Διαχείριση ξενοδοχείων: Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Είναι ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Κι είναι στον Ζόργκο της Άνδρου. Το ερώτημα είναι ποιος θα το διαχειριστεί εφέτος. Ο ιδιοκτήτης του; Ή, η εταιρεία διαχείρισης που όπως λέει ο Ακύλας Αναγνωστίδης έληξε το συμβόλαιο της, αλλά δεν φεύγει... (φωτ. Εν Άνδρω).

Την πρώτη αντίδραση στο δημοσίευμα μας για τις εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων την είχαμε την ίδια μέρα που δημοσιεύσαμε την έρευνα μας για την Άνδρο. Ήταν από τον Ακύλα Αναγνωστίδη ιδιοκτήτη του Aegea Blue στον Ζόργκο:

  • «Είχα συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έληξε τον Δεκέμβριο του 2018 και η εταιρεία δεν φεύγει προφασιζόμενη πως δεν το ήξερε! Όσο για την διαχείριση δεν ήταν αυτή που μου έλεγαν. Αποφάσισα να συνεχίσω μόνος μου, αλλά δυστυχώς δεν φεύγουν και για να βγουν πρέπει να κινηθώ νομικά! Απ’ ότι βλέπω χάνω και την εφετινή σεζόν…»

Στην φωτογραφία ο Α. Αναγνωστίδης το καλοκαίρι 2018 στον παράδεισο που έχει δημιουργήσει στον Ζόργκο (φωτ. Εν Άνδρω).

  • «Το ξενοδοχείο αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής. Το ξεκίνησα πριν 30 χρόνια. Λειτουργεί 6-7 χρόνια. Θέλω να το κάνω ένα κέντρο αναφοράς της Βόρειας Άνδρου. Κέντρο φυσιολατρείας, πεζοπορίας, πολιτισμού. Για τον λόγο αυτό είναι χτισμένο και ενταγμένο στο περιβάλλον με απόλυτη αρμονία. Συντηρώ τα γύρω μονοπάτια. Έχω φτιάξει πέτρινο ανοικτό αμφιθέατρο 250 ατόμων. Δυστυχώς η εταιρεία διαχείρισης, αν και είχε συμφωνήσει, δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Απλώς προσπαθεί να κερδίζει χρήματα…»

Ξενοδοχείο Aegea Blue: Μες τις ελιές - που έφερε και φύτεψε μεγάλες και εντυπωσιακές ο ίδιος ο Ακύλας - το ανοιχτό θέατρο Ζόργκου, που δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Έκπληξη για τα λεγόμενα του. Ακριβώς τα αντίθετα απ’ ότι μας είχε πει σημαντικός ξενοδόχος που το ξενοδοχείο του μπήκε μόλις εφέτος υπό διαχείριση. Και εχτές αναγνώστης έγραψε ένα λίαν ενδιαφέρον σχόλιο κάτω από την δημοσίευση της 14ης Φεβρουαρίου:

«Δεν βλέπω κάτι καλό στην είσοδο τέτοιων εταιρειών στα ανδριώτικα ξενοδοχεία. Φημίζονται για τις χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και τις κατά κανόνα επεισοδιακές  αποχωρήσεις αφήνοντας πίσω τις επιχειρήσεις ρημαγμένες και με κατεστραμμένη φήμη.

Ενδεχόμενο παράτασης της τουριστικής περιόδου ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ..... ούτε για Πάσχα δεν ανοίγουν. Άντε κανένα 40ήμερο συνολικά το καλοκαίρι και πολύ λέμε.»

Το απέραντο μπλε του κεντρικού Αιγαίου από το ύψος του ξενοδοχείου στον Ζόργκο. Ξενοδοχείο περιωπής στην ξεχασμένη Βόρεια Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όπως τα βλέπουν αυτοί που ξεκινούν τις συνεργασίες. Υπάρχει και η πλευρά αυτών που ολοκλήρωσαν την συνεργασία και δεν είναι ικανοποιημένοι. Και συνάμα υπάρχει το «σκοτεινό σημείο» της αποχώρησης που όπως γράφει ο αναγνώστης «κατά κανόνα είναι επεισοδιακές» και όπως φαίνεται και από την περίπτωση της «άγνοιας» του συμβολαίου, που επικαλέστηκαν στο ξενοδοχείο του Ζόργκου όπου φαίνεται πως κάτι τρέχει με το θέμα…

Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε γιατί η διαχείριση των ξενοδοχείων της Άνδρου και το πώς θα πάνε αφορά όλη την σχετικά περιορισμένη τουριστική παρουσία και την οικονομία του νησιού μας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ξενοδοχειακος κλαδος στο νησι πασχει απο πολλα προβληματα. Τα βασικα ειναι
η ελλειψη κατηρτησμενου και με επαγγελτισμο προσωπικου
η ελλειψη σοβαρων υποστηρικτικων υπηρεσιων με ελαχιστες εξαιρεσεις
η ελλειψη γρηγορου internet. (υπαρχουν περιοχες με ταχυτητα 2,5!!)
η ελλειψη προμηθευτων τροφιμων

Στα θετικα
Καποιες εταιριες ενοικιασης αυτοκινητων
Οι εταιριες κουριερ με μια εξαιρεση
Καποιοι οδηγοι ταξι

Και βεβαια το μεγαλο προβλημα ειναι η παρα πολυ μικρη σεζον....Ουσιαστικα δουλευουμε μονο ενα μηνα με ικανοποιητικη πληροτητα....