Εκτελεσμένα κι ανεκτέλεστα δρομολόγια! Κι επιδοτήσεις που έρχονται και δεν φτάνουν!

 

Ο εορτάζων σήμερα καπετάν Θανάσης Χαλάς σε παλαιότερο ελιγμό στο Γαύριο. Του ευχόμαστε χρόνια πολλά και πάντα καλοτάξοδος. Ο πλοίαρχος του Superferry και τον Γενάρη - όπως όλους αυτούς τους μήνες - ήταν στο πόστο του. Στη φωτογραφία διακρίνεται και ο Θεολόγος, που επέστρεψε στη γραμμή ανανεωμένος μετά την συντήρηση του. Και τα δύο πλοία έκαναν και κάνουν το καθήκον τους στην Άνδρο και στα άλλα δύο νησιά...

Πλοία πάνε κι έρχονται: άδεια ή μισοάδεια. Δρομολόγια εκτελούνται ή δεν εκτελούνται. Κυριακές και εορτές έχουμε ανεκτέλεστα. Καθημερινές έχουμε εκτελεσμένα λόγω φορτηγών ή κάποια ανεκτέλεστα λόγω έλλειψης επιβατών. Το υπουργείο Ναυτιλίας άφησε ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο να κυλίσει χωρίς πολιτική παρέμβαση. Οι εταιρείες βοήθησαν μόνες του όσο μπορούσαν τα νησιά. Η Άνδρος είχε ακόμα και τις δύσκολες μέρες έστω ένα καράβι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάθε μια εταιρεία της γραμμής μπήκε μέσα τον Ιανουάριο 500.000 ευρώ. Αυτά σωρεύτηκαν στις ζημιές της χρονιάς που πέρασε. Παρόλα αυτά τα καράβια συντηρήθηκαν και συντηρούνται και πάνε κι έρχονται. Αναπόφευκτα όμως και τα ανεκτέλεστα. Εδώ και 10 μέρες έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πάλι ένα σχέδιο επιδότησης κάποιων δρομολογίων την εβδομάδα στο πρότυπο του Δεκέμβρη.

Θεωρητικά η επιδότηση θα ξεκινούσε σήμερα Δευτέρα 18/1. Μερικοί αδαείς το έγραψαν εξυπηρετώντας την πολιτική εξαγγελιών του υπουργού. Εμείς περιμέναμε. Ήρθε η 18η Ιανουαρίου και οι επιδοτήσεις είναι ακόμα στο τραπέζι των υπογραφών!!! Εμπλέκονται τρία υπουργεία: Ναυτιλίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης. Πρακτικά έχει ολοκληρωθεί η δουλειά στο Ναυτιλίας. Μένει στα άλλα δύο. Οι πληροφορίες λένε πως οι επιδοτήσεις ορισμένων εβδομαδιαίων δρομολογίων θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Και λένε πως θα πάνε όλο τον Φλεβάρη.  

Με τούτα και με τ’ άλλα, νησιά, υπουργείο και εταιρείες, έβγαλαν σχεδόν όλο τον Γενάρη χωρίς επιδοτήσεις. Καθόλου άσχημα αφού ακόμα είχαμε καράβια, έστω και με κάποια ανεκτέλεστα. Με τούτα και με τ’ άλλα, θα βγάλουμε και τον Φλεβάρη, όπως τον βγάλουμε. Από Μάρτη καλοκαίρι λέγανε οι παλιοί. Εμείς τι να πούμε;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καπετάνιε Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου εορτή! Καλές θάλασσες να έχεις !
Καλές θάλασσες σε όλους τους καπεταναίους και σε όλους τους ναυτικούς μας