Η διαχρονική παρουσία της Fast Ferries και τα θερινά δρομολόγια της

 

Ρικόνα των δύο πλοίων καθώς απομακρύνονται για τους προορισμούς τους: το ένα  (Θεολόγος) επιστρέφοντας το πρωί  - μέσω Άνδροθ = στη Ραφήνα, το άλλο (Andros) ταξιδεύοντας - μέσω Άνδρου - για Τήνο (φωτ. Εν Άνδρω).

Πριν γράψουμε για τα εφετινά θερινά δρομολόγια της Fast Ferries καλό θα ήταν να αναφέρουμε με δύο λόγια την 11χρονη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της πλέον τακτικής ακτοπλοϊκής εταιρείας της γραμμής μας που εδώ και 11 χρόνια  συνδέσει καθιημερινά την Άνδρο με την Ραφήνα.

 Η FastFerries ξεκίνησε στην γραμμή μας το 2007 με το πλοίο Θεολόγος Π. Το 7ετές τότε πλοίο Θεολόγος Π (μήκος: 118,14 μέτρα, ταχύτητα 22 κόμβοι, επιβάτες 1154, ΙΧ 300 ή 70 φορτηγά) που δρομολογήθηκε (πρώτη φορά μετά από χρόνια) απόγευμα άνοιξε νέες προοπτικές για την Άνδρο και τα άλλα νησιά.

Η απογευματινή δρομολόγηση προκρίθηκε σύμφωνα με μαρτυρία ανδριώτη παράγοντα μετά από σύσκεψη του Θ. Παναγιωτάκη και των τότε τριών δημάρχων της Άνδρου. Του προτάθηκε - ζήτησε την γνώμη τους - αντί να το δρομολογήσει πρωί - όπως σκεφτόταν - να το βάλει απόγευμα που η Άνδρος είχε παλαιότερα τέτοιο δρομολόγιο. Ο Θ. Παναγιωτάκης δέχθηκε και το Θεολόγος «αγκυροβόλησε» όλο τον χρόνο στις 17:30 κάθε απόγευμα, επί 11 χρόνια. Είναι το σταθερότερο (με το πρωινό SuperFerryII) πλοίο της γραμμής μας.

Το Andros επιστρέφει Ραφήνα, το Θεολόγος πάει Άνδρο. Σαν τρένα πάνε κι έρχονται καθημερινά και αδιάκοπα τα πλοία της Fast Ferries σρο νησί μας (φωτ. Εν Άνδρω).

Το 2012 η FastFerriesπροσθέτει στην γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος – Μύκονος το πλοίο Αικατερίνη Π., που μπαίνει στην πρωινή ζώνη όλο τον χρόνο κι αυτό. Εξυπηρετεί την γραμμή μας μέχρι το 2015 που ένα ακόμα πλοίο της εταιρείας το Fast Ferries Andros έρχεται στην πρωινή γραμμή και αντικαθιστά μέσα σε λίγο διάστημα το θρυλικό Πηνελόπη Α. που αποσύρεται.

Από το 2015 η FastFerriesπροσφέρει περισσότερα δρομολόγια και επιλογές ωραρίων, ενώ από το 2016 προσέθεσε με το Αικατερίνη στους προορισμούς τους από Ραφήνα και τη Νάξο.

Χωρίς υπερβολή η εταιρεία έχει συμβάλει με την τακτικότητα και την συνέπεια της στην ανάπτυξη της ‘Ανδρου και των γύρω νησιών με την αδιάκοπη καθημερινή σύνδεση επί ετήσιας βάσης με την Αττική.

Τα παραπάνω αποτελούν σύντομη, αλλά αναγκαία εισαγωγή, για μια εταιρεία που στήριξε και στηρίζει σε όλες τις περιπτώσεις την Άνδρο και την γραμμή μας. Ειδικά για την Άνδρο - πέρα της σοφής αναβίωση του ξεχασμένου απογευματινού δρομολογίου - την στηρίξει και με τα δεκάδες τοπικά δρομολόγια κάθε χρόνο που δίνουν ανάσα στην επισκεψιμότητα και στην οικονομία του νησιού μας.

Τώρα τα εφετινά θερινά δρομολόγια της εταιρείας που ξεκίνησαν έχουν ως εξής:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6 & 8/6 ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΩΡΑ 18:45 ΓΙΑ ΑΝΔΡΟ(20:45-21:00) - ΤΗΝΟ(22:35-22:45) - ΜΥΚΟΝΟΣ(23:20-23:35) - ΡΑΦΗΝΑ: 03:30

Τα δρομολόγια από και προς Νάξο εκτελούνται έως 7/10/2018

" ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι λυπηρό να θεωρούν κάποιοι ότι το Θεολόγος αναβαθμίζει το νησί μας, την στιγμή που μικρά νησάκια των Κυκλάδων εξυπηρετούνται από καράβια όπως τα Blue Star Delos & Patmos, Nissos Myconos & Chios κλπ!!! ΤΕΛΟΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχεις δίκιο. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την πρόσκληση σου στην Blue Star. Από την υπεράσπιση του προβληματικού Αqua και τη μνήμη του Μπάρι πέρασες στην Blue Star.
Περιμένουμε λοιπόν την Blue Star... Αν βέβαια χωράνε τα πλοία της στο προβληματικό Γαύριο. (Αυτό δεν το σκέφτηκες????)
Μέχρι τότε ας συνεχίσουν τα δρομολόγια από την Fast Ferries; Ή, από τις άλλες εταιρείες που επίσης υποστηρίζουμε μιας και αυτές υποστηρίζουν το νησί μας;
Ξέρετε τι λέει ο λαός: κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει...
ΥΓ Τελειώσατε γρήγορα και δεν απαντήσατε στις ερωτήσεις μας. Κρίμα/ Μια άλλη φορά ίσως.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

To Aqua Jewel έμεινε στην γραμμή ΧΡΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΜΗΝΕΣ!!! Πάντα υπήρχαν καλά και καλύτερα (!) καράβια το απόγευμα. Εκτός βέβαια αν θέλετε να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, η να κάνετε διαφήμιση σε συγκεκριμένη εταιρεία!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το ότι είστε λάθος βγαίνει αβίαστα. Πέστε μας πόσα χρόνια ηταν το "ΑΚΟΥΑ" στην γραμμή; Και με πόσα προβλήματα όσο χρόνο έμεινε. Να σας θυμίσω πως πέταξε το 2005 τις άγκυρες κι έφυγε χωρίς αυτές γιατί έδεσε και δεν μπορούσε να ξαναδέσει?
Εμείς δεν κάνουμε διαφήμιση σε μια εταιρεία που την αναφέρουμε μια φορά το μήνα για τα δρομολόγια της και είναι ΣΥΝΕΧΩΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ επί 11 χρόνια στη γραμμή μας. Εσείς μάλλον ανωνυμως θέλετε να υποβαθμίσετε για δικούς σας λόγους την προσφορά ενός συγκεκριμένου πλοίου στη γραμμή μας και στο νησί μας.
Πόσο θα διαστρευλώσετε ακόμα την πραγματικότητα συγκρίνοντας πλοιάρια ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙKA ΓΚΑΡΑΖ όπως το αρχαίο Bari ή το προβληματικό και για λιγο χρόνο Aqua, με ένα πλοίο με το γκαράζ την συνεχεια και την συνέπεια του ΘΕΟΛΟΓΟΣ που βοήθησε τις μεταφορές του νησιού μας όσο κανένα άλλο εδώ και 11 χρόνια.
Θα υπήρχε σταθερή απογευματινή ζώνη με το "Ακουα"; Ποτέ η ΆΝΔΡΟΣ είχε επί 12 μήνες συνέχεια και αδιάκοπα απογευματινό πλοίο πριν το ΘΕΟΛΟΓΟΣ (και αυτό που το αντικαθιστά το δίμηνο της συντηρησης του)??? Πέστε μας να δούμε τι δεν καταλαβαίνετε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα σας, στο άρθρο σας αναφέρετε ότι το 2007 δρομολογήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια (!) απογευματινό πλοίο από Ραφήνα. Να σας θυμίσουμε ότι ήδη ήταν δρομολογημένο το Aqua Jewel (Alpha Ferries), το οποίο συνέχισε τα απογευματινά του δρομολόγια από Ραφήνα (πήγαινε και Πάρο). Πάντα υπήρχε απογευματινό από Ραφήνα (τα πλοία της Hellas Ferries, πριν από αυτά το Bari Express, πριν από αυτό το Θεοσκέπαστη κλπ) πόσα χρόνια πίσω θέλετε να πάμε? 'Αρα δεν καταλαβαίνουμε που η προτοτυπία της Fast Ferries ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το λέτε μόνος σας όταν αναφέρεστε στο Bari . Το "Άκουα" έκανε μερικούς μήνες δρομολόγια. Πλοίο σταθερό και καλό σε μόνιμη βάση η απογευματινή ζώνη δεν υπήρχε μέχρι το ΘΕΟΛΟΓΟΣ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα & καλό μήνα
Εκτός των καραβιών δεν έχει άλλη ενημέρωση το νησί? Κάντε και καμιά έρευνα - ερώτηση, καθαρογράφτηκε η απόφαση για το αν ή όχι ΧΥΤΥ στην πλούσκα? Αν θέλουν βοήθεια στο καθαρογράψιμο πάω εγώ, αν θέλουν στο μαγείρεμα να στείλω ένα μάγειρα καλό!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα θέματα για το νησί που λέτε τα γράφαμε προχτές. Δεν τα διαβάσατε γιατί ίσως δεν θέλατε. Τωρα γράφουμε για πλοία γιατί ΑΡΧΙΖΕΙ η σεζόν, Αλλά ούτε αυτό το ξέρετε. Για την Πλούσκα θα σας γράψουμε όταν μας γραψουν οι αρμόδιοι....
ΥΓ Εντολές στους υπαλλήλους σας όχι στο Εν Άνδρω που είναι το μόνο που κάνει αλήθινό ρεπορτάζ σε όλο το νησί. Αν δεν σας αρέσει διαβάστε τα υπόλοιπα 101 ΜΜΕ του νησιού που έχουν δεκάδες ρεπορτάζ!!! Κάτι θα βρείτε του γούστου σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro