ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΔΟΣ: Αριστούχος της Άνδρου κι ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα!...

Ο Αντώνης Σκόρδος στην παραλία του Όρμου: Από εδώ ξεκίνησαν τα όνειρα...

Αυτές τις μέρες που βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων διαβάσαμε πολλά για τους πρώτους των πρώτων. Για τους αριστούχους που πέρασαν στις σχολές που ήθελαν. Και τόσα άλλα ευχάριστα για τα νέα παιδιά που αρχίζουν τη ζωή τους με όνειρα για σπουδές και καριέρα. Είναι μια στιγμή συγκίνησης για τα ίδια και τους γονείς τους. Είναι μια στιγμή χαράς για τους γύρω τους και τον τόπο τους. Είναι στιγμή μνήμης και για εμάς τους παλαιότερους που θυμόμαστε τις δικές μας στιγμές όταν τα ΑΕΙ μας άνοιγαν τις πόρτες τους…

Βρεθήκαμε στον μοναστήρι της Παναχράντου όπου μάθαμε πως ο 17χρόνος νεαρός Αντώνης Σκόρδος από την Πίσω Μεριά Κορθίου αρίστευσε με 18.578 μόρια και με άριστες βαθμολογίες στην κατεύθυνση των Οικονομικών Επιστημών. Πήραμε τηλέφωνο και τα στοιχεία του νέου αριστούχου φοιτητή από το Κόρθι έφτασαν με mail. Βαθμολογίες: Μαθηματικά 18,6! Νεοελληνική γλώσσα 15,2! Οικονομικά 20! Πληροφορική 20!

Ρωτήσαμε ποιο πανεπιστήμιο και ποια σχολή σκέφτεται με τέτοια υψηλή βαθμολογία να επιλέξει μιας και έχει πλέον μπροστά του όλες τις δυνατότητες ανοικτές . Και η απάντηση: το ξεχωριστό και διεθνώς για τις μεγάλες επιτυχίες του Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το δυναμικό και ανερχόμενο τμήμα Πληροφορικής, Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών.

Κλείνουμε τη σύντομη παρουσίαση του Αντώνη Σκόρδου γιού του Ιάκωβου Σκόρδου και της Ειρήνης Παρλιάρου από την Πίσω Μεριά Κορθίου με τις καλύτερες ευχές του Εν Άνδρω για το νέο, που ξεκίνησε από το Κόρθι κι έδειξε τις δυνατότητες του μπαίνοντας σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια και τις πιο δύσκολες σχολές του. Και που ανοίγει τα φτερά του για μια διαδρομή για την οποία νοιώθουν υπερήφανοι οι γονείς του, αλλά και η Άνδρος, που είδε ένα από τα παιδιά της να πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο. Κι όπως μας έγραψε στενό του πρόσωπο στο mail: "Το σημαντικό είναι και τα άλλα παιδιά της Άνδρου να πιστέψουν ότι μπορούν και να δουλέψουν γι’ αυτό…"

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Με την δημοσίευση του κειμένου χτύπησε το τηλέφωνο και ο δήμαρχος μας πληροφόρησε πως το δημαρχείο έχει δύο στελέχη του με αριστούχους, τον Αντώνη Σκόρδο, γιό της μηχανικού Ειρήνης Παρλιάρου και την Αλεξάνδρα Εξαδακτύλου, κόρη της νομικής συμβούλου Αικατερίνης Κυρτάτα, που πέρασε στους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών. Άρα, μένει να επανέλθουμε επί του θέματος. 

«ΕΝ  ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ορθή επανάληψη στο προηγούμενο κείμενό μου:
και η όποια ''αποτυχία" χαλυβδώνει την ψυχή και τον χαρακτήρα

This comment was minimized by the moderator on the site

και η όποια > χαλυβδώνει....κλπ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι που δρέπουν τώρα τους πρώτους καρπούς των κόπων τους. Συγχαρητήρια και σε όσα παιδιά προσπάθησαν αλλά-για όποιους λόγους- οι κόποι τους δεν εκαρποφόρησαν. Πρέπει να πιστέψτε ότι δεν κλείνει η ζωή με την πρώτη αποτυχία. Το μέλλον για όλους τους νέους είναι μπροστά και η όποια > χαλυβδώνει την ψυχή και τον χαρακτήρα αυτών που έχουν βάλει υψηλούς στόχους.
Αλλωστε ας αναλογισθούν τις ''στρατιές'' των επιστημόνων και τα εξέχοντα μυαλά της πατρίδας μας που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό γιατί δεν κατάφεραν(και ίσως καλύτερα για αυτούς) να απορροφηθούν στην Ελληνική αγορά εργασίας. Προς θεού δεν είναι λόγια παρηγοριάς.
Ομως ο νέος με την ορμητικότητα που τον διακρίνει τα θέλει όλα εδώ και τώρα.Και επειδή το τώρα αφορά στην παρούσα φάση μόνο τους επιτυχόντες , οι ''αποτυχόντες'' απογοητεύονται και καταβαραθρώνονται ψυχολογικά. Ομως αυτή η βραχεία ''παρούσα φάση'' δεν προδικάζει το μέλλον τους. Πόσοι και πόσοι επιτυχημένοι επιστήμονες υπήρξαν αποτυχόντες του συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων; Και πόσοι επιτυχόντες
σε Α.Ε.Ι σήμερα θεωρούνται αποτυχημένοι στον κλάδο τους ή πολύ περισσότερο έχουν στραφεί σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες διαφορετικές από αυτές των εφηβικών τους ονείρων;
Αν μπορούσαμε όλοι να ξαναρχίζαμε από την αρχή(με τις εμπειρίες όμως της καμπούρας μας) πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος.
Διαφορετικός σίγουρα, χωρίς την ορμή όμως που είναι συνώνυμη με τα νειάτα(έστω και με την απειρία τους) που τελικά οδηγεί στην αέναο εξέλιξη του ανθρώπου και των κοινωνιών.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στον Αντώνη την Ειρήνη & τον Γιακουμή, που συνεχίζουν την σπουδαία παράδοση την Ανδρου μας και το υψηλό όραμα που τους ενέπνευσαν οι γονείς & οι Δάσκαλοι τους. Sky is the limit!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στον Αντώνη και σε όσα παιδιά είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Συγχαρητήρια πιο πολλά στο Γιακουμή και την Ειρήνη . Πάντα να καμαρώνουν και να είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια!!! Υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο στη νέα ακαδημαϊκή τους ζωή!

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαρά στην μάνα που σε έκανα συγχαρητήρια και καλή επάνοδο! και η Ελλάδα σε χροιζήτα