Ιστορική συμμαχία στη Ραφήνα! Fast Ferries & Golden Star Ferries αγόρασαν μαζί ταχύπλοο!!!

 

Ιστορική συμμαχία στο λιμάνι της Ραφήνας και την ακτοπλοΐα γενικότερα. H Fast Ferries του Θ. Παναγιωτακη και η Golden Star Ferries των Δ. και Γ. Στεφανου, αγόρασαν από κοινού ένα μεγάλο ταχύπλοο, προκειμένου το επόμενο καλοκαίρι να το «ρίξουν στη μάχη» της ταχύτητας, στις δημοφιλείς και κερδοφόρες γραμμές των Κυκλάδων.

Πρόκειται για το  HSC EXPRESS (IMO 9176046) που αυτή την εποχή βρίσκεται δεμένο στα Κανάρια νησιά και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λας Πάλμας.

Το HSC EXPRESS είναι κατασκευασμένο το 1998, στα ναυπηγεία της INCAT στην Αυστραλία, έχει μήκος 91,3 μέτρα, πλάτος 26 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 900 επιβάτες και 220 Ι.Χ.+ 4 λεωφορεία.

Η οικονομική και στρατηγική συνεργασία των δυο εταιριών, σηματοδοτεί ίσως και την έναρξη μιας νέας εποχής στην ακτοπλοΐα, όπου λόγω της κρίσης και της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, το ίδιο εγχείρημα μπορεί να τολμήσουν και άλλοι πλοιοκτήτες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυο εταίρων-πλέον- της Ραφήνας και της Seatjet του Μ. Ηλιόπουλου θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, αφού ο τελευταίος ενέταξε πρόσφατα στον στόλο του, το ταχύτερο ταχύπλοο του κόσμου…

 Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ελπίζω μόνο αυτή η συμμαχία να αποβεί θετική και για το επιβατικό κοινό. Γιατί ως γνωστό τα τελευταία καλοκαίρια ο ανταγωνισμός έριχνε τις τιμές, ας ελπίσουμε ότι η συμμαχία δεν θα κάνει το αντίθετο.