ΓΑΥΡΙΟ: 42 rapid test, το 1 θετικό! Να τηρείται η απομόνωση όταν υπάρχει επαφή...

Ο ΕΟΔΥ στο Γαύριο σήμερα...

Έγιναν σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου στο Γαύριο, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00, 42 δωρεάν rapid test. Από αυτά το ένα βρέθηκε θετικό. Πρόκειται για επαφή με προηγούμενο θετικό κρούσμα που δόθηκε στις 17/5 στο Γαύριο. Τότε η επαφή είχε βρεθεί αρνητική. Σήμερα βρέθηκε θετική.

Η παραπάνω παρατήρηση γράφεται για να υπενθυμίσει σε όλους πως όσοι είχαν επαφή με άτομο θετικό στον ιό θα πρέπει να μένουν σε απομόνωση γιατί μπορεί να έχουν τον ιό, ο οποίος χρειάζεται μερικές μέρες να αναπτυχθεί και να δώσει νέο κρούσμα.

Συνεπώς θα πρέπει όλοι να τηρούν όλες τις υγειονομικές οδηγίες και όταν ανήκουν στην κατηγορία των επαφών με κάποιο κρούσμα να τηρούν τους κανόνες απομόνωσης. Γιατί αν βγουν θετικοί θα έχουν - όσο διάστημα κυκλοφορούν - διασπείρει τον ιό και σε άλλους. Ο ιός μεταδίδεται τόσο από ασυμπτωματικούς όσο και από νοσούντες που δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί ο ιός.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο φιλος με το ψευδονυμο "προσοχη" σε γενικες γραμμες εδωσε σωστες κατευθυνσεις..απλα θα θελα να κανω μια παρατηρηση..
Καταρχην εφοσον θεωρουμε οτι εχουμε ερθει σε επαφη με επιβεβαιωμενο κρουσμα, κανουμε αμεσα rapid test.
Aν βγει αρνητικο το επαναλαμβανουμε σε 4 μερες και οχι 6-7...οι οδηγιες τοσο των rapid οσο και των pcr test λενε οτι ο ιος ειναι ανιχνευσιμος περιπου κατα 85-90% στα μεν πρωτα και 95% στα δευτερα , 4 μερες μετα την μολυνση. Οποτε δεν υπαρχει λογος να περιμενει κανεις περισσοτερες μερες, με ο,τι συνεπακολουθο μπορει να εχει αυτο για την υγεια του, αλλα και των επαφων του....
Αν το rapid βγει θετικο, τοτε επαναλαμβανουμε αμεσα με pcr (το οποιο εχει και την μεγαλυτερη ευαισθησια) για επιβεβαιωση.
Οσον αφορα τα self test, ναι μεν ειναι καλο να γινονται και αποτελουν χρησιμο εργαλειο, αλλα δυστυχως ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που η ληψη του δειγματος δεν γινεται σωστα λογω απειριας ή φοβου απο τον αυτοεξεταζομενο...οποτε καλο ειναι, η ληψη δειγματος ειδικα σε περιπτωση υποψιας κρουσματος, να γινεται απο εκπαιδευμενο προσωπικο υγειας.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην αναλώνεσθε σε παραινέσεις κ.Μπασαντή.Ολοι γνωρίζουν πλέον τι μέτρα πρέπει να λάβουν αν είναι επαφές κρούσματος.
Εκείνο που δυστυχώς δεν υπάρχει είναι το φιλότιμο και η συνειδητή προστασία του περίγυρού τους. Μετά την χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων για την αναγκαία εκκίνηση του εμπορίου, ατόνισαν και τα κατασταλτικά μέτρα των προστίμων(όχι βέβαια στην Ανδρο-που δεν υπηρξαν ποτέ) σε όλη την επικράτεια.Αρκεί να διαβάζετε τον αριθμό των καθημερινών ελέγχων και τον αριθμό των παραβατών. Πως ξαφνικά υπήρξε μεγαλύτερη συμμόρφωση ενώ τα κρούσματα(πλην αυτων του weekend) ειναι σταθερά άνω των 2200( κατά μ.ο) σχεδόν καθημερινά;
Οταν θα αρχίση η αθρόα είσοδος ντόπιων κυρίως παραθεριστών(μετά το πέρας του σχολ.έτους και των πανελληνίων) τότε να δείτε που θα εκτιναχθούν τα κρούσματα(εφόσον βέβαια συνεχίζονται τα tests ανίχνευσης).
Το μόνο παρήγορο σ'αυτή την έξαρση των τοπικών κρουσμάτων και βασικά ο αντίλογος σ'αυτά που γράφω είναι η μεγάλη επιτάχυνση που παρατηρείται στον εμβολιασμό από το Κ.Υ που πρέπει να στοχεύση κυρίως στις νεότερες ηλικίες(αυτών του f/b) που απ'ότι διαβάζουμε είναι οι ηλικίες της επινέμησης και διασποράς του κορωνοιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε στο φεισμπουκ και αλλού τις λέξεις ΠΡΟΣΟΧΗ,ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ κτλ. Δεν έχουμε δει κανέναν όμως απο τους γνωστούς αμπελοφιλόσοφους του ιντερνετ ή κάποιον γιατρό να εξηγεί με λεπτομέρειες πως ακριβώς γίνεται η διασπορά ή τι γίνεται λάθος απο τους ανενημέρωτους πολίτες.
1. Απο τη στιγμή που θα έρθουμε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και μέχρι την 6η-7η ημέρα δεν κάνουμε τεστ γιατί πολυ απλά κανένα μα κανένα τεστ δεν μπορεί να ανιχνευσει τον ιό.
2. Μένουμε αποκλεισμένοι κυριολεκτικά σε καραντίνα (θεωρώντας οτι είμαστε μολυσμένοι) μέχρι την 6η ημέρα οπου τοτε και θα κάνουμε τεστ για να ανιχνευσουμε αν ειμαστε μολυσμένοι.
3.Εάν κυκλοφορούμε ελευθεροι μεταφέρουμε και μεταδίδουμε τον ιό απο την πρώτη κιόλας ημέρα που τον κολλήσαμε πρίν ακόμα διαπιστωθούμε με τον ιό.
4.Φοράμε μάσκα , πλένουμε χέρια και χρησιμοποιούμε συχνά αντισυπτικό ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι ή έχουμε νοσήσει στο παρελθόν απο Κορονοϊο για να αποφύγουμε την μεταφορά-διασπορά του ιού.
Τηρήστε τα παραπάνω ευλαβικά και θα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Το κυριότερο είναι να καταλάβουν μερικοί οτι εάν έχουν έρθει σε κοντινή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα να θεωρήσουν αυτομάτως οτι είναι μολυσμένοι και να ακολουθήσουν τα παραπάνω 3 πρώτα βήματα άσχετα αν έχουν συμπτώματα ή όχι. Είπαμε και θα το ξαναλέμε ο ιός για τις πρώτες μέρες είναι μέσα μας και δεν ανιχνευεται αντιθέτως τον μεταδίδουμε αν κυκλοφορούμε χωρίς να το γνωρίζουμε.
Ας φερθούμε λίγο υπευθυνα και κυρίως τίμια προς τον συμπολίτη μας.
Υ.Γ. Ας βγεί κάποιος γιατρός απο αυτούς που σουλατσάρουν στο φεισμπουκ και ας ενημερώσει υπευθυνα τον κόσμο. Συγχωρέστε το οποιοδήποτε λάθος μου στα παραπάνω ή διαγράψτε το σχόλιο μου αν δεν ευσταθεί.