθεση. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τηνιακός έπεσε από τα σύννεφα!!! Έμεινε κάγκελο ο άνθρωπος!!! Ουδέποτε τηλεφώνησε για παραγγελία! Ουδέποτε έστειλε αποδείξεις! Τίποτα απολύτως...

Έμειναν και οι δύο Δημήτρηδες ξεροί στο τηλέφωνο. Μέχρι που συνήλθε ο αντιδήμαρχος Τηνιακός «τα πήρε στο κρανίο» και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία της Άνδρου για να καταγγείλει την απάτη. Κι εκεί έμεινε άλλη μια φορά κάγκελο ο άνθρωπος όταν άκουσε: «δυστυχώς είναι η 6η ή η 7η φορά που επιχείρησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματία του νησιού μας χρησιμοποιώντας αυτό το κόλπο. Το έκαναν σε φαρμακείο, σε πρατήριο καυσίμων κλπ. Πάντα χρησιμοποιούν το όνομα κάποιου που έχει δημόσια θέση ώστε να ξεγελούν καλύτερα…»

Τα παραπάνω μας αφηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ο κ. Δημήτρης Γιαννισης και τα επιβεβαίωσε αργότερα αντιστοίχως ο κ. Δημήτρης Τηνιακός όταν τον ρωτήσαμε γι' αυτό που συνέβη. Μοιάζουν απίστευτα όλα κι όμως συνέβησαν. Και το κυριότερο αν δεν βρισκόταν ο κ. Δημήτρης Γιαννίσης να μας ειδοποιήσει επώνυμα και να μας τα αφηγηθεί και πάλι όλα επώνυμα στο τηλέφωνο, όλα αυτά θα έμεναν στο ημίφως. Και κανείς – πέραν από όσους συνέβησαν αντίστοιχα περιστατικά - δεν θα τα είχε υπόψη του να φυλάγεται. Όπως κατάληξε ο κ. Δημήτρης Γιαννίση «η δημοσιότητα είναι το μόνο άμεσο φάρμακο για τέτοιες απόπειρες εξαπάτησης του κοινού».

Να προσέχετε λοιπόν σε κάθε παράξενο τηλεφώνημα που κάποιος που έχετε ακούσει, αλλά πιθανόν δεν έχετε γνωρίσει από κοντά σας ζητά τηλεφωνικά χρήματα…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για αυτά που γράφει σήμερα για τον Τηνιακο το zougla.gr έχεις να μας πει τίποτα...;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το θέμα γνωστό και... άσφαιρο! Έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος στο Κόρθι για ηλεκτρολόγο που θα έχει την ευθύνη του φωτισμού. Παρουσιάστηκε μια εταιρεία, των Κακλαμάνη-Τηνιακού, και πήρε την δουλειά. Της τάξεως των 16.000 ευρώ συν ΦΠΑ για ένα χρόνο. Η εταιρεία μισθώνει τεχνίτες που δουλεύουν και συντηρούν τον φωτισμό.
Τι να γράψουμε εμείς σαν σκάνδαλο; Ότι δεν πήγε άλλη εταιρεία; Ότι τα 16.000 είναι "μέγα σκάνδαλο";
(Αν είναι έτσι τότε τι είναι τα 35.000 για ένα λεύκωμα 12 συντεύξεων που πλήρωσε ο κ. Σουσούδης και πήγε άκλαυτο; Γράψαμε τότε. Και τέλος γιατί το λεύκωμα ήταν υπερτιμημένο κατά πολύ. Κι επειδή υπήρξαμε στέλεχος στον χώρο του βιβλίου (αντιπρόεδρος Εθνικού Κέντρου Βιβλίου) ξέρουμεπολύ καλά τον χώρο.)
Εσείς ζητάτε να κάνουμε θέμα μια υπόθεση - όπως εξηγήσαμε - χωρίς λόγο. Γιατί το έγραψε ο Τριανταφυλλόπουλος. Ας κάνουν άλλοι ένα τέτοιο θέμα. Και ας μην σκανδαλολογούμε. Ξερετε πόσα έχει πει η αντιπολίτευση Σουσούδη 2011-2014 αδίκως όπως μάθαμε κατά του ηλεκτρολόγου Κακλαμανάκη επειδή ήταν γαμπρός της Βασιλοπούλου που ήταν αντιδήμαρχος; Τα ίδια και περισσότερα. Δεν γράψαμε ΠΟΤΕ τίποτα. Γιατί δεν έστεκε το θέμα. Όπως δεν στέκει και σήμερα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΊ ΑΠΟ ΜΌΝΗ ΤΗΣ ΤΙ ΚΆΝΕΙ; ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ....

This comment was minimized by the moderator on the site

αφελές φαίνεται το όλο ενχείρημα. σε ποιόν ανήκει ο λογαριασμός χρέωσης που θα επιστρέφονταν τα χρήματα;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Έπρεπε πρώτα από όλους να μας ενημερώσει η αστυνομία Άνδρου αφού είχε 6 ή 7 παρόμοια περιστατικά.
Να έβγαζε ανακοίνωση και να προειδοποιούσε τους πολίτες, αλλά.....