Άνοιξε η Προμηθευτική στο Γαύριο. Κινήσεις στην Χώρα.

 Από τον αγιασμό της Προμηθευτικής στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Το οικονομικό περιβάλλον στο νησί μοιάζει εύθραυστο και ενίοτε αδύναμο. Από αυτή την άποψη το θέμα δεν είναι ντόπιες επιχειρήσεις εναντίον "ξένων", μικρές επιχειρήσεις εναντίον μεγάλων. Το θέμα είναι να υπάρχουν επιχειρήσεις και επενδύσεις στο νησί. Από όπου κι αν προέρχονται. Και να μπορούν όλοι, μικροί μεγάλοι, να εξελίσσονται. Γιατί όποιος δεν εξελιχθεί θα μείνει πίσω, θα αποδυναμωθεί και θα κλείσει.

Από τον αγιασμό (26/3) του νέου καταστήματος στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Με αυτές τις σκέψεις θα παρουσιάσουμε την κατάσταση μετά το άνοιγμα του καταστήματος της Προμηθευτικής στο Γαύριο. Κι αυτό γιατί θεωρούμε πως το λιανεμπόριο επί ένα χρόνο δίνει τον οικονομικό τόνο στις εξελίξεις στο νησί μας. Η επέκταση της Προμηθευτικής στο Γαύριο είναι γεγονός. Είχε αναγγελθεί προ πολλού. Η αγορά την είχε προεξοφλήσει. Το νέο κατάστημα άνοιξε Σάββατο 24/3 και έκανε αγιασμό Δευτέρα 26/3.

Από τον αγιασμό στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε μια αγορά μέλλον υποτονική στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου – όπως είναι αυτή του Γαυρίου και του Μπατσίου που είναι παραθεριστικοί τόποι κι έχουν λίγο κόσμο τον χειμώνα – η Προμηθευτική έκανε το νέο βήμα της. Το κατάστημα λίγο έξω από το Γαύριο απευθύνεται και στους δύο οικισμούς - κάτι που συμβολίστηκε από την παρουσία στα εγκαίνια και του πατέρα Καλλίνικου (Γαύριο) και του πατέρα Νικόλαου (Μπατσί).

Στην αγορά αυτή μέχρι σήμερα κυριαρχούσε το «ΑΒ Βασιλόπουλος/Βρεττός» (Γαύριο-Μπατσί) και μερίδιο είχε ο Γονέος (Αγ. Πέτρος-Μπατσί). Η αποχώρηση Γονέου – λόγω εσωτερικών προβλημάτων της αλυσίδας – και η αναμονή Βρεττού έδωσαν την ευκαιρία στην Προμηθευτική να κάνει το επόμενο μελετημένο βήμα της. Τα πλεονεκτήματα της ελληνικής αυτής αλυσίδας είναι πλέον γνωστά στην Άνδρο από τα δύο επιτυχημένα καταστήματα της στην Χώρα (τιμές-service).

Από τον αγιασμό στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε αυτό το τοπίο άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της τοπικής αλυσίδας Βρεττού/ΑΒ Βασιλόπουλου. Μέχρι στιγμής οι αναμενόμενες κινήσεις της εταιρείας στην Χώρα δεν έγιναν. Αντιθέτως στην Χώρα δραστήριο είναι το μικρότερο, αλλά ευέλικτο, Express Market του Μενδρινού που κινείται και στον χώρο του χονδρεμπορίου, ενώ κοιτά κάποια ευκαιρία και προς τον πεζόδρομο της αγοράς.

Το Express Market και άντεξε και ψάχνει ευκαιρία επέκτασης (φωτ. Εν Άναδρω).

Τέλος προς το παρόν το Κόρθι έχει μείνει εκτός των εξελίξεων. Η αποχώρηση Γονέου έδωσε «φιλί ζωής» στα μπακάλικα της περιοχής.

Τα παραπάνω μάς λένε πως το καλοκαίρι αναμένεται θερμό. Να ευχηθούμε μόνο να βρεθεί τρόπος να μην έχουμε δυσάρεστα στο μέτωπο των σκουπιδιών. Γιατί τότε το κλίμα θα υπερθερμανθεί και ίσως καεί η Άνδρος. Ίδωμεν…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ '' ΠΑΝΟ '' ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΣΟ ΕΞΩ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ...
ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΛΥΣΙΔΕΣ.
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ..ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΑΝΑΒΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ...ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΤΩ..ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ !! ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ, ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ (ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ…).
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ουσιαστικό πρόβλημα πλέον το δημιουργεί η απόφαση τού αγοραστικού κοινού να ψωνίζει μονοκούκι από την Προμηθευτική. Γιατί ρε παιδιά; Οι άλλοι δεν πρέπει να ζήσουν; Κι αν κλείσουν όλοι, τότε τι θα γίνει; Θα μείνει η Προμηθευτική μονοπώλιο και θα ανεβάσει τις τιμές όσο θέλει...