Μέγα πλήθος αποχαιρέτισε τον Γιώργο Στυλιανό

Φωτογραφία του ΕΝ ΑΝΔΡΩ από το πανελλήνιο πρωτάθλημα EUROPE του 2011 στη Ραφήνα. O Γιώργος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής και προπονητής του ΝΟΑ... 

Στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου στις 11:00 του Σαββάτου 23/10, χίλια και πλέον άτομα παραβρέθηκαν στον τελευταίο αποχαιρετισμό του Γιώργου Στυλιανού! Συγγενείς, φίλοι, ιστιοπλόοι, λιμενικοί, παλαιοί συναθλητές, παράγοντες της ιστιοπλοΐας και του λιμενικού. Όλοι αυτοί αποχαιρέτισαν βουβοί τον Γιώργο Στυλιανό, που "έφυγε" τόσο ξαφνικά και πρόωρα από την ζωή. Ανάμεσα τους εκατοντάδες ανδριώτες, που ήρθαν από το νησί ή που διαμένουν στην Αθήνα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Άνδρου - Σύρου Δωρόθεος ΙΙ. Στην μικρή εκκλησία του κοιμητηρίου μπήκαν μόνο οι στενοί συγγενείς γιατί τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα για τον covid-19. Όμως οι εκατοντάδες προσελθόντες διασκορπίστηκαν στο μικρό προαύλιο του ναού και σε μεγάλη έκταση του κοιμητηρίου. Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με μια ελληνική σημαία. Φόρος τιμής στον παλαιό πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας και σήμερα στον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος. 

Παρά την προτροπή των οικείων του αντί στεφάνων να συνεισφέρουν χρήματα στον Φιλανθρωπικό των Αποικίων (υπήρχε και σχετικό κουτί που έριχναν όσοι ήθελαν τον οβολό τους) πολλά ήταν τα στεφάνια συγγενών και φίλων, αλλά κυρίως του Λιμενικού Σώματος, των  συναδέλφων, αλλά και ιστιοπλοϊκών ομίλων και συλλόγων, που έχουν σχέση με την θάλασσα. 

Ανάμεσα σε ένα πλήθος στεφάνων καταγράψαμε μερικά: από τον υπουργό και τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, από τον Λιμενάρχη και του προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Αττικής & Νήσων, της Διεύθυνσης και του Προσωπικού ΗΝΕΕΕ Κάβο Ντόρο, της Π.Ο.Ε.Π.Λ,Σ., του Λιμεναρχείου Σαρωνικού Α' ΛΙΤ Φλοίσβου, του Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Αλίμου και του Ναυτικού Ομίλου Αμφιθέας και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αττικής ΣΑΤΑ. 

Από παρουσίες του λιμενικού μπορέσαμε και διακρίναμε με δυσκολία ανάμεσα σε τόσο κόσμο αρκετούς λιμενικούς παράγοντες όπως τον Λιμενάρχη Ραφήνας, τον Λιμενάρχη Πειραιώς, τον διευθυντή του γραφείου του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Ναυτιλίας. Από πολιτικές παρουσίες τον δήμαρχο και τον έπαρχο Άνδρου και τον αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου. Από αθλητικές παρουσίες να σημειώσουμε την πρόεδρο της ΕΙΟ, τον Ολυμπιονίκη και συναθλητή του Τάσο Μπουντούρη, τους παλιούς συναδέλφους - προπονητές στο ΝΟΑ Πάχο Παπαστεφάνου, Μάριο Βαλμά και Φώτη Λυγεράκη, καθώς και τους παλιούς προέδρους του ΝΟΑ Μιχάλη Κοκκίνη και Λεωνίδα Πολέμη. 

Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας τον Γιώργο αποχαιρέτισε με λίγα ζεστά λόγια, αλλά και με ιδιαίτερη συγκίνηση ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ, που συνδέεται εδώ και δεκαετίες με φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια Στυλιανού. Επίσης εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος συνάδελφός του πλωτάρχης, υποδιοικητής στο Α' Λιμενικό Τμήμα Πειραιά - Τσελέπη, που συγκίνησε κλείνοντας με τον χαιρετισμό "καλή πλεύση και ούριο άνεμο". Και ράγισε καρδιές ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ  με τον στίχο "να κάνεις τη θλίψη σιωπή και την καρδιά ατσάλι"...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιώργο,
καλό ταξίδι! Υπομονή και δύναμη στη Δήμητρα, το Γιάννη, την Ανδριάννα, το Βαγγέλη, τον Παντελή, τη Νίκη και φυσικά στους γονείς σου.
Θα σε θυμόμαστε πάντα!!!
Θα είσαι πάντα παρών στις παιδικές μου αναμνήσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλο ταξιδι φιλε...