Όνειρο ήταν και πάει η καθημερινή σύνδεση Άνδρου-Σύρου

 

Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου με την Σύρο… ωραία ήταν και πάει! Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου το Super Ferry 2, θα εκτελέσει το τελευταίο δρομολόγιο Άνδρος-Σύρος-Τήνος-Μύκονος και από την επομένη μετά το Γαυριο θα «πιάνει» Τήνο. Στην επιστροφή του το απόγευμα προς Ραφήνα, το βαπόρι θα αναχωρεί από τις Άνδρο, ξανά στις 16.30.

Είναι αλήθεια ότι η γραμμή «δεν περπάτησε». Οι Συριανοί, παρά την καλή πρόθεση των αδελφών Στεφάνου και την επιμονή τους, δεν βοήθησαν να μείνει στο νησί τους το βαπόρι. Η ώρα άφιξης και αναχώρησης τους βόλευε και τους εξυπηρετούσε σίγουρα.

Η συνήθεια ωστόσο είναι «δεύτερη φύση» και το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Ερμουπόλη και τους κατοίκους της.

Η Άνδρος βγαίνει χαμένη από αυτή την εξέλιξη. Η καθημερινή σύνδεση με την πρωτεύουσα του νομού, αποτελούσε ουσιαστική κατάκτηση και προνόμιο για την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Το καλοκαίρι και μάλλον εποχιακά η σύνδεση-λέγεται- ότι θα ξαναρχίσει με κάποιο ταχύπλοο.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα καημένα τα υπόλοιπα τρία νησιά βολευονται επί δεκαετίες εις βάρος της Άνδρου. Αυτοί που έχουν πλοία και από Πειραιά αλλά και αεροδρόμια... Καλό φάνηκε στους Τηνιακός που οι θεουσες θα έχαναν λίγη ώρα από την ιερή αγορά της Τήνου;; Εμείς τι να πούμε που για να πάμε Σύρο πρέπει να ξεδοντιασετε υποχρεωτικά στην Τήνο, να χάσουμε τη μέρα μας και να διανυκτερεύσουμε στο τέλος και στην Τήνο;;; Είναι τουλάχιστον αναιδες να ζητούν τα ρέστα αυτοί που αναπτύχθηκαν εις βάρος των γειτονικών τους νησιών. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν αναμενόμενο το σαμποταρισμα του δρομολογίου τόσο από τους τηνιακους όσο και από τους συριανους που τους πέφτει λίγη η Ραφήνα .... Όσο για τους επισκέπτες τουρίστες πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι δεν κάνει τον χειμώνα τον απολογισμό της προτίμησης τους σε κάποιο δρομολόγιο... Αν θέλεις να εδραιωθεις σε μια γραμμή επιμένεις και περιμένεις να δεις πως κινείται το κοινό για αξιοπρεπώς σημαντικό χρόνο. Εκτός αν μιλάμε για σπασμωδικές κινήσεις ή απλού εντυπωσιασμού. Σε κάθε περίπτωση... κρίμα

This comment was minimized by the moderator on the site

...κι έτσι εβγαλαν ασφαλή συμπεράσματα περί της βιοσιμοτητας του δρομολογίου...... Νι

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΑΣΚΟΠΗ ΩΡΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗΣ.
ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ... ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΕ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕΣ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΟΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΔΕΙΟ !
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ...ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΑΦΟΥ ''ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ'' ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.