Αιφνίδια κατάληψη Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου. Υποκινούμενη πολιτικά λέει ο Δήμος...

 

(Αιφνίδια κατάληψη του Γυμνασίου - Λυκείου Άνδρου αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη 17/1 με προτροπή γονέων και μαθητών, όπως λέει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Άνδρου θεωρώντας τη πολιτικά υποκινούμενη. Μια απλή ανάγνωση όσων ζητάνε οι καταληψίες παραπέμπει σε εντελώς ετερόκλιτα αιτήματα όπως για τα σχολικά λεωφορεία (!), για σκέπαστρα σε παγκάκια και για ανοιχτά παράθυρα (!), για τις ώρες ανάματος των καλοριφέρ (!) κλπ. Είναι μάλλον εμφανές πως κάποιοι σώρευσαν σε ένα χαρτί ποικιλόμορφα αιτήματα για να δημιουργήσουν σχολική αναταραχή, παρά για να λύσουν κάποια προβλήματα. Ο Δήμος απόψε το βράδυ εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου που μιλά ανοικτά για πολιτικά υποκινούμενη κατάληψη. Και επισημαίνει πως οι υπηρεσίες του δεν είχαν λάβει γνώση των αιτημάτων και δεν έχουν συζητήθει αυτά με τους συλλόγους γονέων, καθηγητών και τους μαθητές. Ακολουθούν τα αιτήματα και το δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερο προβληματισμό ενημερώθηκε ο Δήμος μας για την κατάληψη των μαθητών στο κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου στο Γαύριο. Ο προβληματισμός όμως μετατράπηκε σε αγανάκτηση όταν ενημερωθήκαμε ότι την κατάληψη υποκινεί γονέας.

Ο Δήμος πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει ότι τα σχολεία, ως κοιτίδες γνώσης και κοινωνικοποίησης παραμένουν πάντα ανοιχτά. Ο διάλογος γίνεται πάντα με ανοιχτά τα σχολεία. Ο Δήμος  ήταν και είναι ανοιχτός στον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, με το σχολείο όμως πάντα σε λειτουργία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τα παιδιά να ανοίξουν το σχολείο. Ο Δήμος ήταν και θα είναι δίπλα τους - στο μέτρο που του αναλογεί - αφού αυτά που εμφανίζονται ως αιτήματα των μαθητών όπως μας μεταφέρθηκαν αφορούν και άλλους φορείς πλην του Δήμου όπως, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί δε ότι, κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής, όποιο αίτημα  έφτασε στο Δήμο για το Γυμνάσιο Λ.Τ Γαυρίου και αφορούσε στην λειτουργία του σχολείου, έχει αντιμετωπιστεί ή έχει προγραμματιστεί η υλοποίησή του.

 - Καλούμε τον Διευθυντή του σχολείου να εφαρμόσει ό,τι προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.

 - Καλούμε κυρίως μια ελάχιστη μερίδα γονέων να μην χρησιμοποιούν το σχολείο ως τόπο άσκησης πολιτικών παιχνιδιών. Ο χώρος του σχολείου είναι ιερός και δεν επιδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι επιτακτικό η πολιτική να μείνει έξω από τα σχολεία. Αλίμονο εάν τα σχολεία γίνουν μέρος των πολιτικών αντιπαραθέσεων και πολιτικών στρατηγικών εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Είναι τουλάχιστον απαράδεχτο.

Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών, των γονιών και των καθηγητών θέλει ανοιχτό το σχολείο.

Ενημερώνουμε επίσης όλους τους μαθητές ότι αύριο 18 Ιανουαρίου 2023 τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης.

Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή κάνει συνεχώς παρεμβάσεις στις υπό εγκατάλειψη για χρόνια κτιριακές υποδομές του σχολείου, στα παρακείμενα γήπεδα, που έχουν όλα συντηρηθεί, ενώ το κλειστό γυμναστήριο που ήταν στις υποσχέσεις και δεν είχε γίνει τίποτα τώρα οι μελέτες του είναι στην τελική φάση ωρίμανσης.

Να επαναλάβουμε δε ότι ΚΑΝΕΝΑ από όσα μας μεταφέρθηκαν ως αιτήματα των μαθητών δεν έχει υποβληθεί ως τώρα στον Δήμο μας.

Τέλος, οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι ήδη στην τελική φάση ανακήρυξης εργολάβου που θα προχωρήσει στην συντήρηση των σχολείων και μεταξύ άλλων και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γαυρίου.

Συγκεκριμένα για το σχολείο του Γαυρίου περιλαμβάνονται:

 - Καθαίρεση των φθαρμένων επιχρισμάτων και επισκευή τους με μαρμαροκονίαμα.

 - Χρωματισμοί των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα παράθυρα του ισογείου μετά από απόξεση και καθαρισμό των επιφανειών τους.

 - Χρωματισμοί των εξωτερικών επιφανειών με χρήση ακρυλικών χρωμάτων.

 - Χρωματισμοί εσωτερικών επιφανειών με χρήση ελαιοχρωμάτων.

 - Υγρομόνωση όλων των χώρων του σχολείου.

 - Επισκευή των στηθαίων του δώματος.

Όλοι οφείλουμε στα παιδιά μας  το σχολείο  να είναι ανοιχτό. Ας σεβαστούμε το σχολείο ως χώρο γνώσης και τους μαθητές που θέλουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν τα μαθήματα τους. Για τα παιδιά που φέτος δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε «χαμένη» ώρα μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τους.

Είμαστε δίπλα στην σχολική κοινότητα και θα δουλέψουμε για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου, ενώ εννοείται ότι είμαστε διαθέσιμοι για έναν ειλικρινή διάλογο γύρω από την λειτουργία του, με την βασική όμως προϋπόθεση ότι το σχολείο θα ανοίξει άμεσα και θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφήστε επιτέλους το νησί στην ησυχία του. Μην προσπαθείτε να το πάτε όσο πιο κάτω γίνεται για να κερδίσετε τις επόμενες εκλογές.Εχετε βρει 3-4 άτομα που τρώνε κουτοχορτο και ψάχνουν λίγη δημοσιότητα και μην έχοντας κάτι άλλο να κάνουν στην ζωή τους, έχουν άποψη για όλους και για όλα. Εντάξει...τα μάθαμε τα ονόματα σας. Γίνατε διάσημοι!!! Βάζετε μπροστά τα παιδάκια να πουν για τα λεωφορεία που μπαζουν νερά,λες και φταίει ο δήμος αν δεν γίνεται σωστή συντήρηση. Βάζετε μπροστά τα παιδάκια να πουν ότι φθείρονται τα ρούχα τους στις καρέκλες και γι'αυτό κάνουν κατάληψη!!! Βάζετε τα παιδιά να πουν ότι κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουν γυμναστή και δεν κάνουν γυμναστική χαχαχα. Το μάθημα που διαχρονικά το 80% τον παιδιών ψάχνει μια δικαιολογία για να μην το κάνει ή αλλιώς το μάθημα της κοπάνας!!! Εντάξει. Μας πείσατε ότι θέλετε το καλό μας!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δήμαρχε στείλε τα ματ τι πράγματα είναι αυτά να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά των νοικοκοιραιων στο πρότυπο αυτό κτηριακό συγκρότημα για μάθημα.