Έπεσε ο αέρας και οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά

Τελικά όλα πήγαν κατ' ευχή στη μεγάλη φωτιά μεταξύ Γιδών και Αγίας καθώς έπεσε ο αέρας και οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έσβησαν. Η φωτιά προήλθε από τους μεγάλους πυλώνες της ΔΕΗ που λόγω της φθινοπωρινής υγρασίας πετούσαν σπίθες και άναψαν τα χόρτα. Επί τόπου ήταν η πυροσβεστική, οι δασοπυροσβέστες, η πολιτική προστασία του Δήμου, υδροφόρα και ο ΑΔΜΗΕ για να ελέγξει την κατάσταση στους πυλώνες υψηλής τάσης.  

Φωτογραφία από την Αγία Μαρίνα Μπατσίου του καπνού από την φωτιά μεταξύ Γιδών και Αγίας. Φωτογραφία Μ.Κ.

Ένα μεγάλο μέτωπο καίει αυτή τη στιγμή μεγάλη χορτολιβαδική έκταση από Γίδες μέχρι το μοναστήρι της Αγίας. Επί τόπου είναι ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής Άνδρου με επικεφαλής τον προϊστάμενο Δημήτρη Πρινιωτάκη.

Ατυχώς ο άνεμος είναι ισχυρός, το έδαφος κακοτράχαλο και ήδη είναι νύχτα Η φωτιά  ξεκίνησε από άγνωστη αιτία λίγο μετά από τις 18:00. Υπάρχει πολύς καπνός που εμποδίζει τις ενέργειες της πυροσβεστικής.

Έχει ζητηθεί ενίσχυση από τους δασοπυροσβέστες. Έχει ήδη ξεκινήσει για την εστία της φωτιάς η Πολιτική Προστασία με επικεφαλής την Ιωάννα Σαραβάνου. Και έχουν ειδοποιηθεί υδροφόρες.  

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Μ.Κ. για την ειδοποίηση και τις φωτογραφίες. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θυμάμαι πριν τις εκλογές χιλιάδες φωτο με μεγάλους τίτλους
Μετά τις εκλογές δεν ανεβάζει ψυχή
Όλα για τα μάτια του κόσμου
Και ο έπαρχος βλέπει μπάλα
Τελικά οι ψιφοφόροι ορθά επέλεξαν