Το παραεμπόριο στην Άνδρο - Ομαδική διαμαρτυρία εμπόρων

 

Έγινε ένα πρώτο βήμα για  το παραεμπόριο στην Άνδρο. Μένουν να γίνουν όμως και τα επόμενα. Μόνο έτσι θα αντέξει η νόμιμη αγορά και θα ελεγχθεί η ποιότητα των προϊόντων. 

Το παραεμπόριο είναι μέγας εχθρός του εμπορίου και της κανονικής οικονομίας. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει κάνει στον Δήμο ο επιχειρηματίας Κώστας Πρώιος το παραεμπόριο στην Άνδρο ανθεί. Υπάρχουν περιπλανώμενοι που διατρέχουν το νησί και πουλάνε, συχνά αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα στους δρόμους πλήττοντας έτσι το εμπόριο και τους συνεπείς εμπόρους που πληρώνουν φόρους, νοίκια, ΕΝΦΙΑ και υπόκεινται και σε ελέγχους για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Με αυτή τη σκέψη κατά νου ο κ. Πρώιος κατέφυγε στον Δήμο Άνδρου στις 13/5/2015 καταγγέλλοντας το θέμα. Κοινοποίησε την καταγγελία του στον Εμπορικό Σύλλογο Άνδρου, στο Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου και στο Λιμεναρχείο Άνδρου.

Η αίτηση του Κ. Πρώιου προς τον Δήμο Άνδρου στις 13/5/2015

Κατά τα φαινόμενα δεν έλαβε έκτοτε καμία απάντηση από τον Δήμο Άνδρου για την καταγγελία του. Και άρχισε τις διαμαρτυρίες. Στο τέλος κατέφυγε και σ’ εμάς ως ένα βήμα διαλόγου της Άνδρου. Ακούσαμε τις διαμαρτυρίες του, διαβάσαμε τις καταγγελίες του, πήραμε τα χαρτιά που μας έδωσε και πριν αρκετές μέρες εξηγήσαμε τηλεφωνικά το θέμα στον έπαρχο Άνδρου μιας και έχει δείξει ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες της Άνδρου.

 

Πριν λίγες μέρες ρωτήσαμε τι έγινε με το θέμα και αντί άλλης απάντησης λάβαμε το υπηρεσιακό σημείωμα που είχε κοινοποιήσει το επαρχείο προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (αστυνομία, λιμεναρχείο κλπ). Σήμερα μας πληροφόρησαν επίσης πως ήδη αστυνομία και λιμενικό κάνουν συχνούς ελέγχους με βάση την απόφαση του επάρχου. Δεν ξέρουμε αν θα λύσουν το πρόβλημα του παραεμπορίου στην Άνδρο. Όμως είναι μια αρχή   

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πόσο απλά φαίνονται μερικά πράγματα. Αρκεί να βρεθεί κάποιος, σε κάποια θέση, να πάρει την πολιτική ευθύνη, η οποία πάντα είναι αναγκαία, για να κινηθεί ο δημόσιος μηχανισμός και να γίνει κάτι. Μπορεί το θέμα αρχικά να μοιάζει μικρό, αλλά δεν είναι. Γιατί όλα σήμερα κινούνται μέσω του εμπορίου. Θα περιμέναμε, λοιπόν, για το θέμα αυτό να δώσει μετά το δημοσίευμα μας  μια συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος Άνδρου, αλλά και να ενδιαφερθεί, έστω και μετά ένα χρόνο, και ο Δήμος Άνδρου.

«Εν Άνδρω»

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

Οι υπογράφοντες έμποροι. Κάτι να κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άνδρου και ο δήμαρχος Άνδρου για το θέμα... 

Δεν προλάβαμε να αναρτήσουμε τις διαμαρτυρίες του κ. Κ. Πρώιου για το παράνομο εμπόριο και το πρώτο βήμα για τον περιορισμό του που έκανε ο έπαρχος Άνδρου κινητοποιώντας τις υπηρεσίες. Και μια ακόμα επιστολή διαμαρτυρίας, με ημερομηνία 7/4/16, εμπόρων/επαγγελματιών κυρίως του Γαυρίου, προς τον δήμαρχο, τον έπαρχο και τον υπουργό, έφτασε στο Εν Άνδρω.

Την υπογράφει ο κ. Σταμάτης Τρίμπαλης. Και την προσυπογράφουν άλλοι πέντε επιχειρηματίες: Δ. Πρώιος/Χώρα-σούπερ μάρκετ, Ι. Βιταλιώτης/Γαύριο-κρεοπωλείο, Α. Τρίμπαλη/Γαύριο-Χρώματα-Ζωοτροφές, Αφοι Παπαδημητρίου/Γαύριο-Ιχθυοπωλείο-Οπωροπωλείο, Ι. Νασόπουλος/Γαύριο-Κεραμικά-Φυτά. - Εν Άνδρω.

«Σας ενημερώνω ότι είμαι επαγγελματίας που ασχολούμαι με το εμπόριο στην Άνδρο. Ερχόμενες οι μέρες τον Πάσχα αλλά και ακολούθως η θερινή περίοδο αυξάνει η διακίνηση εμπορευμάτων από πλανόδιους οι οποίοι έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές ότι δεν φέρουν ούτε καν ταμειακές και δεν κόβουν αποδείξεις καθώς πουλάνε προϊόντα σε σημεία είτε κεντρικά είτε απομακρυσμένα στερώντας από εμάς τους νόμιμους εμπόρους κρίσιμα έσοδα ώστε να ανταποκριθούμε σος οικονομικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος.

Η οικονομία της Άνδρου είναι εποχιακή που σημαίνει πως τον χειμώνα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε με τα έσοδα του καλοκαιριού και για αυτό το λόγο είναι κρίσιμο να εξασφαλίσουμε τα καλοκαιρινά μας έσοδα προλαμβάνοντας το παράνομο εμπόριο. Στην επαφή μου με το λιμάνι τον Γαυρίου έχω διαπιστώσει ότι τα οχήματα που μεταφέρουν τα παράνομα συνήθως προϊόντα τείνουν να εξέρχονται των πλοίων πρώτα με αποτέλεσμα τις πρώτες στιγμές της εκφόρτωσης τον πλοίου το λιμενικό όργανο να ασχολείται κυρίως με τούς διερχόμενούς επιβάτες και ακολούθως με τους ελέγχους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελέγχονται κυρίως τα οχήματα των τοπικών εμπόρων τα οποία κατ επανάληψη έχει διαπιστωθεί ότι συμμορφώνονται με τα απαιτούμενα ενώ τα οχήματα που βγαίνουν πρώτα από το πλοίο διέρχονται τάχιστα και χωρίς έλεγχο.

Επί του θέματος κρίνω απαραίτητο να σας ενημερώσω ότι θα πρέπει να γίνουν εκ μέρους σας σι ενέργειες που απαιτούνται ώστε η Υπηρεσία του Λιμεναρχείου Άνδρου η οποία είναι υποστελεχομένη και το διαπιστώνουμε καθημερινά να ενισχυθεί τουλάχιστον για την περίοδο τον Πάσχα και μέχρι το τέλος τον καλοκαιριού με 2-3 στελέχη επιπλέον ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη για εκτέλεση ελέγχων.»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Guest Κώστας Μπατσί
Δεν τα γνωρίζετε καλά φαίνεται. Ο Ερντογάν υποστηρίζει τις γυναίκες με τα γλυκά και υπάρχει σοβαρός λόγος. Εφόσον δυσκόλεψε (διαγράφεται μια φράση) και με δεδομένο ότι ο ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ δεν θέλει να σπάσει άλλα αβγά στο Μπατσί (δηλαδή Μην ακουμπάτε τις γυναίκες) ευκαιρία ο Ερντογά να ζητήσει (διαγράφονται δύο λέξει) ....τις προκειμένου να μην υπάρχει πίεση για ενοίκια και ηλεκτρινκό ρεύμα. Γιατί νομίζετε ανέβαλε το τοπικό συμβούλιο; Ρωτήστε σας παρακαλώ να μάθετε το λόγο. Ενώ είχε έλθει και ο δικηγόρος και η γενική επιθυμία ήταν να συζητηθεί το θέμα, παρά ταύτα εκείνος το ανέβαλε. Είχε μάλιστα έτοιμο το χαρτάκι με το λόγο του...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

το λιμεναρχειο Γαυρίου κανει καθημερινα ελεγχους κ αυτο αποδεικνυεται απο την ολοενα και μικροτερη προσελευση μη ντοπιων φορτηγων στο λιμανι. Εσεις που υπογραφετε αυτη την καταγγελια, ο δημοσιογραφος της εν λογω ιστοσελιδας και ολοι οι πολιτες ας κατεβουν στο λιμανι μια οποιαδηποτε ημερα να διαπιστωσουν με τα ματια τους τον αριθμο των "υποπτων" φορτηγων που φτανουν στην Ανδρο. Τα φορτηγα πο ελεγχονται ειναι και ξενα αλλα και ντοπια επειδη πολυ απλα πρεπει να κανουμε τη δουλεια μας!!

This comment was minimized by the moderator on the site

φυσικά και ο πρόεσρος Πετρίσης θέλει να πληρώσουν οι κύριες τζαμπαντζογλυκαντζούδες.Αυτός υποστηρίζει τις ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ισμήνη
Έχεις λάθος σε ότι αφορά τον πρόεδρο του Μπατσίου κ. Πετρίση,ο συγκεκριμένος ξεκίνησε και έβγαλε στην επιφάνεια τη ιστορία με τον συνεταιρισμό.Έλεγε οτι οι κυρίες πρέπει να πληρώσουν ενοίκιο και ρεύμα. Απλά ο δήμαρχος κουκούλωσε την υπόθεση. Μάλιστα το τοπικό του Μπατσίου είχε γνωμοδοτήσει απο πέρσι και καθόριζε ενοίκιο 200 ευρώ και ρεύμα, αλλά ποτέ το δημοτικό συμβούλιο δεν αποφάσισε για το θέμα. Οπότε καθαρός ο πρόεδρος.

This comment was minimized by the moderator on the site

δεν πληρωνουν νοικι ρευμα και χτες στο Μπατσι ανοιξανε στοματα που ξερουν πολλα για τις κυριες του συνεταιρισμου που το παιζουνε ζαχαροπλαστες οτι δεν πληρωνουν νερο και οτε.
ειπατε τιποτα; εμεις τα κοροιδα ομως πληρωνουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Θεόδωρε εσύ να κοιτάς τον Κένεντυ των Κυκλάδων και άσε τον Έπαρχο να κάνει τη δουλειά του.Την κάνει πάντως καλύτερα απο τον Κένεντυ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ. ΤΡΑΒΑ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΖΑΜΠΑΝΤΖΟΥΔΕΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρήκα χθες τη κυρία που στο φεισμπουκ διαφημίζει με τις φωτογραφίες γλυκών και τις γλυκανάλατες ατάκες της. παράδειγμα εδώ τα καλύτερα γλυκά της Άνδρου.Την ρώτησα αν αληθεύουν όλα αυτά που συζητήθηκαν στο τοπικό και αν έχει να μας δείξει αποδείξεις ενοικίου, λογαριασμούς νερού ρεύματος και τηλεφώνου γιατί θα το κάνω θέμα στον εμπορικό σύλλογο Άνδρου.
Η κυρία βρίζοντας χυδαία τον ή την τοπικό σύμβουλο, δεν κατάλαβα αν ήταν άντρας ή γυναίκα γιατί οι ακατανόμαστες βρισιές και το ότι έμεινα άναυδος με έκαναν από ένα σημείο και μετά να μείνω με την απορία αν είχα πρόβλημα τα αυτιά μου. Μετά αφού τελείωσε το στόλισμα για τον ή την τοπικό σύμβουλο ήρθε η σειρά μου.Το τι άκουσα δεν λέγεται.
Σας παρακαλώ κύριε Μπασαντή να κάνετε έρευνα για αυτό το θέμα γιατί άρχισα να φοβάμαι,έλεγα ότι θα πάω το θέμα στον εμπορικό σύλλογο Άνδρου, αλλά η κυρία με απείλησε ότι δεν θα της κάνουν τίποτα γιατί έχει "πλάτες".
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία .ενας εξοργισμένος ζαχαροπλάστης που πληρώνει νοίκι 1800 ευρω και ετοιμάζομαι να το κλείσω το ρημάδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λέανδρε στο είπα "σεισμός" στο Μπατσί με τις κυρίες του συνεταιρισμού.Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα, άρχισαν και μιλάνε οι κυρίες που αποχώρησαν γιατί δεν τους επέτρεπε η ηθική τους να είναι σε αυτό τον συνεταιρισμό εις βάρος των Μπατσιωτών επαγγελματιών.
Περίμενε λίγο και για τον επόμενο "σεισμό" σε άλλο σκάνδαλο πάλι στο Μπατσί, όπου Ερντογάν και Κούλης πακετάκι και το σκάνδαλο. Λέανδρε να παραιτηθούν και να προλάβουν γιατί ένα ένα θα βγαίνουν τα σκανδαλάκια τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το παραεμπόριο στην Άνδρο ξεκινάει από το Μπατσί με την ανοχή του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, του προέδρου δημοτικού συμβουλίου και φυσικά του δημάρχου.
Συνιστούμε στις κυρίες του συνεταιρισμού γυναικών Μπατσίου να προσκομίσουν τα αποδεικτικά έγγραφα δηλαδή το ενοικιοστάσιο, λογαριασμούς ΔΕΗ και να πάψουν να κατηγορούν οποιον τολμά να μιλήσει.

Περισσότερα