Πάνω από 3.500 οι εγγεγραμμένοι για εμβόλιο. Ξεπέρασαν ήδη τους 3.000 όσοι πήραν την πρώτη δόση…

Εμβολιαστικό Κέντρο στο Κέντρο Υγείας Άνδρου...

Η Άνδρος προχωρά γρήγορα στο πρόγραμμα εμβολιασμών και αναμένεται μέσα στον Μάιο να έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο ανοσίας. Ήδη, έχουν ξεπεράσει τους 3.500 οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για τον μαζικό εμβολιασμό στο νησί.

Έχει όμως παρουσιαστεί πρόβλημα, όπως γράψαμε πάλι, στις εγκρίσεις με τις οποίες ανοίγει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι εγγεγραμμένοι. Το υπουργείο Υγείας παρόλο τον μαζικό εμβολιασμό εξακολουθεί να ανοίγει ηλικιακά τις καταστάσεις του!!!

Έτσι, π.χ. από 800 εγγεγραμμένους στις καταστάσεις των οποίων στέλνει ο Δήμος Άνδρου ανοίγει η πλατφόρμα μόνο για 500, που είναι μεγαλύτεροι! Οι νεότεροι αναγκάζονται να περιμένουν. Κι έτσι κάτι μέρες εμβολιάζονται λιγότεροι απ’ ότι θα μπορούσαν. Γίνεται προσπάθεια όμως και από τον Δήμο και από το Κέντρο Υγείας να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί. Κάτι που θα αναμένεται να συμβεί τώρα που άνοιξε και η πλατφόρμα 30-39 χρονών.

Εν τω μεταξύ οι εμβολιασμένοι πλέον με την πρώτη δόση έχουν ξεπεράσει – σύμφωνα με πληροφορίες – τους 3.500, ενώ πολύ καλά πάνε οι εμβολιασμοί και με την δεύτερη δόση. Ήδη τα ραντεβού του μαζικού εμβολιασμού έχουν φτάσει μέχρι τέλος Μαΐου. Το Κέντρο Υγείας Άνδρου ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στους μαζικούς εμβολιασμούς και οι εργαζόμενοι σε αυτό δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες.

Παράλληλα συνεχίζονται τα rapid test που γίνονται στο νησί χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα θετικό. Ή Άνδρο παραμένει πλέον ένα μήνα τώρα covid free νησί. Κάτι που χαροποιεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που προσβλέπουν με την ολοκλήρωση και των εμβολιασμών σε ένα χωρίς προβλήματα καλοκαίρι. Κάτι που δυσανασχετεί τους χαιρέκακους και τις Κασσάνδρες που έκαναν θέμα για πολιτικούς λόγους τα τυχαία κρούσματα εργαζομένων του Μαρτίου.

Καλή κατάσταση και στο σύνολο των Κυκλάδων όπου σήμερα καταγράφηκαν μόνο 6 κρούσματα. Αναλυτικά, 1 κρούσμα στην Π.Ε.Θήρας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Κέας-Κύθνου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 2 κρούσματα στην Π.Ε Νάξου και 1  κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καταρχην αξιζουν συγχαρητηρια σε οσους εχουν αναλαβει να φερουν εις περας ολο αυτο το τιτανιο εργο...
Μια παρατηρηση για τους "καλοθελητες" οι οποιοι συνεχως γκρινιαζουν, οσον αφορα τον εμβολιασμο του γενικου πληθυσμου που δηθεν καθυστερει.
Σιγουρα οι μονιμοι, αυτο τον καιρο, διαμενοντες στην Ανδρο ειναι λιγοτεροι απο αυτους που εμφανιζονται στους επισημους καταλογους.
Αυτο συμβαινει για διαφορους λογους, κυριως ομως επειδη εχουν επιλεξει να παραμεινουν στην Αθηνα, κοντα σε παιδια ή συγγενεις.
Αυτοι λοιπον μπορουν, και πιθανοτατα εχουν ηδη, εμβολιασθει στην Αθηνα αφου το συστημα δινει τετοια δυνατοτητα...(Στην οικογενεια μου υπαρχουν τουλαχιστον 2 ατομα που ανηκουν στην κατηγορια αυτη και ηδη εμβολιασθηκαν στην Αθηνα..)
Ο συνολικος πραγματικος αριθμος των εμβολιασμενων, βασει καταλογων, κατοικων Ανδρου λοιπον, ειναι κατα την αποψη μου αρκετα μεγαλυτερος, απλα δεν φαινεται λογω της "εσωτερικης μεταναστευσης".
Δεν γνωριζω αν υπαρχει τροπος να βρεθουν οι πραγματικοι αριθμοι, αλλα θα ειχε ενδιαφερον για τους καθε λογης "γκρινιαρηδες"...