Περιοδεία Δωρόθεου Β΄ σε Γαύριο και Μπατσί...

ΓΑΥΡΙΟ

Πρωτοτύπησε για μια ακόμα φορά ο μητροπολίτης Δωρόθεος ξαφνιάζοντας πολλούς και μετά την διήμερο επίσκεψη και λειτουργία του (Σάββατο & Κυριακή) σε ναούς της Άνδρου έκανε και περιοδεία στην αγορά του Γαυρίου και του Μπατσίου, ενώ λόγω βροχής δεν επισκέφθηκε και την αγορά της Χώρας. Ήταν μια διαφορετική νότα ο μητροπολίτης να επισκέπτεται την αγορά και να εύχεται σε επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και στον κόσμο που ήταν παρών.

 

Από την ανακοίνωση της μητρόπολης παραθέτουμε μερικές πληροφορίες. Έτσι, το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄, τηρώντας προσεκτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, περιήλθε τα Καταστήματα στις αγορές του Γαυρίου και του Μπατσίου της Άνδρου και ευχήθηκε στους επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, εργαζομένους και πολίτες για το νέο έτος. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μητρόπολης,  διένειμε δώρα και ευλογίες, γενόμενος από όλους δεκτός με πηγαίες εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης. Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του διότι η βροχόπτωση τον εμπόδισε να πράξει το ίδιο και την αγορά της Χώρας. Και ευχήθηκε σε όλους καλό, ασφαλές, ειρηνικό, αποδοτικό και δημιουργικό το νέο έτος.

Πριν την αναχώρησή του από την Άνδρο, σημειώνει η ανακοίνωση, συναντήθηκε με τους ιερείς των ενοριών της περιοχής Χώρας, στους οποίους ευχήθηκε για το νέο έτος και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου για τον εφημεριακό κλήρο. Στη συνέχεια επέστρεψε στην έδρα της μητρόπολης στην Ερμούπολη.

Ο μητροπολίτης όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είχε συνομιλίες με πολλούς πολίτες. Και περπάτησε σε ολόκληρη την παραλία του Γαυρίου, μπήκε σε καφέ και καταστήματα, και ξάφνιασε πολλού.

ΜΠΑΤΣΙ

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μπατσί και όσα καταστήματα ήταν ανοικτά.

Και εδώ εκτός από τους καταστηματάρχες συζήτησε με τον κόσμο που συνάντησε δίνοντας μια νότα ζωής στο πρωινό μιας δύσκολης μέρας που η ερημία απλώνει και η πανδημία δείχνει να επεκτείνεται σταδιακά, έστω και χωρίς κρίσιμες περιπτώσεις στο νησί.  

Ευχαριστούμε τον πατέρα Αντώνιο για τις φωτογραφίες που μας διέθεσε για το ρεπορτάζ της πρωτότυπης επίσκεψης του μητροπολίτη... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Μπατσί δεν κουράστηκε καθόλου αφου 2-3 μαγαζιά είναι ανοιχτά. 2 καφενεία και το φαρμακείο. Οι υπόλοιποι μαζεύουν το χρήμα το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη γίνονται καπνός μέχρι να έρθει ο Ιούνιος να μας ξαναθυμηθούν και να κλαίγονται όταν δεν πατάμε στα μαγαζιά τους.