Γενική αργία αύριο σε Άνδρο και Κυκλάδες: Δεν έχουμε καράβια κι αναμένουμε ελικόπτερο!!!

 

Το ασθενοφόρο εν δράσει σήμερα το μεσημέρι...

Αύριο ανακοινώθηκε γενική αργία στις Κυκλάδες και στην Άνδρο λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Επίσης γενική αργία και στην Αττική. Δεν θα λειτουργήσει ούτε ο δημόσιος ούτε ο ιδιωτικός τομέας. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.  Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Φυσικά δεν θα έχουμε επίσης αύριο καράβια λόγω απαγορευτικού. Τα πρωινά καράβια πέρασαν σήμερα, αλλά δεν είχαν επιστροφές. Έτσι μπόρεσαν να έρθουν κάποιοι στο νησί. Αλλά δεν μπόρεσαν λόγω καιρού να επιστρέψουν άλλοι. Οι δρόμοι στην Αθήνα - όπως η λεωφόρος Μαραθώνος έκλεισε μετά το πρωινό. Υπάρχει πλέον -εκτός του απαγορευτικού - και αδυναμία προσέγγισης στην Ραφήνα. Το σημερινό απαγορευτικό εκδόθηκε στις 16:00 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ισχύει και για αύριο Τρίτη 25/1. Να σημειώσουμε πως σήμερα κατάφεραν και ταξίδεψαν μόνο 55 επιβάτες για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Ανάμεσα τους και γνωστός γιατρός που είχε φύγει... για τριήμερο στην Αθήνα!

Την ίδια στιγμή στην Άνδρο που δοκιμάζεται η πολιτική προστασία τρέχει ασταμάτητα. Ένα σοβαρό περιστατικό που αντιμετώπισε γύρω στις 14:00 όταν ειδοποιήθηκε πως στα Αηδόνια άνδρας περίπου 65 ετών είχε ασθενήσει. Η Πολιτική Προστασία έφτασε στο χωριό με την βοήθεια μηχανήματος που διάνοιγε τον δρόμο μέσα στην χιονοθύελλα έφτασε και τον παρέλαβε και τον πήγε στο ιατρείο του Κορθίου. Η ιατρός ήταν παρούσα στο πόστα της στο Κόρθι αυτές τις δύσκολες στιγμές τον εξέτασε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με δυσκολία λόγω πυκνής ομίχλης και του χιονιού που είχε σωρεύσει και πάλι στο δρόμο η χιονοθύελλα.

Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε εγκεφαλικό επεισόδιο και εκλήθη ελικόπτερο. Ο ΣΕΔΑ μετά εντολή του δημάρχου καθάρισε τον δρόμο και το ελικοδρόμιο για την επικείμενη διακομιδή του ασθενούς. Όμως μέχρι το βράδι δεν έχει έρθει ελικόπτερο λόγω της χιονοθύελλας στην Αθήνα.

Η Πολιτική Προστασία με το ΕΚΑΒ στις 16:00 με μηχάνημα του Δήμου που προπορευόταν για να ανοίγει τον δρόμο πήγε στις 15:00 για Άνω Μένητες όπου υπήρξε κι άλλο περιστατικό με αναπνευστικά πρόβλημα. Το ΕΚΑΒ παρείχε εκεί τις πρώτες βοήθειες. Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές - ώρα 20:30 Δευτέρα βράδι - δεν υπάρχουν πληροφορίες για την έλευση του ελικοπτέρου.

Αύριο Τρίτη δεν έχει καράβια λόγω απαγορευτικού από τους σφοδρούς άνεμους πελάγη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ακυρώσουν ένα Ραφαλ και αντί γιαυτο να αγοράσουν 5-6 ελικόπτερα παντός καιρού για διακομιδες από τα νησιά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς ο σχεδιασμός του Δήμου και του επαρχείου πήρε βαθμό κάτω απο τη βάση. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί την ευθύνη τις διανοιξης του επαρχιακού δικτύου την ανέλαβε ο Δήμος. Κλασσικά ο έπαρχος δεν υπήρχε πουθενά. Το λάθος ήταν στην κακή κατανομή των μηχανημάτων. Από τη στιγμή που ο δήμαρχος είπε ότι έχει 12 μηχανήματα σε ετοιμότητα και αφού ανέλαβε το επαρχιακό δίκτυο θα έπρεπε να υπάρχουν 3 μηχανήματα στη Σταυροπεδα και 3 στα κυριότερα σημεία του επαρχιακού δρόμου, Χώρα, Γαυριο και Κορθι και να κινούνται συνεχώς και αντίστροφα. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να είναι είτε σε εφεδρεία είτε να ανοίγουν τους δημοτικούς δρόμους.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πήρε κάτω από την βάση χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα; Δηλαδή πότε πήγε καλύτερα η Άνδρος; Αλλά μιας και έχετε ένα τόσο λεπτομερές και "εξ αποστάσεως" σχέδιο ανάγκης όταν έψαχναν για συνεργάτη στην πολιτική προστασία Άνδρου το 2019 και παραιτείτο πριν αναλάβει ο Τρανάκος γιατί δεν προτείνατε τον εαυτό σας; Ήταν μια ευκαιρία για εσάς. Γιατί την χάσατε; Κρίμα...
ΥΓ Φυσικά αυτοσχεδιάζετε μιας και Δημαρχείο και Επαρχείο λειτούργησαν από κοινού βάζοντας μαζί τα μηχανήματα, καλώντας μαζί την βοήθεια από Αττική, όπως ήδη έχει αναγραφή στο ρεπορτάζ και στα δελτία τύπου.
Απλως δείτε τι αερολογίες λέτε καθως η Άνδρος τα κατάφερε 10 φορές καλύτερα από την Αττική.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προταση:
Υποβρυχιο ασθενοφορο, θα μπορουσε να μην εμποδιζεται ,ουτε απο ισχυρο ανεμο, ουτε απο θαλασσοταραχη, και να κινειται σχετικα γρηγορα για μεταφορα στη Συρο, Ραφηνα, η αλλου.

This comment was minimized by the moderator on the site

η ώρα είναι 2 τα ξημερώματα Τρίτης και ο ασθενής είναι ακόμα στην ΄Άνδρο. Ασθενής με εγκεφαλικό.
Χιονοθύελλα δεν υπάρχει. Ελικόπτερο Υπάρχει;;;;
Πόσο σημασία μας δίνουν οι κύριοι του ΕΚΑΒ εξ Αθηνών;;; Τοσο πολύ μας υπολογίζουν εμάς τους Ανδριώτες;;
Οι καταγγελία για ΕΔΕ θα φυγει πρωι πρωι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να έρθουν τα rafale...τόσα λεφτά δώσαμε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Α! μάλιστα γι' αυτή τη δουλειά πήραμε τα rafale?

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θυμίζω πως οταν ναυαγησε το πλοιο στα Πεζα, το πληρωμα βγηκε με ελικοπτερο με 10-11 μποφωρ. Αλλα ξεχασα, αυτοι του εκαβ ειναι ευαισθητοι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, δηλαδή μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατό να διακομιστεί ο ασθενής είτε στη Σύρο, είτε στην Αθήνα; Και αύριο δεν έχει καράβι; Αφέθηκε ένας άνθρωπος στην τύχη του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε μου δεν ξέρουμε αν έγινε διακομιδή. Ούτε ξέρουμε γιατί ο στρατός ή το ΕΚΑΒ δεν έκαναν την διακομιδή. Την ευθύνη ενός αρρώστου την έχουν ΠΑΝΤΑ οι ιατροί κι όχι εμείς, εσείς ή ο δήμαρχος, που τόσο σας ενοχλεί που τα τα καταφέρνει και σας απασχολεί με αυτά που γράφετε και κόπηκαν ως σπέκουλα και είναι ανοησίες. Ο δήμαρχος όφειλε να έχει πλήρως έτοιμο το ελικοδρόμιο. Και το είχε. Οι γιατροί όφειλαν να ειδοποιήσουν. Και ειδοποίησαν. Τα υπόλοιπα αύριο...
ΥΓ Τα ελικόπτερα ευτυχώς δεν τα πιλοτάρουν οι δήμαρχοι ή ο γιατρός που μόλις επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι. Αυτά τα λίγα και αφήστε την σπέκουλα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγνώμη, δεν μπορεί να σηκωθει Super Puma με 8 μποφορ και χιονοθύελλα;;;;;
Αυτά να τα πουν σε κανένα χωριό στην Ουγκάντα. Τη κατάντια είναι αυτή με τις διακομιδές;;;