ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟ ή πολλοί μεν οι κλητοί, προσεκτικοί δε οι εκλεκτοί...

 

Τα ξημερώματα με λίγο κόσμο άρχισε η λειτουργία των Χριστουγέννων στην Μονή Παναχράντου. Όμως με την πάροδο του χρόνου κόσμος πολύς από Κόρθι, Χώρα, Μπατσί και Γαύριο, άρχισε να καταφθάνει στο μοναστήρι. Στην λειτουργία χοροστάτησε ο ηγούμενος Ευδόκιμος. Για μια ακόμα χρονιά πολλοί από τους εναπομείναντες κατοίκους όλου του νησιού ένιωσαν την ανάγκη να ανέβουν στους Γερακώνες αυτή την σημαδιακή μέρα του χρόνου.

 

Η εικόνα της Παναχράντου και το μοναστήρι στολισμένα και γιορτινά για μια ακόμα χρονιά υπήρξαν αναφορές ελπίδας για τους πιστούς που έφτασαν μέχρι εκεί.

Ο κόσμος προσεκτικός. Μετά το πέρας της λειτουργίας στις 8 το πρωί προσήλθαν για το παραδοσιακό κοκορόζουμο. Όλοι πήραν από ένα κυπελάκι ζεστό και δυναμωτικό ζωμό. Και οι περισσότεροι τηρώντας τα μέτρα της πανδημίας απήλθαν γρήγορα.  

Αρκετοί κάθισαν στην παραδοσιακή τράπεζα που παρατέθηκε για τους παρευρισκόμενους στην τραπεζαρία της Μονής. Όμως έγινε κάθε προσπάθεια από όλους να καθίσουν οικογενειακά και να μην υπάρχουν όρθιοι και συνωστισμός. Με άλλα λόγια: πολλοί μεν οι κλητοί, προσεκτικοί δε οι εκλεκτοί που προσήλθαν...

 Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Κώστα Σαρρή

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

30 ατομα ειμαστε ολοι,που ειδατε το κοσμο.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προς τι τα ψέματα και το τρολάρισμα; Δύο στα δύο τα σχόλια σας με ψέματα και τρολάρισμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro