ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Διακομιδή 10χρονου με σπασμένα πλευρά και... covid!!!

Το σκάφος του λιμενικού το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου στο Κόρθι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε διακομιδή στη Ραφήνα. 

Το πρωί, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, το σκάφος του Λιμενικού της Άνδρου βρέθηκε στο Κόρθι να τιμήσει την επίσημη εορτή του Αγίου των ναυτικών. Το μεσημέρι και μόλις είχε επιστρέψει στη βάση του, στο Γαύριο, από τον πολύωρο περίπλου της Άνδρου (4ωρο) του ζητήθηκε στις 14:00 από το Κέντρο Υγείας Άνδρου να μεταφέρει στη Ραφήνα, με προορισμό νοσοκομείο της Αθήνας, 10χρονο από την περιοχή της Χώρας που έπεσε κι έσπασε πλευρά.

Σε ερώτημα γιατί δεν πάει ο μικρός με το πλοίο της γραμμής που ήταν λίγο αργότερα η απάντηση μάς γύρισε πίσω στην περίοδο της πανδημίας: "γιατί έχει covid, Και στα πλοία της γραμμής ισχύει η απαγόρευση της περιόδου της πανδημίας και δεν παίρνουν ασθενείς με covid"...

Έτσι, το σκάφος του Λιμενικού ετοιμάστηκε για νέο ταξίδι. Στις 14:30 το μεσημέρι ξεκίνησε με τους άνδρες να φοράνε τις ειδικές στολές για τον covid, έχοντας ετοιμάσει μια μικρή απομονωμένη καμπίνα για τον μικρό τραυματία και τους γονείς του, που τον συνόδευαν. Το σκάφος έφτασε στη Ραφήνα στις 16:300 και παρέδωσε τον μικρό στο ΕΚΑΒ, που περίμενε. Μετά πήγε σε βάση του πολεμικού ναυτικού για ανεφοδιασμό κι επέστρεψε στην Άνδρο στις 22:00!!! Σκάφος και πλήρωμα ταξίδεψαν ασταμάτητα επί 14 ώρες ή 160 μίλια απόσταση!!!

Πέρα από τις αυτονόητες ευχαριστίες όλων προς το πλήρωμα του σκάφους της ακτοφυλακής καλό θα ήταν να αναρωτηθεί το υπουργείο Ναυτιλίας μήπως πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική για τον covid στα πλοία της γραμμής; Όταν πολλοί επιβάτες μπορεί να έχουν covid γιατί πλέον δεν ελέγχονται και όταν δεν ισχύουν πια τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τι νόημα έχει η απαγόρευση επιβίβασης σε ειδική απομονωμένη κομπίνα ενός ασθενή με covid; Δεν είναι πιο ασφαλές για όλους το πλοίο της γραμμής με τις ανέσεις και τους χώρους που μπορεί εύκολα να απομονώσει από την καμπίνα του μικρού λιμενικού σκάφους; Απλώς ρωτάμε μήπως και μάθουμε κάτι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΕΕΕΕΟΟΟ;;;;;;;; ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακομη τους ασθενείς τους κουβαλάνε με τα σκάφη σαν τσουβαλια και τα βαπόρια περνάνε πέρα δώθε χωρίς να εξυπηρετουν τη κατάσταση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ σωστή παρατήρηση , καλό θα είναι Δήμαρχος , έπαρχος , κεντρο υγείας , λιμενάρχης και λοιποί αρμόδιοι να απευθυνθουν στον Υπουργό Ναυτιλιας και να απαληφθει αυτο το απαρχαιομένο πρωτόκολλο που ισχύει για τα πλοία. Αυτό θα είναι καλό για όλους μας και για τους κατοίκους που δεν θα ταλαιπορούνται και για το κράτος οπου με τις διακομιδές τα ποσά είναι τεράστια έξοδα και ξελίγωμα των ταμείων.