Πλήρης αντιστροφή των τάσεων. Η Άνδρος πρώτη σε κρούσματα στις Κυκλάδες!!!

Πολλά δρομολόγια, αρκετή επιβατική κίνηση, πολλές έξοδοι στο νησί. Και σχεδόν όλοι λόγω καιρού σε κλειστούς χώρους και συνάμα χαλαροί. Στο τέλος του τριημέρου το νούμερο των κρουσμάτων εκπλήττει αρνητικά...  

Με το τέλος του εορταστικού τριημέρου αντιστράφηκαν πλήρως οι τάσεις σε Κυκλάδες και Άνδρο. Από την αποκλιμάκωση περάσαμε απότομα στην ραγδαία κλιμάκωση και μάλιστα με νούμερα πρωτόγνωρα για το νησί μας. Από 7 κρούσματα στην Άνδρο και 105 στις Κυκλάδες στις 6/3 και από 14 στην Άνδρο και 137 στις Κυκλάδες στις 4/3 σήμερα Τρίτη 8/3 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 63 κρούσματα στην Άνδρο! Και 267 στις Κυκλάδες.

Για την Άνδρο τέτοιο νούμερο είναι πρώτη φορά που δίδεται. Οι εξηγήσεις μάλλον συγκλίνουν πως το τριήμερο με τις πολλές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους λόγω καιρού (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες) από την Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα άλλαξαν δραματικά την εικόνα. Και προφανώς η νεανική κινητικότητα καταγράφηκε σήμερα και στα σχολεία, που ήταν κλειστά από την Παρασκευή. Άρα δεν είχαμε ελέγχους στα παιδιά και στους νέους.

Η Άνδρος δέχθηκε κοντά στους 2.000 επισκέπτες και ο καιρός ήταν βροχερός. Όλοι βγήκαν έξω, κάτοικοι και επισκέπτες, αλλά κατέληξαν σε κλειστούς χώρους. Ο αριθμός των λίγων κρουσμάτων ημερησίως την περίοδο της απομόνωσης με την κινητικότητα και την χαλάρωση πολλαπλασιάστηκε. Και το νησί την Τρίτη 8/3, πρώτη εργάσιμο μετά από το τριήμερο βρέθηκε ατυχώς με αριθμούς που δεν έχει ξαναδεί.

Η αύξηση στις υπόλοιπες Κυκλάδες είναι αρκετά μεγάλη, αλλά αναλογικά πολύ μικρότερη της Άνδρου. Η κλιμάκωση των κρουσμάτων οδηγεί την Άνδρο στην ανάγκη να τηρήσει προσεκτικά τα μέτρα και πάλι. Γιατί η χαλάρωση των προφυλάξεων και η μεγάλη κινητικότητα σε κλειστούς χώρους οδηγεί το νησί σε δύσκολες ατραπούς.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Τρίτη 8/3 για την Άνδρο και τις Κυκλάδες τα ακόλουθα κρούσματα:

  • ΑΝΔΡΟΥ 63
  • ΘΗΡΑΣ 29
  • ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ 3
  • ΜΗΛΟΥ 30
  • ΜΥΚΟΝΟΥ 22
  • ΝΑΞΟΥ 43
  • ΠΑΡΟΥ 39
  • ΣΥΡΟΥ 26
  • ΤΗΝΟΥ 12

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 267

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αναμενομενο το αποτέλεσμα , ξεχύθηκαν στα μπαρ και στο ξεσαλωμα , δεν απασχολεί κάποιους ο covid το βλέπουμε καθημερινά. Και ντελαπονγκο λοιπόν! Η αλλιώς πετάνε αετό!!!
Επιπολαιότητα στο έπακρο!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άρες μάρες κουκουνάρες.....Μην τυχόν και αφήσετε τίποτα ασχολίαστο, ΕΓΩ;;;;;;κινδυνολογώ 4 ΜΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ααα δεν πάτε καλά.......Και προφητείες;;;;;μα καθόλου καλά...Άντε γεια.......

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιατί απαντάτε σε αυτό το ύφος; Σας μίλησε κανείς με τον τρόπο που μιλάτε εσεις; Νομίζω πως 4 μήνες δεν είχαμε πολλά κρούσματα. Τώρα έχουμε. Απλά πράγματα. Πιθανόν σε λίγες μέρες να πέσουν πάλι. Ποιο είναι το πρόβλημα σας;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ να δεχθώ ότι φταίνε οι επισκέπτες του τριημέρου, οι "ειδικοί" που το λένε αυτό, μπορούν να μου λύσουν μια απορία..... όλοι οι άρρωστοι επισκέπτες ήρθαν στην Άνδρο;;; στα υπόλοιπα νησιά δεν πήγαν;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Βεβαίως και πήγαν στην Τήνο 35, στη Σύρο 60, στην Μήλο 28 και στην μικρούλα Τζια 12 και στη Νάξο 70. Αυτά για να λυθούν οι απορίες σας...
Βάλτε και πως η Άνδρος είναι το κοντινότερο κι έχετε την απάντηση

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, δυστυχώς μόλις χθες έγραφα ότι στατιστικά ( κ όχι σε απόλυτα νούμερα) δεν τα πάμε καλά...προφανώς το 3ημερο κ η χαλάρωση επιδείνωσε την εικόνα ακόμα περισσότερο.
Βέβαια για να μην καταδικάζουμε το νησί μας, η εικόνα είναι παρόμοια και στην υπόλοιπη Ελλάδα με σχεδόν 24000 κρούσματα σήμερα.
Θα ήθελα εδώ να αναφέρω , ότι επισκεπτόμενος το νησί προ 2 εβδομάδων για ένα 3ημερο, μεσοβδόμαδα, για δουλειες δεν μου έγινε ελεγχος σε κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για πιστοποιητικο νόσησης/εμβολιασμού ( με εξαίρεση την επιβιβαση στα πλοία όπου έγινε κανονικά ο ελεγχος). Ίσως τα ΣΚ να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος, αλλα μεσοβδομαδα δεν είδα κατι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα σας και Καλή Σαρακοστή .Όταν πριν λίγες ημέρες γράφατε ότι με 14 κρούσματα περιορίζεται η πανδημία στο νησί και σχολίασα ότι με 14 κρούσματα δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε με ειρωνευτήκατε, κατά τον ΄προσφιλή σας τρόπο, ''''''να πω στην κυβέρνηση να συνεχίσει την καραντίνα κ, λ π.''' ''Και ιδού τα αποτελέσματα...του'' περιορισμού΄.της πανδημίας.' ''Και σιγά μην φταίει ο ''''πολύς κόσμος΄'' 'που ήρθε για τριήμερο. .Για να μαζευτούμε ΑΠΑΝΤΕΣ πως φερόμαστε ,τι γράφουμε ......Τα σέβη μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εδώ και 4 μήνες κινδυνολογείτε. Ήρθε η μέρα με εκτίναξη των κρουσμάτων και σας φταίμε εμείς που γράφαμε πως οντως τα 14 κρούσματα ήταν λίγα. Τώρα γράφουμε πως τα 63 είναι πολλά. Εμείς ακολοθούμε τους αριθμούς εσείς τις "προφητείες" σας. Όντως να πείτε στην κυβέρνηση να ξαναβάλουμε μάσκες μέσα έξω και να αρχίσει και την καραντίνα ακόμα και με την omicron που δεν είναι τόσο βαριά, όπως λένε οι αριθμοί.
Καλή σαρακοστή και σκεφτείτε πριν αρχίσετε αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα και προφητείες 4μηνου βάσεως...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

- οι ειδικοί λένε εκδήλωση συμπτωμάτων 3 μέρες. Βλέπε CDC
- τα 7 είναι πολλά τα 20 και 23 περισσότερα, απλή λογική!
- δεν προσπαθώ να ικανοποιηθώ με κάτι από αυτά που περιγράφετε, κάνω μια επισήμανση της υπερβολής του άρθρου. Αυτής της υπερβολής που έφερε και περισσότερους αναγνώστες. Αν δεν το κατανοητέ δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Καλή σας νύχτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαιρόμαστε με τις επισημάνσεις σας. Θα χαιρόμαστε περισσότερο αν είχαμε ένα μικρό διάλογο πριν κάνουμε κάθε ανάρτηση με κάποιον ειδικό. Δεν έχουμε. Γράφουμε με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις επί του θέματος. Δεν νομίζω πως είμαστε υπερβολικοί. Αν είμαστε αισιόδοξοι ζητάμε συγνώμη. Αλλά είμαστε οι μόνοι που παιδεύονται να βγάλουν άκρη στο θέμα. Δεν βλέπουμε κάποιον άλλο να γράφει κάτι. Εκτός από ανακοινώσεις του είδους "τόσα κρούσματα" κι "άλλα τόσα που ξέρουμε και άντε βρείτε τα". Εμείς συλλέξαμε πληροφορίες από τα σχολεία, από το Κέντρο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
Αυτά κι ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις σας ως προς τις αισιόδοξες νότες των πληροφοριών μας, που τις αποκαλείτε "υπερβολή". Θα προσπαθήσουμε να συμμεριστούμε όσο μπορούμε την απαισιοδοξία που συνιστούν πολλοί...
Πάνε τώρα να δούμε μια υπέροχη ταινία καταστροφής το "2012". Κι έχει ο Θεός...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας απαντήσουμε σε αυτή τη δημοσίευση μη δεχόμαστε και ειρωνική κριτική αδίκως.
1ον) κάποιος προτρέχει εδώ και καιρό να σφυρίξει ληξη( αποκλιμάκωση) των κρουσμάτων. Ακόμη και τα 7 ημερησίως στον πληθυσμό της Ανδρου είναι παρά πολλά.
2ον) δε μπορεί οι επισκέπτες του τριημέρου να εμφανίζονται στα κρούσματα αν λάβουμε υπ όψιν ότι θέλει τρεις μέρες να εμφανιστούν συμπτώματα. Τα κρούσματα είναι καταμέτρηση έως την Τρίτη στις 15.00. Αυτό θα συνέβαινε αν είχαν είδη έρθει όλοι με κορονοιο.
3ον) αν κάποιος από τους 2.000 επισκέπτες επιστρέψει στην αθηνα κάνει τεστ και βγει θετικός καταγράφεται σαν κρούσμα Ανδρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα κρούσματα που καταμετρήθηκαν εδώ έχουν να κάνουν και με το τριήμερο και με τη νεανική κινητικότητα. Αυτά είπαν οι ειδικοί. Η Omicron άλλωστε δεν κάνει 5 μέρες αλλά πολύ λιγότερο να εκδηλωθεί λένε οι γιατροί.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ.
Τα 7 κρούσματα στην Άνδρο είναι πολλά λες. Το είπε κι άλλος. Τα 20 σήμερα στην Μήλο και τα 23 προχθές στην Κεα τι είναι; Καταστροφή; Πόλεμος; Καραντίνα;
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πάντως αν σας ικανοποιεί να γράφουμε με αρνητικό τρόπο τα ίδια πράγματα να ξέρετε θα έχουμε πιο πολλούς αναγνώστες. Η κακή είδηση εντυπωσιαζει. Ένας πύραυλός καταστρέφει έναν ουρανοξύστη σε ένα λεπτό. Για να γίνει ο ουρανοξύστης θέλει δύο χρόνια. 63 κρούσματα έφεραν στο σάιτ 900 αναγνώστες σε μιάμιση ωρα. Τα 7 320 σε δύο μέρες. Όμως εμείς δεν πάμε με τον εντυπωσιασμό, αλλά με την λογική...
Την καληνύχτα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

...όταν ωθούμε τον κόσμο σε χαλαρότητα, ανακοινώνοντας καθημερινά το πόσο ελάχιστα κρούσματα έχει η Άνδρος, πόσο ασφαλής τόπος είναι, και πόσο καλά ελέγχουμε τον ιό! Περαστικά σας τώρα!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Επιτέλους χάρηκες ε; Επιτέλους μια κακή είδηση να χαρείς κι εσύ ε; Επιτέλους μια κακή μέρα να πεις και συ την κακία σου.
Εμείς ανακοινώναμε κάθε μέρα ότι ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Και ο ΕΟΔΥ έδωσε την Παρασκευή 14 και την Κυριακή 7 και σήμερα Τρίτη 63. Δεν τα δίναμε εμείς ανόητε. Εμείς απλώς τα γράφαμε ανόητε.
Αλλά που να μπορείς να διαβασεις από την κακία που σε κυνηγά.....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro