ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 10.000 κατοίκους η Άνδρος!!!

Με ενσωματωμένους και όσους πολίτες εξ Αθηνών δήλωσαν κάτοικοι Άνδρου (κάτι που προβλεπόταν στην απογραφή του 2021) και με όλους όσους απογράφηκαν ηλεκτρονικά η Άνδρος κατάφερε να ξεπεράσει το όριο το 10.000 κατοίκων στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του νόμιμου πληθυσμού του νησιού που ανακοίνωσε χτες η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Απομένει το ΦΕΚ του υπουργείου Εσωτερικών για να έχουμε και το σύνολο των εδρών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άνδρου.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021 που αφορούν στο Νόμιμο Πληθυσμό (δημότες) της Χώρας.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 10.806  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ 5.123

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΘΙΟΥ 2.368

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΔΡΟΥΣΑΣ 3.315

Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι θετικό για το νησί όμως θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως η ίδια η απογραφή στο νησί έδειξε μείωση των κατοίκων. Όμως με την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής καταγραφής των ετεροδημοτών ο πληθυσμός βρέθηκε πάνω από το όριο των 10.000 ατόμων. Κάτι που δίνει δυνατότητες στο νησί. Με αυτά τα δεδομένα περιμένουμε να δούμε προσεχώς και το τι θα γράφει το ΦΕΚ για τον Δήμο Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα Καλή Χρονιά .Να καταλάβω .....Οι Μόνιμοι κάτοικοι μπορεί να ΜΗΝ είναι και Δημότες ,δηλαδή γραμμένοι στα μητρώα των κοινοτήτων εν αντιθέσει με τους Νόμιμους κατοίκους που είναι γραμμένοι στα μητρώα ΑΛΛΑ δεν κατοικούν ΜΟΝΙΜΩΣ στην Άνδρο ,αυτοί συνήθως διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα και έρχονται και ψηφίζουν στην Άνδρο Και βέβαια υπάρχουν κάτοικοι που είναι ΚΑΙ Μόνιμοι και Νόμιμοι......Δεν ξέρω οι αλλοδαποί που υπάρχουν στο νησί εάν καταγράφονται και πως.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για την επεξήγηση. Να ομολογήσουμε πως έχουμε λίγο μπερδευτεί μεταξύ της έννοιας του "νόμιμου πληθυσμού" και του "πληθυσμού"...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο νομιμος.πληθυσμος (δημοτες) χρησιμοποιειται μονο για τις εδρες των βουλευτικων εκλογων. Ετσι, η Ανδρος με τους 10000+ δημοτες και συνολικα οι κυκλαδες διατηρουν τους 4 βουλευτες. Ο μονιμος πληθυσμος (μονιμοι κατοικοι) ρυθμιζει δημοτικα και περιφερειακα συμβουλια, χρηματοδοτησεις, κλπ. Η Ανδρος με τους 8000+ μονιμους κατοικους θα βρεθει σε δυσμενεστερη θεση στο εξης.