ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ!!!

Καράβια πάνε κι έρχονται. Κι άρχισε κόσμος να 'ρχεται...

Έχουν περάσει 6,5 μήνες από εκείνες τις ωραίες μέρες που ο κόσμος πηγαινοερχόταν στην Άνδρο. Ήταν ακόμα Οκτώβρης όταν έκλεισε η Άνδρος. Και έφτασε μέσα Μαΐου για να ανοίξει. Όλο αυτό το διάστημα λίγοι πηγαινοέρχονταν. Και λιγότεροι ήρθαν με ειδικές άδειες. Ακόμα και το Πάσχα είχε μια ροή γύρω στα 500 άτομα! Από Παρασκευή το πρωί 14/5 άνοιξε πάλι με όρους η γραμμή.

Χρειάζεται βέβαια πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ για να μπεις στο πλοίο. Όμως μπαίνεις πια κι έρχεσαι. Είδαμε και τους πρώτους εξ Αθηνών και Αττικής ανδριώτες σήμερα στην Αγορά της Χώρας, που πήγαμε για τη δεύτερη δόση του εμβολίου ακολουθώντας τα κανονικά ραντεβού του ΕΟΔΥ. Μήνες και ζαμάνια είχαμε να τους δούμε. Και μετά είδαμε κι άλλους στα Γυάλια. Πριν πάνε σπίτι πήγαν για μπάνιο, μετά για φαγητό στη Λίλα και μετά θα πήγαιναν σπίτι. Δεν κρατιόντουσαν οι άνθρωποι.

Γυρίζοντας ψάξαμε να βρούμε για το πόσοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία με την πρώτη μέρα. Και βρήκαμε πως τα τέσσερα σημερινά δρομολόγια με τα 4 καράβια (δύο πρωινά και δύο απογευματινά) έφεραν: 

(α) Άνδρος: 63 επιβάτες και 20 ΙΧ

(β) Σούπερφερυ: 156 επιβάτες και 54 ΙΧ

(γ) Σούπερφερυ ΙΙ: 117 επιβάτες και 25 ΙΧ

(δ) Θεολόγος: 179 επιβάτες και 55 ΙΧ

Σύνολο ήρθαν 515 επιβάτες και 154 ΙΧ

Είναι πρώτη φορά μετά από μήνες που φτάνουν τόσα άτομα στην Άνδρο. Ακόμα και το Πάσχα είχαν έρθει μετά βίας κοντά 500 άτομα. Τελικά οι απαγορεύσεις παρά τα κενά που υπήρξαν λειτούργησαν σε μεγάλο βαθμό. Η Άνδρος σήμερα έχει πια ξεπεράσει τα 5.000 εμβόλια συνολικά. Χτίζει σταδιακά ανοσία. Και σήμερα πρώτη μέρα του ανοίγματος είδε να φτάνουν οι πρώτοι εμβολιασμένοι ή τεσταρισμένοι επισκέπτες, φίλοι και παραθεριστές. Τηρείτε όλοι τις προφυλάξεις. Καλώς ήρθατε. Και με το καλό η σεζόν για όλους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι, έλα Θεία Χαρίκλεια, γύρισα!
Ανοίξανε οι μετακινήσεις και ήρθα!!
Ναι, Θεία, θα δω και τα υπόλοιπα παιδιά αύριο.
Θα μιλήσω και με τον λεβέντη μας...!!!
Θα σου χω νέα αύριο!!
Ναι, ναι σ αφήνω!!!