Δύο κρούσματα στο Κόρθι! Στους 4.581 οι εμβολιασθέντες στην Άνδρο...

 

Δύο ακόμα κρούσματα βρέθηκαν μετά από self-test στο Κόρθι αυτή τη φορά. Πρόκειται για μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου. Τα παιδιά περιορίστηκαν στα σπίτια τους. Το σχολείο συνεχίζει κανονικά. 

Όπως όλα δείχνουν μετά την περιορισμένη κινητικότητα του Πάσχα υπάρχει κάποια έξαρση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με την διαπιστωμένη νεανική κινητικότητα - για την οποία μας μίλησαν οι ειδικοί χτες - και το γεγονός των ασυμπτωματικών φορέων στις μικρότερες ηλικίες δημιουργεί έδαφος για διασπορά. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να τηρούνται όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Κάτι για το οποίο μας προτρέπουν όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης.

Ήδη τα self-test - που μπήκαν στη ζωή μας κανονικά - αποδεικνύονται αποτελεσματικά. Ήδη εμπόδισαν την διάδοση του ιού στα σχολεία του Γαυρίου και του Κορθίου. Και πολύ σωστά γίνονται και από τους επαγγελματίες της εστίασης και των άλλων χώρων.

Από την άλλη συνεχίζεται να χτίζεται το τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται καθημερινά στο νησί. Εμβολιάζονται πάνω από 200 άτομα την μέρα. Ήδη οι εμβολιασθέντες στην Άνδρο έφτασαν τους 4.581. Από τους οποίους οι 3.166 με την πρώτη δόση και οι 1.415 και με τη δεύτερη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή δεν μπορεί να είναι ίδιος ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών στην Άνδρο με τον αριθμό των εμβολιασθέντων όπως αναφέρετε, διότι δεν μπορούν όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις να καταμετρούνται σαν να έχουν εμβολιαστεί δύο άτομα... Παρακαλώ ξανασκεφτείτε το λιγάκι ή ρωτήστε τους αρμόδιους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αθροίστε τους 3.471 με μια δόση και 1.529 με δύο δόσεις. Σύνολο 5.000 που έχουν εμβολιαστεί.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξ όσων είναι γνωστά, εκτός από τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ταυτόχρονα εμβολιάζονται τις καθημερινές και όσοι είχαν δηλώσει τα στοιχεία τους στην λίστα του Δήμου Ανδρου για εμβολιασμό. Ο αριθμός των ατόμων μπορεί να μην αγγίζει σε καθημερινή βάση τα 200 ατομα, αλλά εκτός του Σαββάτου που δεν εμβολιάζονται άτομα από τη λίστα του Δήμου παρά μόνον από την πλατφόρμα του emvolio.gr και όσοι είχαν εγγραφεί μεσω άυλης συνταγογράφησης, τις καθημερινές το κέντρο υγείας εμβολιάζει μαζικά πολίτες που έχουν ενημερωθεί και προσέρχονται για την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Αυτά προς αποφυγή παρερμηνεύσεων από κάποιους. Λογικά μέχρι το τέλος Μαϊου θα εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νησιού, τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Αν κοιτάξει κανείς επίσης τα στατιστικά στοιχεία προόδου εμβολιασμού στα υπόλοιπα κυκλαδονήσια, θα διαπιστώσει πως στην Ανδρο υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου για εμβολιασμό, σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάπως περίεργο το ότι "εμβολιάζονται πάνω από 200 άτομα την ημέρα" αλλά στην ιστοσελίδα EMVOLIO δεν υπάρχουν ραντεβού για την Άνδρο. Πολλοί Ευρωπαίοι κάτοικοι του νησιού ταξίδεψαν στις πατρίδες τους για να εμβολιαστούν και ορισμένοι Έλληνες χωρίς ΑΜΚΑ αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στους καταστηματάρχες που με δίκη τους πρωτοβουλία κλείνουν τις επιχειρήσεις τους !

This comment was minimized by the moderator on the site

Πιό σωστά, οι συνολικοί εμβολιασμοί στην Άνδρο είναι 4581 και οι εμβολιασθέντες είναι 3166, από αυτούς άλλοι έχουν κάνει τη μία δόση και άλλοι και τη δεύτερη.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάνετε λάθος οι εμβολιασθέντες είναι σωστά 4.581. Με τη μια δόση οι 3.166 συν οι 1.415 που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Αυτούς τους ξεχάσατε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro