Αεροδιακομιδή μέσα στη θύελλα...

Στρατιωτικό ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Χώρας. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Την Δευτέρα το βράδυ 11/1/21 ο Γ.Γ. ετών 57 από περιοχή της Χώρας υπέστη έμφραγμα. Το Κέντρο Υγείας Άνδρου μετά τις πρώτες βοήθειές ειδοποίησε επειγόντως ελικόπτερο για αερομεταφορά. 

Το στρατιωτικό ελικόπτερο ειδοποίησε πως θα ερχόταν στις 01:30 π.μ. Τελικά πήγε πρώτα Σύρο και έφερε μαζί και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ. Το ελικόπτερο έφτασε στις 4:30 και προσγειώθηκε μέσα σε θυελλώδεις ριπές ανέμου που υπερέβαιναν τα 8 μποφόρ αποσπώντας τον θαυμασμό των ανθρώπων που ήταν στον ελικοδρόμιο (γιατρός, διασώστες κλπ). Το ελικόπτερο παρέλαβε τον ασθενή και απογειώθηκε στις 5:00 με κατεύθυνση νοσοκομείο των Αθηνών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλες οι νυκτερινές πτήσεις γίνονται με στρατιωτικά ελικόπτερα γιατί ενέχουν στοιχεία ρίσκου. Όμως η σημερινή πτήση για την αεροδιακομιδή του εμφραγματία έδειξε πως τα πληρώματα των στρατιωτικών ελικοπτέρων είναι απίστευτα εκπαιδευμένα και εξαιρετικά αξιόπιστα. Κάτι που αξίζει να το γράψουμε μιας και σε αυτούς τους ανθρώπους η Άνδρος και τα άλλα νησιά οφείλουν πολλά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα στρατιωτικά ελικόπτερα είναι από τα λίγα αεροσκάφη ελικοπτέρων που διαθέτουν ηλεκτρονικά ραδιοβοηθήματα στον Ελληνικό χώρο, ώστε να μπορούν να πετούν και τις νυχτερινές ώρες. Για τον λόγο αυτό και συμμετέχουν σε διαφόρων ειδών πτητικές αποστολές, περιλαμβανομένων και των διακομιδών ασθενών από τα νησιά της χώρας. Ενα ελικόπτερο ασφαλιστικής εταιρείας για παράδειγμα, δεν μπορεί να πετάξει τη νύχτα, καθώς δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ραδιοβοηθήματα, όπως radar και πετάει μόνο απ;o την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου.