Η ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!...

 

Την Παρασκευή 21/5 έφτασαν στο νησί περίπου 1.000 άτομα και 250 ΙΧ με όλα τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής. Το Σάββατο έφτασαν στο νησί μέχρι το μεσημέρι 420 άτομα και 130 ΙΧ. Νούμερα απίστευτα συγκρινόμενα με αυτά πριν 10 μέρες. Αλλά νούμερα ελάχιστα συγκρινόμενα με όσους έφταναν αυτή την εποχή το 2019. Ένας χρόνος πανδημίας έφερε τα πάνω-κάτω. Και σήμερα κοιτάμε ευχαριστημένοι τους αριθμούς αυτού του Σαββατοκύριακου.

Το ερώτημα που έθεσαν σε αρκετές περιπτώσεις αναγνώστες που έφτασαν Άνδρο σε διαφορετικά κύματα είναι: "ελέγχουν τους επιβάτες των πλοίων τα λιμεναρχεία;" Όσοι ήρθαν την Πέμπτη είχαν έλεγχο για self-test ή για εμβολιασμό στο λιμάνι επιβίβασης. Όσοι ήρθαν Σάββατο λένε πως δεν τους έγινε έλεγχος στο λιμάνι επιβίβασης. Και ερωτούν: "με τι κριτήριο δεν κάνουν έλεγχο κάποιες φορές τα λιμεναρχεία στα λιμάνια επιβίβασης προς Άνδρο;"

Μεταφέρουμε το ερώτημα των αναγνωστών μας εδώ με την ελπίδα να το διαβάσουν κάποιοι στα λιμεναρχεία ή και στο υπουργείο Ναυτιλίας και να λάβουν τα μέτρα τους. Γιατί αν είναι υπάρχει πλημμελής έλεγχος τότε θα έχουμε πρόβλημα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανεξαρτήτως του αν ελέγχεται κάποιος ή οχι -όπως λένε και γράφουν ορισμένοι- οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε ατομικά τουλάχιστον τα μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας. Δεν χρειάζεται για παράδειγμα κανένας έλεγχος επάνω από το κεφάλι μας για να φορέσουμε σωστά τη μάσκα ή να πλύνουμε τα χέρια μας έπειτα από μία συναλλαγή στην οποία πιάσαμε χρήματα. Δε νομίζω οτι πρέπει κάποιος να μας το επισημαίνει αυτό συνέχεια. Το γεγονός του οτι επετράπη η μετακίνηση εκτός νομού και άνοιξε και ο τουρισμός, είναι μεν καλό για την περαιτέρω εξέλιξη της οικονομίας μας, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να προσέχουμε ατομικά και συλλογικά, καθότι ο ιος που ταλαιπωρεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο όλο τον κόσμο δεν έχει φύγει: παραμένει ακόμη εδώ υπο διάφορες μεταλλάξεις, χωρίς να υπολογίζει ηλικία, φύλλο, εθνικότητα, κοινωνική κατάσταση κ.α.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρωτήσαμε πρακτορεία στη Ραφήνα και μας είπαν πως το λιμεναρχείο κάνει μόνο περιστασιακούς ελέγχους. Οι ακτοπλοϊκές δεν κάνουν ελέγχους γιατί δεν έχουν εξουσιοδότηση. Συνεπώς δεν υπάρχει ελεγκτική αρχή. Και το χειρότερο είναι πως αρκετοί απλώς τυπώνουν την σελίδα του self test και την συμπληρώνουν χειρόγραφα!!!
Αυτά μάθαμε. Με ότι αυτά σημαίνουν ή δεν σημαίνουν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απο 14-5 και μετά το λιμεναρχείο δεν εχει καμία υποχρέωση για έλεγχο επιβατών. Σύμφωνα με την οδηγεία των αρμοδίων
υπηρεσιών ο έλεγχος γινεται υποχρεωτικά απο τις ακτοπλοικές εταιριες.