Νέα διακομιδή από το λιμενικό 40χρονου στη Σύρο...

Το ΠΛΣ 115 και το ΕΚΑΒ. Συνεχής συνεργασία και σωτήριες διαδρομές και των δύο σε όλες τις διακομιδές της Άνδρου. Πάντα υπό την ευθύνη του Κέντρου Υγείας Άνδρου...

Ακούραστο και αεικίνητο το λιμενικό και το σκάφος του ΠΛΣ 115. Για ακόμα μια φορά έκανε το καθήκον του πραγματοποιώντας διακομιδή 40χρονου στις 5 το πρωί 8/6 από το Γαύριο για Σύρο. Με τη συνδρομή σε όλες τις δύσκολες περιπτώσεις του πάντα παρόντος ΕΚΑΒ. Και φυσικά την μέριμνα και ευθύνη του Κέντρου Υγείας Άνδρου.

Ο 40χρονος ασθενής ήταν από το Κόρθι και μάλλον έπαθε γαστρορραγία. Το ΕΚΑΒ ανέλαβε την μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας και μετά τη διάγνωση και τις πρώτες βοήθειες ανέλαβε το πάντα παρών στο νησί σκάφος του λιμενικού με το «ετοιμοπόλεμο» πλήρωμα του την μεταφορά στη Σύρο, που έφτασε σύμφωνα με τις πληροφορίες γύρω στις 7 το πρωί σήμερα.

Να επισημάνουμε πως η συνεργασία των τριών υπηρεσιών (Κέντρου Υγείας, ΕΚΑΒ, λιμενικού) ήταν και παραμένει κρίσιμη για την περίθαλψη πολλών ασθενών ή τραυματιών στην Άνδρο. Αλλά και γενικότερα στο Αιγαίο των εκατοντάδων κατοικημένων νησιών.

Κι αυτό γιατί ο χρόνος και η ώρα της μεταφοράς, που παίζουν βασικό ρόλο είναι μερικές φορές συντομότερος και συνήθως πιο εύκολος απ’ ότι με ελικόπτερο μιας και τα υπάρχοντα ελικόπτερα νυχτερινής πτήσης είναι περιορισμένα και τηρούν προτεραιότητα ανάλογα της κρισιμότητας. Άρα, χρειάζονται χρόνο σε περίπτωση δύο συνεχόμενων κρισίμων περιπτώσεων. Ενώ το λιμενικό και το σκάφος τους είναι πάντα εδώ και έτοιμα. Και η Σύρος απέναντι έχει εξοπλισμένο νοσοκομείο για τις περισσότερες των περιπτώσεων.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΔΩ,ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΡΑΕΙ ΦΑΛΙΡΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΟΙΟ?ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όντως κάτι βρωμάει εδώ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΕ! Βρωμάει η άγνοια για ένα κέντρο υγείας που διεκπεραίωσε 9.000 εμβολιασμούς (α + β δόση) σε δύο μήνες χωρίς πρόβλημα. Που περίθαλψε δεκάδες ασθενείς και τραυματίες ταυτόχρονα. Και που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ να κάνει εγχειρήσεις! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ να κάνει διάγνωση με υπέρηχο, να κάνει γαστροσκόπηση, να κάνει όλα όσα χρειάζονται. Τόσο απλό ε;
Στις δύο τελευταίες διακομιδές έγινε διακομιδή με το σκάφος γιατί χειροτέρεψε αιφνίδια η κατάσταση των ασθενών. Δεν μπορούσαν να το διακινδυνέψουν οι γιατροί. Μάλιστα ο πρώτος με την διάτρηση εγχειρίστηκε κι είναι καλά. Δεν μπορούσε να γίνει εδώ εγχείρηση. Τέλος ο επίδοξος αυτόχειρας είχε μαχαιριές που χρειαζόντουσαν χειρουργείο...
Αυτά και δεν σας το φέρνουν σιγά-σιγά. Αυτή είναι η κατάσταση από άποψης εξοπλισμού και αναγκών...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro