Διαχρονικό φαινόμενο οι αρνητές και οι "ψεκασμένοι"...

Ο αναγνώστης μας Θανάσης Κυρτάτας μας έστειλε μια απίστευτη αφίσα του 1889 που εκδόθηκε από τους τότε "ψεκασμένους" και στρεφόταν κατά του... ηλεκτρισμού!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό Υπήρχαν τότε ομάδες ανθρώπων που ήταν κατά του ηλεκτρισμού γιατί "το ρεύμα θα τους σκότωνε όλους"!!! 

Εκτός από το γέλιο που προκαλεί η συγκεκριμένη αφίσα και η ακαταλόγιστη άποψη που διακινούσε δημιουργεί και σκέψεις για την άρνηση κοινωνικών ομάδων στα επιτεύγματα της επιστήμης. Πόσοι είναι κατά του εμβολίου; Και πως καταφέρνουν και δημιουργούν σύγχυση με τους πιο απίθανους τρόπους που αντιδρούν; Μόλις προχτές οι "Θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος" συνέλαβαν διευθυντή σχολείου που τηρούσε το πρωτόκολλο του covid-19 και τον... "προσήγαγαν" σε αστυνομικό τμήμα της Πιερίας, όπου συνελήφθησαν αυτοί!!! 

Μπορεί στην Άνδρο να μην έχουμε παρά μερικά μεμονωμένα περιστατικά "αρνητών" (ενδεικτικό καθηγητή, που δημιούργησε μια απίστευτη κατάσταση στο Κόρθι). Όμως έχουμε αρκετούς αρνητές της τεχνολογικής εξέλιξης, που επιχείρησαν να δημιουργήσουν "οικολογικό κίνημα" κατά της τεχνολογίας καταλαμβάνοντας το λιμάνι του Γαυρίου με αίτημα την μη γίνει επισκευή ή την μη γίνει εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δύο εντελώς απομακρυσμένα και απόμερα σημεία του νησιού (Καμπανό & Στενό).

Αλλά, και στο θέμα του ΧΥΤΥ της Άνδρου η κινδυνολογία των αρνητών χτύπησε κόκκινο επί 8 χρόνια. Όσες "θεωρίες" συνωμοσίας, "οικολογίας", καταστροφής κλπ λέχθηκαν για τις 5 Α/Γ στο Στενό και τις 3 στον Καμπανό, άλλες τόσες και περισσότερες οδήγησαν σε μια καθυστέρηση 7 χρόνων από την δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Ενός νέου ΧΥΤΥ που θα ανάδειχνε τον μοναδικό αρχαίο οικισμό του Στρόφιλα και θα απάλλασσε την Χώρα και τα χωριά της από την διαχείριση του άθλιου ΧΑΔΑ της Στραυροπέδας...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η άρνηση στην εξέλιξη πάει πίσω αιώνες. Είναι μια άρνηση στην εξέλιξη της κοινωνίας. Όπως βλέπουμε από την παραπάνω αφίσα του αναγνώστη μας η άρνηση στην επιστήμη και στην τεχνολογία έχει ιστορία και δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Καινούριο όμως είναι το εύρος του φαινομένου των "ψευδών ειδήσεων", αλλά και η άφθονη ανώνυμη λάσπη που πετιέται μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου. Αλλά κι αυτά πλέον έχουν ήδη φθαρεί και ολοένα και λιγότεροι δίνουν σημασία στον ανορθολογισμό αυτών των φαινομένων...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά είναι απίστευτη και πόσο επίκαιρη!
Μία εικόνα χίλιες λέξεις και πολλές - πολλές σκέψεις.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά πόσο απίστευτη και επίκαιρη πού είναι.
Μία εικόνα χίλιες λέξεις και πολλές - πολλές σκέψεις....

This comment was minimized by the moderator on the site

Απίστευτη αφίσα !!! Η άγνοια είναι διαχρονική … το κακό είναι ότι βρισκόμαστε στο έτος 2021 και τα μυαλά κάποιων είναι στο 1800 ακόμα ..

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σας κόπηκε. Δημοσιεύστε το στο Pitsouni που σας εμπνέει κι όχι στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ που βρίζετε...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro