ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Απόβραδο στο Στενό. Η χιονισμένη Άνδρος από την Τήνο!...

Η ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ! ΑΠΟΒΡΑΔΟ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ.

Συνεργάτης από την Τήνο ταξίδεψε μέχρι την περιοχή του Πύργου της Τήνου μόνο και μόνο για να δει κανονικό χιόνι επειδή στην Τήνο όλη μέρα είχε πέσει πολύ λιγότερο. Φτάνοντας στα ορεινά της περιοχής του Πύργου άρχισε τα επιφωνήματα και μας πήρε τηλέφωνο. Του ζητήσαμε μερικές φωτογραφίες για το πως φαίνονταν σήμερα τα χιονισμένα βουνά του Στενού και η Άνδρος από την Τήνο.

Ο συνεργάτης μας έστειλε μερικές και επιλέξαμε τρεις για να δείτε το χιονισμένο Στενό και μέρος της Άνδρου από την Τήνο σήμερα το απόβραδο.

 Υπάρχει κάποιος ανόητος που νόμισε πως όλο το σημερινό φωτορεπορτάζ σε πέντε διαφορετικές αναρτήσεις μας το έστειλε ένα δημοτικό στέλεχος! Θεώρησε μάλιστα πως εμείς βρισκόμαστε καθισμένοι στο σπίτι (πιθανολογούσε μάλιστα εκτός Άνδρου) και απλώς αναρτούσαμε φωτογραφίες. Το έγραψε μάλιστα βλακωδώς σε σχόλιο που φυσικά δεν αναρτήσαμε. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για όλο το σημερινό φωτορεπορτάζ φωτογραφίες δηλώνουμε πως: λάβαμε και δημοσιεύσαμε 2 από την Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου, 2 από τον ΣΕΔΑ, 2 από την αστυνομία Άνδρου, 1 από τεχνικό του Δήμου, 1 από τεχνικό της κινητής, 3 από τον συνεργάτη μας Χαρίδημο, 3 από συνεργάτη μας στην Τήνο, 2 από συνεργάτη μας στις Κεντρικές Κυκλάδες, 10-12 δικές μας. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να αποδίδουμε τα εύσημα σε όλους όσους συνέβαλαν αθόρυβα στο σημερινό μαραθώνιο δημοσιεύσεων και φωτογραφιών δίνοντας με τον τρόπο τους το πανόραμα μιας δύσκολης και χιονισμένης μέρας στην Άνδρο αποδεικνύοντας πως το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είστε εσείς...

ΤΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ ΤΗΣ "ΜΗΔΕΙΑΣ" 

Από τις 14:00 το χιόνι κόπασε στην Άνδρο. Ιδίως στις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές που δέχτηκαν το κύμα της καταιγίδας. Ο ήλιος - ένας ήλιος με δόντια - έκανε πάλι την εμφάνιση του. Ο αέρας στη στεριά σα να κόπασε. Στη θάλασσα όμως το κύμα αφρισμένο όσο φτάνει το μάτι. "Ω αμάραντο πέλαγο" που έγραψε ο Ελύτης. Αμάραντο και αφρισμένο πέλαγο, θα γράφαμε εμείς σήμερα. 

Οι Γερακώνες που κοιτούν βόρειο-ανατολικά χιονισμένοι. Αλλά όχι βαριά. Κυρίως στα ψηλά. Στην κορυφογραμή. Το χιόνι πέρασε την Πανάχραντο κι έφτασε στα Φάλικα.  

Περισσότερο χιόνι έπεσε στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Πετάλου. Εδώ το χιόνι πέρασε τις Στραπουριές, το Μεσαθούρι και το Υψηλού. Κατέβηκε χαμηλά στα Λάμυρα, πλησιάζοντας την Μεσαριά. 

ΚΟΡΘΙ: Ο χιονιάς πήρε ξώφαλτσα αρκετές πεδινές περιοχές στο Κόρθι.

Η Πανάχραντος μέσα στα χιόνια. Άνοιξε τον δρόμο ο ΣΕΔΑ το μεσημέρι. Επανήλθε και το ρεύμα.  

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Από τις 4:30 το πρωί συνεργεία του Δήμου Άνδρου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Τηνιακό και την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Σαραβάνου μαζί με μηχανήματα ιδιωτών του Επαρχείου Άνδρου, καθώς και ο ΣΕΔΑ, βρέθηκαν στα πόστα τους για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ που έφτασε στην Άνδρο. Από τις 7:00 ήδη καθαρίζονταν δρόμοι από Κόρθι προς Χώρα. 

Διακοπές ρεύματος λόγω προβλημάτων του δικτύου σε τοπικό επίπεδο αναφέρθηκαν στη Λαρδιά, στην Καπαριά, στη Βουρκωτή, στο Υψηλού και στα Λάμυρα. Οι άνθρωποι της ΔΕΗ με επικεφαλής τον Γιαννούλη Μαντζώρο και του ΔΕΔΔΗΕ με τον Σταμάτη Μαραβελή δίνουν αγώνα να διορθώσουν τα προβλήματα. Η πυροσβεστική σε επιφυλακή. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: μετά τις 8:00 μηχανήματα του Δήμου Άνδρου και του Επαρχείου επιχειρούσαν στους δρόμους από Απροβάτου προς Σταυροπέδα, Πιτροφό, Χώρα. Επίσης, άλλα μηχανήματα επιχειρούσαν από Σταυροπέδα προς Κόρθι και από Κόρθι προς Κοχύλου και Χώρα. Ακόμα, κλιμάκιο επιχειρεί από Μένητες προς Υψηλού. Ένω, τέλος επιχειρούν και στο κρίσιμο κομμάτι του δρόμου Αποικίων-Βουρκωτής-Άρνης, που έκλεισε από χτες το βράδυ.  

Η κακοκαιρία συνεχίζει στην Άνδρο. Χιονίζει και πάλι. Τα φαινόμενα θα κλιμακωθούν το μεσημέρι. Ο Δήμος Άνδρου και η Αστυνομία παρακαλούν όσους δεν έχουν λόγο να μην μετακινούνται. Μέχρι στιγμής και παρά τα τοπικά προβλήματα ηλεκτροδότησης οι βασικοί δρόμοι κρατιούνται ανοικτοί χάρη στην εγρήγορση των υπευθύνων και τρων μηχανημάτων του Δήμου και του Επαρχείου. Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είναι στην Άνδρο. Άρα οι περισσότερες φωτογραφίες δικές του...
(β) Γιάννη, όλο το νησί είναι ανταποκριτές του ΕΝ ΑΝΔΡΩ.. Μόνο εσύ είσαι του αφεντικού σου...
(γ) Νάσο, έφτασες πολύ γέρος στην Άνδρο της ζωής σου. Πλάκα έχουν αυτοί που νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδεύουν για χρόνια τους άλλους χωρίς έργο. Αέργους τους λένε...
ΥΓ Φυσικά το κρύο ανέκδοτο σας δεν ανέβηκε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro