Ένα φωτεινό παράδειγμα στο Μπατσί…  

 

Αναμφίβολα, η Α’ Δημοτικού θεωρείται δύσκολη τάξη… Ίσως όχι για όλους! Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του δικού μας Δασκάλου, του κυρίου Λιάπη Λευτέρη, ο οποίος απέδειξε περίτρανα, ότι και θέλει και μπορεί να κάνει τον κόσμο για τα παιδιά καλύτερο!

Αφήνοντας πίσω τις κακουχίες της φετινής χρονιάς έδωσε απλόχερα στους μαθητές και στις μαθήτριές του όμορφες στιγμές, χρήσιμα για τη ζωή εφόδια, περισσή αγάπη, φαρδύ χαμόγελο, ποιοτικό χρόνο επικοινωνώντας τόσο με τα παιδιά, όσο και με εμάς τους γονείς, χτίζοντας έτσι μια υγιή σχέση με τις ωραιότερες αναμνήσεις για το ξεκίνημα της σχολικής ηλικίας.

Με το μεράκι του να ξεχειλίζει και τη δημιουργικότητά του να μη σταματά σχεδόν ποτέ, έφερε εις πέρας δράσεις, όπως γνωριμία των μαθητών/τριών με το γυναικείο συνεταιρισμό του Μπατσίου, ετοιμάζοντας τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, ξενάγηση στο καΐκι του καπετάν Σπύρου Πετρίση, μαθαίνοντας για την αλιεία και τα καράβια, εκπαιδευτική επίσκεψη του μελισσοκόμου Γιάννη Μαργέτη, για να δουν τις ομοιότητες της κοινωνίας μελισσών – ανθρώπων, συζητήσεις για τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό με παιγνιώδη τρόπο, για τους τρόπους προστασίας από αγνώστους, το διαδίκτυο και τους κινδύνους που εγκυμονεί καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μέσω project και παραμυθιών.

Ακόμη, με πρωτοβουλία του και με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και του διευθυντή, η σχολική βιβλιοθήκη πήρε πνοή, εμπλουτίζοντάς την με παιδική λογοτεχνία, παρακινώντας τα παιδιά να διαβάσουν όσα περισσότερα βιβλία για να εμπλουτιστεί ο λόγος τους και να αποτυπώσουν ιδέες και σκέψεις.

Αναμφισβήτητα, του αξίζουν συγχαρητήρια! Μπράβο σας κύριε Λευτέρη! Συνεχίστε το έργο σας! Μακάρι να αποτελέσετε πηγή έμπνευσης για πολλούς/πολλές εκπαιδευτικούς! Ας είστε φωτεινό παράδειγμα για την εκπαίδευση! 

Γονείς Α΄ δημοτικού Μπατσίου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χαίρομαι πολύ που γίνονται τέτοιες δράσεις
Στο σχολείο που πάνε τα εγγόνια μου.
Μπράβο στον δάσκαλο και στους ανθρώπους που βοήθησαν εκείνον να πραγματοποιήσει τις ιδέες του!⁶

This comment was minimized by the moderator on the site

Μακαρι να μείνει και του χρόνου μακάρι να έχει τα παιδιά μας και στη δεύτερη χρονιά τους στο δημοτικό.Μπραβο του!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο , πολλά συγχαρητήρια !!