Η μεγάλη διπλή επιστροφή: Απολογισμοί και διαλογισμοί...

Απόβραδο 8ης Ιανουαρίου 2023 - Μποτιλιάρισμα στο λιμάνι της Ραφήνας 

Η μεγάλη διπλή επιστροφή στις 8 Ιανουαρίου 2023. Όσοι πέρασαν γιορτές στα νησιά κι όσοι πέρασαν γιορτές μακριά από τα νησιά. Οι πρώτοι λίγοι και εκλεκτοί. Οι δεύτεροι πολλοί και βιαστικοί. Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και οι "κατεργάρηδες" είχαν αρχίσει να επιστρέφουν από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, που ήταν η μέρα που άρχισε η επιστροφή στα τρία νησιά.

Κόσμο πολύ, λοιπόν, ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ στην επιστροφή για Ραφήνα την 8η Ιανουαρίου. Και υπήρχε και το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ που ακολουθούσε για Ραφήνα. Και κοσμοπλημμύρα για την αντίστροφη επιστροφή για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο. Πρωτόκολλο αυτοκίνητα και επιβάτες. Και μέγα το μποτιλιάρισμα στο λιμάνι της Ραφήνας. Οι "δραπέτες" των νησιών εξέτισαν την άδεια τους κι επιστρέφουν στα πάτρια. Μια φωτογραφία της βραδιάς από τον Άγιο Νικόλαο της Ραφήνας πείθει για την κίνηση της επιστροφής. Γεμάτη ολόκληρη η μεγάλη προβλήτα με εκατοντάδες ΙΧ που επέστρεφαν στα νησιά.

Εντάξει δεν είναι πολλοί θα πει κανείς και για τα τρία νησιά. Όμως, δεν είναι και λίγοι αυτοί που πλημμύρισαν την προβλήτα της Ραφήνας από την μια άκρη μέχρι την άλλη. Πέρασαν πια οι εποχές που αυτές τις μέρες η κίνηση χώραγε - και ενίοτε περίσσευε - σε ένα πλοίο. Τώρα το δεύτερο είναι αναγκαίο. Έτσι η επιστροφή στα νησιά ξεκίνησε από το Σάββατο κι ολοκληρώνεται το πρωί της Δευτέρας όπου αναμένονται οι τελευταίοι των τελευταίων που θα επιστρέψουν μετά την λήξη των διακοπών με το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Πρωινό 8ης Ιανουαρίου 2023 - Ξημέρωμα στην Χώρα της Άνδρου

Όλα αυτά με το κλείσιμο των εορταστικών ημερών που ξεκίνησαν με "δοξαστικό" καιρό - κόντρα στις προσδοκίες των χειμερινών προορισμών - και κατέληξαν με αναζήτηση χιονιού οπουδήποτε στα σχεδόν στεγνά Βαλκάνια. Κλιματική αλλαγή το λένε. Όμως πολλοί δεν το πιστεύουν. Με κλιματική αλλαγή ή όχι η 8η Ιανουαρίου ξεκίνησε - όπως και όλες οι προηγούμενες μέρες στην Άνδρο μέσα σε ένα ανοιξιάτικο ξημέρωμα. Με όλα αυτά όμως οι διακοπές στα νησιά για όσους πήγαν ήταν πολύ καλύτερες από αυτές στους χειμερινούς προορισμούς.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet