Μειωμένη κίνηση σε σχέση με πέρσι, αλλά αυξημένες οι ελπίδες για το καλοκαίρι...

 

Κοντά 750 αυτοκίνητα να φύγουν σε 3 ώρες από το Γαύριο δεν είναι μικρό πράγμα (φωτ. για το Εν Άνδρω).

Ολοκληρώθηκε Δευτέρα βράδυ 28/5 η επιστροφή στην Αττική των επισκεπτών που ήρθαν στην Άνδρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όπως μάς πληροφόρησε το Λιμεναρχείο Άνδρου στο νησί ήρθαν 4.793 επιβάτες Παρασκευή και Σάββατο και την Δευτέρα έφυγαν 3.536.

Το Andros της Fast Ferries (φωτ. για το Εν Άνδρω).

Ως προς την περσινή χρονιά η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 20,53% στους επιβάτες και κατά 23,10% στα ΙΧ. Αναλυτικά, πέρσι είχαν έλθει στο νησί 6.031 επιβάτες και 1437 ΙΧ, ενώ εφέτος όπως είπαμε ήρθαν 4.793 επιβάτες και 1.105 ΙΧ.  

Η πτώση αποδίδεται κυρίως στον καιρό που εφέτος δεν βοήθησε καθόλου τις μετακινήσεις μιας και το τριήμερο είχαμε ισχυρούς βόρειους άνεμους επαληθεύοντας τις προγνώσεις της μετεορολογικής υπηρεσίας. Αρκετός λοιπόν ήταν ο κόσμος που κάθησε σπίτι του.

Το Superferry της Golden Star (φωτ.για το Εν Άνδρω).

Από την άλλη το τριήμερο ήταν μια γενική πρόβα ως προς το καλοκαλιρι. Ελπίδες δίνει το γεγονός πως αν και ο κόσμος ήρθε όλος μαζί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο και έφυτγε όλος μαζί την Δευτέρα δεν υπήρξε πρόβλημα στο λιμάνι.

Αναχωρήσεις από Γαύριο προς Ραφήνα Δευτέρα Αγίου Πνεύματος

ΣΥΝΟΛΟ: Επιβάτες: 3.536 - Ι.Χ.: 869

Superunner               Eπιβάτες: 291 - ΙΧ: 55

Θεολόγος Π               Επιβάτες: 345 - ΙΧ: 83

Fast Ferries Andros  Επιβάτες: 500 ΙΧ: 125

Superferry                Eπιβάτες: 590 ΙΧ: 135

Θεολόγος Π               Επιβάτες: 1.110 ΙΧ: 268

TeraJet                      Επιβάτες: 700 ΙΧ: 203

Και το μεγάλο ταχύπλοο Tera Jet της Sea Jets γεμίζει όλο του Γαύριου! (φωτ. για το Εν Άνδρω).

Το λιμάνι του Γαυρίου παρά τον δύσκολο καιρό - ιδιως κατά κατά την μέρα της επιστροφής - και παρά το γεγονός πως έφυγαν σχεδόν όλοι μέσα σε λίγες ώρες με 4 δρομολόγια λειτούργησε άψογα χάρη στην εγρήγορση του Λιμενικού, του οποίου όλη η λιμενική δύναμη στο Γαύριο με επικεφαλής των λιμενάρχη Άνδρου ήταν στο πόδι.

Το Tera Jet φορτώνει και τις τελευταίες εκατοντάδες επισκέπτες από Άνδρο για Ραφήνα (φωτ. για το Εν Άνδρω).

Το γεγονός πως υπάρχουν και πλοία και δρομολόγια και το λιμάνι λειτουργεί σωστά δίνουν ελπίδες για το καλοκαίρι που αναμένεται - ιδίως τα Σαββατοκύριακα - πολύ κόσμος στο κοντινότερο νησί των Κυκλάδων στην Αττική.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΑΝΔΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ. ΚΑΘΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΤΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΙΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΤΑ ΚΑΚΑ ΕΩΣ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΤΟ ΚΙΤΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΑΥΡΙΟ, ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ. ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ... "ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ".
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΝΟΜΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
θΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;
ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ!.
ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΑΦΟΡΑ.
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.(ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ).
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ, ΤΗΝ ΤΗΝΟ, Η ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ.
ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΤΩΤΙΚΗ. ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ.
ΤΠ ΤΡΙΗΜΡΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΕ3ΛΠΙΣΤΙΚΗ. ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΑΜΑΝΕΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΝΤΖΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ"ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ". ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ; ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΑΛΟΙΩς ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΙΞΕΩΝ ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩς ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΜΠΟΦΟΡ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειπαμε οτι ο Δήμος είναι σχεδόν ανύπαρκτος στο συγκεκριμένο θέμα. Για να μην τα μηδενίσουμε όλα ομως, από οτι γνωρίζουν οι κάτοικοι του Γαυρίου τουλάχιστον, έχει γίνει με πρωτοβουλία του Επαρχείου συζήτηση οχι μονον στην Ανδρο, αλλα και στην αντιπεριφέρεια στη Σύρο για το θέμα της επέκτασης του λιμανιού. Τώρα το γιατι δεν χρησιμοποιούν τους πόρους που υπάρχουν στους; τραπεζικούς λογαριασμούς του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου Τήνου, δεν γνωρίζει κανείς. Χιλιάδες ευρώ "αποθηκευμένα" τρόπον τινά με ελάχιστα να δαπανούνται στα λιμάνια Τήνου και Ανδρου, παρά μόνον για φωτισμό (λαμπες κυρίως), διαγραμμίσεις εντος των λιμανιών και βάψιμο στα κάγκελα (οπου υπάρχουν αυτά). Ομως αυτό δεν σημαίνει πως συντηρούνται τα λιμάνια. Ειδικά στο Γαύριο, πρέπει να γίνει εκβάθυνση μαζεύοντας χώματα από τον πυθμένα κοντά στην παραλία (εκεί οπου βρίσκονται και οι δύο φούρνοι) απο τη μία και από την άλλη να στρωθούν καλύτερα οι δύο ντόκοι πρόσδεσης των πλοίων, οι οποίοι εχουν εντονο προβλημα με την ποιότητα του τσιμέντου. Αρκετές φορές εχουν κινδυνέψουν επιβάτες να παραπατήσουν, μεταφέροντας αποσκευές στο άγριο και φαγωμένο από τα χρόνια τσιμέντο βγαίνοντας ή μπείνοντας στο πλοίο με το οποίο θα μετακινηθούν. Ενα αλλο θέμα επίσης είναι η περιοχή των χωμάτων αριστερά απο το container που βρίσκεται στο πιο καινούργιο τμήμα του λιμανιού, στην οποία σταθμεύουν αρκετά οχήματα, αλλά παρατηρείται και το φαινόμενο εναπόθεσης σημαντικού όγκου σκουπιδιών σε δύο "¨ξεχασμένους" κάδους απορριμάτων κοντα στα βράχια. Εκεί θα μπορούσε να ασφαλτοστρωθεί ο χώρος και να γίνουν διαγραμμίσεις με τον σχετικό φωτισμό, αφου δεν προχωρά άμεσα η κατασκευή της κάθετης προβλήτας, που υπήχε σαν σκέψη να γίνει. Τί λεει το Επαρχείο για το ζήτημα αυτό? Προβάλλεται η Ανδρος τελευταία με έντονο τρόπο μεν, αλλά η υποδομή πως συμβαδίζει με τον ολοένα και αυξανόμενο κόσμο που επισκέπτεται το νησί? Οταν ο μήνας Σεπτέμβρης του 2017, αλλά και του 2016 είχαν κίνηση και απο τη στιγμή που ο εφετινός Μαϊος (μήνας άλλοτε που προετοιμάζονταν οι επαγγελματίες για τον τουρισμό) είχε σημαντική αύξηηση επισκεπτών, τι προτίθεται η Περιφερειακή ενότητα και στη συνέχεια ο Δήμος να κάνει για καίρια ζητήματα, όπως η συντήρηση του λιμανιού και των μαρίνων και το οδικό δίκτο για παράδειγμα? Αλλο ένα καλοκαίρι ξεκινά με κάκιστο οδόστρωμ εντός και εκτός των βασιών περιοχών του νησιού (Κόρθι, Γαυριο, Μπατσι και Χώρα) και με πολλά άλλα προβλήματα να ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. Ειναι άραγε το ίδιο το νησί έτοιμο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των επισκεπτών ή οχι?

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστές οι παρατηρήσεις σας, αλλά εμείς σχολιάζαμε πως η επιβίβαση όλων έγινε χωρίς προβλήματα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες. Το γενικότερο πρόβλημα του λιμανιού πολύ σωστά το λέτε. Να δούμε τι θα πουν όσοι έχουν ασχοληθεί και ασχολούνται με το Λιμενικό Ταμείο που δεν πίεσαν και δεν σχεδιάσαν τίποτα και το Λιμενικό Ταμείο που κι αυτό δεν κάνει τίποτα. Άραγε ο Δήμος Άνδρου τι λέει σε όσα λέτε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητε κύριε Μπασαντή, μπορεί να υπάραχουν πλέον αρκετά πλοία τα τριήμερα ή τα Σαβατοκύριακα από και πρός την Ανδρο, αλλά στο Γαύριο κατα τις ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων επικρατεί ενας πανικός με μποτιλιάρισμα στο δρόμο αμέσως εξω απο την προβλήτα και ως επακόλουθο να μην μπορούν να φύγουν εύκολα τα ιχ που βγαίνουν από τα πλοία προς το Μπατσί, τη νότια και ανατολική Ανδρο ή όποιο προορισμό γεγνικότερα έχουν εντος του νησιού. Αν προσθέσουμε δε και τις καθυστερήσεις των πλοίων λόγω των ανέμων που εκπικρατουν συχνα το καλοκαίρι στην Ανδρο (εχθες ειχαμε παρομοιο φαινόμενο με συμβατικο πλοιο που πλαγιοδέτησε καταλαμβάνοντας και τις δύο προβλήτες), με αποτέλεσμα τα αμέσως επόμενα λοία να περιμένουν εκτός του λιμανιού, έχουμε ενα πρόβλημα γνωστό στους αρμοδίους εδώ και χρόνια, το οποίο όμως δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή. Εχουν ειπωθεί πολλά κατά διαστήματα, όπως το οτι θα γίνει μελέτη (μπορεί και να έγινε ηδη χωρις να το γνωρίζει ο κόσμος της Ανδρου) για την ανάπλαση του λιμανιού και την κατασκευη κάθετης προβλήτας στο αριστερο μέρος κοντά στην είσοδο του, καθώς επίσης και περιφερειακός δρόμος που θα καταλήγει στο ξενοδοχείο πίσω απο το λόφο του Γαυρίου (Andros Holiday), αποσυμφορώντας το λιμάνι και το Γαύριο γενικότερα ως περιοχή. Δυστυχώς μεχρι σήμερα δεν εχει ξεκινήσει κατι σχετικό, με αποτέλεσμα να εντείνεται ολοένα και περισσότερο το πρόβλημα, ειδικά κατά τις αφιξο-αναχωρήσεις των πλοίων. Η Ανδρος διαφημίζετια τα τελευταία χρόνια έντονα και ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι τουρίστες από το εσωτερικό της χώρας μας, αλλά και ξένοι (κυρίως βορειοευρωπαίοι). Κατι πρέπει να γίνει λοιπόν για την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κόσμου που φθάνοντας ή φεύγοντας από την κεντρική και μοναδική μέχρι στιγμής πύλη επικοινωνίας με την Αττική και τα γύρω νησιά φρακάρει εκεί γι ααρκετό χρονικό διάστημα.