Διακομιδή covid-19 μετ' εμποδίων μέσα στη νύχτα

Το πλοιάριο "Κυρίαρχος" που ήρθε από τη Νάξο κι έκανε τη διακομιδή.

Καλημέρα κύριε Μπασαντή και καλό μήνα. 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό covid στην Άνδρο που δεν έχετε ενημερωθεί. Την Τετάρτη τα μεσάνυκτα μεταφέρθηκε γυναίκα 60 ετών από την Άνδρο σε σοβαρή κατάσταση από covid, πεσμένο οξυγόνο και προβλήματα υγείας. Ήταν όλη την ημέρα στο Κέντρο Υγείας όπου της παρείχαν οξυγόνο και δεν υπήρχε ελικόπτερο, ούτε λιμενικό σκάφος να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ευτυχώς για καλή της τύχη ήρθε από την Νάξο ο "Κυρίαρχος" (σκάφος ιδιωτικής εταιρείας με έδρα τη Νάξο) και κατάφερε να μεταφερθεί με πολλές δυσκολίες στο Λαύριο και από εκεί σε νοσοκομείο.

Παρακαλώ να το δημοσιεύσετε μήπως και οι Ανδριώτες προσέξουν λίγο, γιατί ο covid δεν είναι πάντα εύκολες περιπτώσεις σαν "απλή ίωση" όπως την αναφέρουν πολλοί εδώ στο νησί μας.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Παρακαλώ να κρατηθώ ανώνυμος.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγγενικό μου πρόσωπο με το που είδε συμπτώματα και στο σελφ τεστ βγήκε θετικός αμέσως πήρε το καράβι και πήγε Αθήνα για να νοσηλευτεί γιατί αν πήγαινε μέσο του Κέντρου Υγείας ακόμη εδώ θα ήταν και ίσως να έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα τώρα. Εννοείται πως στο πλοίο κάθησε απομονωμένος στο κατάστρωμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν τους ταξιδεύουν με το πλοίο, μπορεί να μας δώσει μια λογική σοβαρή απάντηση κάποιος αρμόδιος; Μην ακούσω ότι κινδυνεύουν να κολλήσουν οι άλλοι επιβάτες γιατί είναι ειρωνικό και χαζό ως επιχείρημα. Ας το κοιτάξουν επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι, δήμαρχοι,λιμεναρχες, πλοίαρχοι, πλοιοκτήτες , βουλευτές. Είναι ρεζίλικι να κάθεται ένας άνθρωπος άρρωστος στο κέντρο υγείας και τα βαπόρια να περνάνε χωρίς να βοηθούν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον καπετάνιο του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ που αψήφησε τις καιρικές συνθήκες καθώς και για το γεγονός οτι δέχτηκε να μεταφέρει επιβεβαιωμένο κρούσμα με το σκάφος του εν αντιθέση με τα πλοία της γραμμής που δεν τους δέχονται τους COVID.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήταν εμβολιασμένη η κυρία;

This comment was minimized by the moderator on the site

Για όνομα του Θεού , γιατι δεν μεταφέρονται οι ασθενείς με τα πλοία. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να επιβιβάζεται ενα κρούσμα σε σκάφος ή ελικόπτερο αντί στο πλοίο σε ελεγχόμενο ή απομωνομένο χώρο?? Ποιός είναι αυτός που πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλό και δεν το κάνει ?? Ποιός ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με covid όταν μεταφέρονται με σκάφη κτλ. Και τι θα γίνει αν ο καιρός δεν είναι καλός και σκάφος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τη διακομιδή? Θα πεθάνουμε σαν τα σκυλιά στο αμπέλι?? Ήμαρτον πιά. Επιτέλους αλλάξτε αυτό το πρωτόκολλο με τα πλοία , έχετε αλλάξει τόσα άλλα όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων και αυτό μένει βλακωδώς το ίδιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς σ' αυτή την απατηλή εντύπωση ότι πρόκειται για ''απλή ίωση'' που έχει περάσει στον κόσμο οφείλονται τα συνεχιζόμενα κρούσματα.
Ο κάθε ασθενής είναι μια διαφορετική περίπτωση και η ''καλή'' πορεία κάποιων νοσησάντων δεν συνεπάγεται την καλή έκβαση όλων.
Το ''καλή'' είναι σε εισαγωγικά γιατί εννοώ την άμεση έκβαση και όχι την απώτερη που μπορεί να εμφανίσει άλλες επιπλοκές και δεν εννοώ μόνο την συμπτωματολογία του long covid. Δυστυχώς αυτό που τείνω να πιστεύω όλο και περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει σπίτι χωρίς κρούσμα και αν δεν φθάσουμε με ενεργητική ή/και παθητική ανοσία το 80% του πληθυσμού δεν θα δούμε ύφεση κρουσμάτων. Λύση μία: Συνεχής επιφυλακή τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα της πολιτείας(αποστάσεις,μάσκες,tests,αχρείαστες συναθροίσεις......)