Επείγουσα διακομιδή με ελικόπτερο μετά από ατύχημα

Χτες Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και γύρω στις 23:00 μηχανάκι με επιβαίνοντα ημεδαπό άνδρα από την Χώρα χτύπησε σε πρόβατο που έβοσκε στον δρόμο στον Πιτροφό και ο οδηγός - γύρω στα 40 - χτύπησε στο κεφάλι γιατί δεν φορούσε κράνος. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί με σκάφος σε νοσοκομείο. Πριν επιβιβασθεί έκανε εμετό και οι γιατροί επανεξέτασαν το θέμα και κάλεσαν ελικόπτερο. 

Γύρω στις 4:30 πρωινή της Πέμπτης 1/10 στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Χώρας. Οι γιατροί έσπευσαν στον ασθενή και γύρω στις 6:15 με το ξημέρωμα το ελικόπτερο έφυγε για Σύρο με τον τραυματία. Κατά τον χρόνο της σχετικά μακράς παραμονής του ελικοπτέρου ο πιλότος έσβησε την μηχανή και περίμενε μιας και ο αέρας δεν ήταν δυνατός (κάτω από 6 μποφόρ που είναι το όριο για να σβήσει την μηχανή) και επέτρεπε την παραμονή του σκάφους στο έδαφος.

Για μια ακόμα φορά - όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια - το ελικοδρόμιο συνέβαλε sto nhs;i με την ύπαρξη του. Την αναβάθμιση της ύπαρξης του έχει δρομολογήσει η σημερινή δημοτική αρχή εδώ και 10 μήνες και εκπονείται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου με εντολή του αντιδημάρχου Χώρας Δ. Γιαννίση. O δήμαρχος εκτός της αναβάθμισης του ελικοδρομίου - το οποίο είχε ξεχαστεί επί πολλά χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις - κινείται ήδη και για την περίθαλψη των μονίμων κατοίκων. Αυτό θα γίνει με ομαδική ασφάλεια - μέσω ιδιωτικής χορηγίας - με σκοπό την εναέρια μεταφορά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα θα μάθουμε στο προσεχές μέλλον. 

Για την ώρα μένουμε στην παρατήρηση: το κράνος σώζει...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγάλη μπίζνα η ασφάλιση όλων των ανδριωτων....κι άλλοι την σκέφτηκαν αλλά δεν πρόλαβαν....κληρονομηθηκαν όπως φαίνεται οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις προς τρίτους στο ακέραιο!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νησί προσφέρθηκε να ασφαλίσει ΔΩΡΕΑΝ με χορηγία όλους τους κατοίκους σε περίπτωση αεροδιακομιδής. Ο Δήμος ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ! Η εταιρεία πληρώνει για τους κατοίκους! Κι αυτό γιατί θέλει να συνεισφέρει στο νησί;
Ποιος στη ευχή κάνει μπίζνα; Τι σχέση έχει ΔΩΡΕΑΝ προσφορά με μπίζνα; Αυτά γιατί οι παλιοί λογαριασμοί δεν έχουν να κανουν με τους νέους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αμάν αυτή η γκρίνια σας είστε άξιοι της μοίρας σας όλοι εσείς που δε σας ευχαριστεί τίποτα. Περαστικά στον άνθρωπο πρώτα από όλα και ας τα βλέπουν αυτά όλοι αυτοί που επέβαλαν τους νόμους τα ζώα να είναι ελεύθερα. Που να καταλάβουν τα καημένα τα τετράποδα τι προκαλούν. Γνωρίζω περιστατικά στην Άνδρο και τραυματισμού και παρ' ολίγον ατυχημάτων από ζώα που βρέθηκαν στη μέση του δρόμου μετά από στροφή του δρόμου. Μάλλον κάτι θα πρέπει να αλλάξει στη νομοθεσία. Αγαπάμε τα ζώα μα πάνω από όλα τον άνθρωπο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι Ανδριώτες(και γενικά οι περισσότεροι νησιώτες);;
Τα ελικόπτερα τρέχουν τάχιστα να ''μαζέψουν'' αυτούς που κινδυνεύουν στο χόμπι τους(ορειβάτες,χιονοδρόμους,κνηγούς κοκ) αλλά τους πάσχοντας τους μεταφέρουν με μεγάλη φειδώ και αφού περάσουν τον καλούντα ειδικευμένο ιατρό ανάκριση 3ου βαθμού μήπως και βρεθεί ''πάτημα'' για να ταξιδέψη ο ασθενής με το πλοιάριο του λιμενικού ή την ακτοπλοία. Και συνήθως έστω και αν συμφωνηθή άμεσα η αεροδιακομιδή γίνεται με αρκετή καθυστέρηση(πολλοί οι λόγοι). Στις 11μμ χτύπησε ο άνθρωπος και στις 6:15πμ γράφετε απογειώθηκε από Ανδρο το ελικόπτερο(και ας σημειωθή ότι ήτο στρατιωτικό-νάναι καλά τα πληρώματα).
Τα υπόλοιπα τα της επισκευής του ελικοδρομίου, προφάσεις εν αμαρτίαις και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Θυμηθείτε προ μερικών ετών δεν ερχόταν ελικόπτερο στην Ανδρο διότι έκριναν αναξιόπιστο το ελικοδρόμιο. Στο ελικοδρόμιο(πιθανόν τότε και σε κάποια άλλα των Κυκλάδων) έγιναν οι απαιτούμενες επισκευές-διορθώσεις-συντήρηση και τα ελικόπτερα ξαναπέταξαν. ΕΡΩΤΗΣΗ: Oταν έρχεται ο κάθε επώνυμος στην Ανδρο με ελικόπτερο και προσγειώνεται στο συγεκριμένο ελικοδρόμιο κινδυνεύει; και εξακολουθεί και έρχεται; και καλά, ο κάθε ιδιώτης πιλότος θα έβαζε την ζωή του σε κίνδυνο για να μεταφέρει τους επιβάτες του έστω και έναντι υψηλού τιμήματος; Και καλά, τον τ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλο τον μετέφερε επισφαλώς ελικόπτερο(μάλλον στρατιωτικό) πριν 2-3χρόνια της Θεοσκεπάστου; Προ ημερών γάμος στα Λάμυρα και καλεσμένοι ήλθαν με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο γήπεδο.Αυτοί κινδύνεψαν που δεν προσγειώθηκαν σε ένα super ελικοδρόμιο;
Kαι ας πούμε ύποθετικά ότι δεν είναι ασφαλές το ελικοδρόμιο της Χώρας για τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ. Προ ολίγων ημερών έγραψε το ''Εν Ανδρω'' για αεροδιακομιδή ασθενούς μέσω της πλατφόρμας που κατασκευάσθηκε πρόσφατα και σε χρόνο dt στο Γαύριο, μέσα στο λιμάνι και έχοντας περιμετρικά και σε μικρές αποστάσεις σπίτια, αυτοκίνητα,πλεούμενα κάθε λογής. Αυτό το σημείο προσγείωσης θεωρείται ασφαλέστερο από το ελικοδρόμιο της Χώρας που σε τελική ανάλυση βρίσκεται σε ύψωμα και ελεύθερο πανταχόθεν; Λέτε ο πιλότος να ήταν καμικάζι και η εταιρεία του να ρισκάριζε σε κάθε προσγείωση-απογείωση;
Προφάσεις, προφάσεις, προφάσεις.... Οποιος δεν θέλει να ζυμώση 10 μέρες κοσκινίζει..
Καλώς ο αντιδήμαρχος εδρομολόγησε την αναβάθμιση του ελικοδρομίου. Θυμηθείτε όμως ότι πάλι θα αναζητούνται προσκόμματα από την εκείθεν πλευρά . Λύση θα είναι το δεύτερο που γράψατε. Η ομαδική ασφάλιση των μονίμων κατοίκων σε ιδιωτικό φορέα με μοναδικό αντικείμενο την αεροδιακομιδή τους σε περίπτωση εκτάκτου οξέως προβλήματος υγείας κατόπιν σύστασης του θεράποντος ιατρού.
Ας είναι μπούσουλας για το συγκεκριμένο εγχείρημα κάποιοι άλλοι νησιωτικοί δήμοι που φροντίζουν ήδη με αυτό τον τρόπο αποτελεσματικά τους δημότες τους...Η ιδιωτική χορηγία μένει να αναζητηθή...

ΥΓ. Λησμόνησα άλλη μια λύση στο πρόβλημα: Να είσαι επώνυμος. Τότε πετούν και με δέκα bf τα ελικόπτερα και προσγειώνονται παντού.
Αλίμονο σε όλους εμας τους ανώνυμους.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Δλδ θα μας ασφαλίσει ο δήμος εμάς τους πολίτες; το ωραία να σταματήσουμε να πληρώνουμε εφκα αφού θα μας καλύψει ο αντιδήμαρχος με έξοδα δικά μας...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ξέρετε να διαβάζετε. Την μεταφορά με ελικόπτερο εταιρείας αν χρειαστεί. Τι γράφουμε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΛΙΝΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ (ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Το διορθώνουμε αμέσως.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro