Στο Αιγαίο ίσως και στην γραμμή μας το ταχύτερο καταμαράν του κόσμου! Η νέα αγορά της SeaJets.

Με στόχο και σκοπό να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο Αιγαίο και να πλαισιωθεί στις πρώτες θέσεις του ανηλεούς ανταγωνισμού το φετινό καλοκαίρι, η Sea Jet του Μ. Ηλιόπουλου, έκανε μια ακόμα κίνηση που αυτή την φορά είναι εντυπωσιακή. Φέρνει στην Ελλάδα το ταχύτερο ταχύπλοο του κόσμου, που για τις επιδόσεις του έχει βραβευθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinnes.

Πρόκειται για ένα  σκάφος, υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών,  που όταν κατασκευάστηκε ήταν το ταχύτερο catamaran του κόσμου. Η συγκεκριμένη διάκριση, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 και αφορούσε την κάλυψη της απόστασης Sumatra-Cochin των 1.063 ναυτικών μιλίων σε μόλις 24 ώρες, με μέση ταχύτητα 44,9 κόμβους και ανώτατη καταγεγραμμένη ταχύτητα 47,7 κόμβους!

 

Το HSC VILLEM CLAUSEN ναυπηγήθηκε το Μάρτιο 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships, για λογαριασμό της δανέζικης lessors Borholmstrafikken. Δρομολογήθηκε στη γραμμή Rønne (Bornholm Δανία) – Ystad (Σουηδία).

Εχει χωρητικότητα 6.400gt (485 dwt), μήκος 84 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 36.000 kwκαι αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 41 κόμβων και μέγιστη 48 Κόμβων!  Στο 85% της ισχύος του καταναλώνει 7,4 τόνους/ώρα, ενώ φέρει την κλάση του Νορβηγικού Νηογνώμονα (Det Norske Veritas).

Το VILLEM CLAUSEN ήταν το πρώτο ταχύπλοο σκάφος που εξοπλίστηκε με το RFD Marine Evacuation System, ενώ διαθέτει 4 σταθμούς MES με τρεις αυτοδύναμες σωσίβιες σχεδίες, ικανές να μεταφέρουν 275 άτομα η κάθε μια σε περίπτωση εκκένωσης.

Αρχικά έχει δηλωθεί ότι θα εξυπηρετεί την γραμμή Χίου- Μυτιλήνης, αλλά ναυτιλιακοί κύκλοι καλά ενημερωμένοι, αποκάλυψαν ότι τελικά θα μπει στην «μάχη των Κυκλάδων», μάλλον από το λιμάνι της Ραφήνας, οπότε δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Άνδρο!

Το πια δρομολόγια θα πάρει, θα γίνει γνωστό περί τα τέλη Φεβρουαρίου, από τις προτάσεις της εταιρίας που θα κατατεθούν, στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Το νέο απόκτημα της SeaJet, έχει άλλα 6 υπερσύγχρονα… αδέλφια.Τα  Adnan Menderes, Carmen Ernestina, Jonathan Swift, Lilia Concepcion, Tanger Jet II και Turgut Ozal. Δυο από αυτά διαπραγματεύεται να αποκτήσει η Sea Jet, που σταδιακά ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τον στόλο της, με νέα και πιο σύγχρονα πλοία.

X.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ετσι μπράβο κύριε Ηλιόπουλε! Αγοράζετε ταχύπλοα στην ανηλεή κόντρασας με τους αδελφούς Στεφάνου για το τρίμηνο Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος και απο τα μέσα Σεπτέμβρη να ξεχνάτε τα νησιά μας, αφήνοντάς τα στο έλεος του Θεού.. Παίρνουμε δηλαδή το μεγαλύτερο μερίδιο της πίττας και κυρίως την αφρόκρεμα (η συγκεκριμένη περίοδος είναι το peak τηςτουριστικής περιόδου). Να δούμε που θα καταλήξει η κατάσταση αυτή!