ΜΠΑΤΣΙ: Οι επιχειρηματίες και η κοινότητα συμφωνούν, το Μπούκα διαφωνεί!...

 

Ήρθε και πάλι η ώρα για τη "μάχη" της πλατείας Καμπανάκι που αναστατώνει κάθε καλοκαίρι επί δίμηνο το Μπατσί από το 2019!!!

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου η κοινότητα Μπατίου κάλεσε τους επαγγελματίες για να μιλήσουν και να πουν τα προβλήματά τους ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Σε αυτή τη σύσκεψη παραβρέθηκαν η πρόεδρος Άννα Βολίκα, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μουστάκας και ο κοινοτικός σύμβουλος Κώστας Μαγουλάς. Ακόμα παραβρέθηκαν ο αστυνόμος Γαυρίου και εκπρόσωπος του λιμενικού.

Ένα από τα θέματα ήταν η καθαριότητα στο πάρκινγκ και στην παραλία του Μπατσίου. Κοινότητα και επαγγελματίες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για το πάρκινγκ συμφωνήθηκε οι επαγγελματίες να μην βάζουν τα αμάξια τους μέσα στο Μπατσί, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πελάτες. Αστυνομία και το λιμενικό συμφώνησαν η παρουσία τους να είναι διακριτική και συναινετική. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα κάνουν τα στραβά τα μάτια.

Όλα κυλούσαν ήρεμα όταν σε ένα σημείο της συζήτησης πήρε τον λόγο ο επιχειρηματίας Γ. Ζήσης κι έθεσε το γνωστό πρόβλημα της πλατείας Καμπανάκι. Ο επιχειρηματίας είπε ότι η πλατεία Καμπανάκι βγαίνει σε δημοπρασία. Κάτι που το θεωρεί λάθος. Αλλά παρόλα αυτά τόνισε θα ακολουθήσει το νόμο και συμπλήρωσε ότι δεν θα χτυπήσει το μέρος της μικρής πλατείας, πού βρίσκεται δίπλα από το άλλο μαγαζί, το Μπούκα. Και κατέληξε πως αν οι επιχειρηματίες του Μπούκα χτυπήσουν στον πλειστηριασμό το μέρος, που είναι δίπλα στο δικό του μπαρ, δεν θα συμμετέχει στη δημοπρασία γιατί δεν θέλει μια επιθετική πολιτική, αλλά μια συνεταιρική. Αν όμως το Μπούκα πάρει όλη την πλατεία τότε κι αυτός θα κάνει πράξει τα νόμιμα όπως ορίζει ο νόμος καταφεύγοντας στα δικαστήρια και στην αστυνομία για το παραμικρό. Έτσι το καλοκαίρι δεν προβλέπεται ήσυχο.

Τον λόγο ο αντιδήμαρχος Ν. Μουστάκας και είπε ότι δεν είναι σωστό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο Μπατσί. Και ζήτησε δημοσίως η πλευρά του Μπούκα να κάνει πίσω στα σχέδια της για αποκλεισμό του Chile Από την μικρή πλατεία ώστε για να υπάρχει αρμονία στην περιοχή. Τον λόγο πήρε και ο επιχειρηματίας Π. Δεκαβάλας και είπε πως ο Γ. Ζήσης έχει δίκιο σε αυτά που λέει και πως το θέμα πρέπει να λήξει με κοινές υποχωρήσεις. Ατυχώς όμως η πλευρά του μπαρ Μπούκα απάντησε ότι θα χτυπήσει όλη την πλατεία στον πλειστηριασμό, ότι είναι δικαίωμα της να πάρει όλη την πλατεία και να μην αφήσει καθόλου μέρος για το καταστήματα του Chile.

Το κλίμα της συναίνεσης όλων διακόπηκε στην περίπτωση των δύο μπαρ. Κι αυτό γιατί το Μπούκα εδώ και 3 χρόνια έχει ως στόχο να κλείσει το άλλο μπαρ. Κάτι που βγήκε από τη συζήτηση. Κι εδώ πλέον καλείται ο Δήμος που διαχειρίζεται τον δημόσιο χώρο της μικρής πλατείας να είχε χωρίσει την πίτα στη μέση μιας και οι του Μπούκα δεν υποχωρούν για να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. 

Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε πως εφόσον κληθεί για καταγγελία για ένα κατάστημα είναι υποχρεωμένος να κάνει έλεγχο σε όλο το Μπατσί. Κάτι που σημαίνει πως μια κλήση για παράβαση στο Μπούκα θα σημαίνει έλεγχο σε όλο τον παραθεριστικό οικισμό. Η πρόεδρος της κοινότητας και ο αντιδήμαρχος στο σημείο αυτό ζήτησαν να υπάρξει αρμονία, καθαριότητα και σεβασμός του ενός επαγγελματία προς τον άλλον. 

Όπως όλα δείχνουν για τρίτο καλοκαίρι οι του Μπούκα θα συνεχίσουν την επιθετική καλοκαιρινή πολιτική τους έναντι του διπλανού μπαρ. Κάτι που έχει δημιουργήσει προβλήματα στο Μπατσί κατά τους 2-2,5 καλοκαιρινούς μήνες – τόσο ανοίγει το Μπούκα εν αντιθέσει με το Chile ανοίγει πολύ περισσότερο. Όμως αρκούν αυτοί οι δύο μήνες να κάνουν το κλίμα στο Μπατσί μαντάρα με συνεχείς διαπληκτισμούς και κλήσεις στην αστυνομία. Πρόπερσι τσακωνόντουσαν με το Μπούκα ο τότε αντιδήμαρχος και τότε πρόεδρος της κοινότητας. Πέρσι 15αύγουστο η αστυνομία μετά από καταγγελία μοίρασε πρόστιμα και κλεισίματα σε πολλές επιχειρήσεις στο Μπατσί λόγω αυτής της διαμάχης. Κι εφέτος παρά την συμβιβαστική πρόταση της κοινότητας και παρά την δημοπρασία του Δήμου όλα δείχνουν ένα καλοκαιρινό δίμηνο με εντάσεις.

Π.Ρ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΟ Buka έσκισε το chillie ήταν γεμάτο κόσμο και το άλλο μπαρ άδειο. Κύριε Μπασαντή για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος έδειξε ποσο σέβεται τον κύριο Μπαλή.... αλλα βγες και πες τώρα μην καλύπτεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αδύνατον να καταλάβουμε τι λέτε. Ούτε καταλάβαμε τι καλύπτουμε και τι αποκαλύπτουμε. Αν μπορείτε τα ελληνικά σας να μοιάζουν... με ελληνικά παρακαλούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μας πουν γιατί βγάζουν μόνο σε δημοπρασία την πλατεία καμπανάκι και δεν βγάζουν και την πλατεία μπροστά από τον φούρνο δίπλα στο καπρίτσιο. Εκεί ο δήμος δεν θέλει να πάρει χρήματα? Η εκεί είναι τσάμπα? Γιατί ο δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες δεν βλέπουν τα χτιστά τραπεζάκια γιατί δεν βλέπουν τα τραπεζοκαθίσματα μέσα στον δρόμο... γενικά μάλλον φοράνε Γιαλιά.εν κατακλείδι όπου βολεύεται ο καθένας...και μετά θέλουμε να πάει το Μπατσί μπροστά πώς? τραγικό παντός να υπάρχει πλατεία χωρίς τραπεζάκια σε ένα μέρος που δουλεύει 2 μήνες τον χρόνο.
Καληνυχτα Μπατσί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απορώ από που και ως που συμπεραίνετε ότι το νόημα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ??? Νομίζω υπάρχει πρόβλημα κατανόησης ή κατανοούμε μεροληπτικα..

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πέρσι ο αστυνόμος έκανε αυτά ακριβώς που γράψαμε. Σας το γράψαμε. Εφέτος ξεκίνησε πιο διπλωματικά (το γράψαμε), αλλά το νόημα πίσω από την διπλωματία των λέξεων είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Όλοι το κατάλαβαν.
Αυτά. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.
ΥΓ όσο για την μεροληψία ας την κρίνει η κοινωνία κι όχι ο καθένας εξ ημών. Το ότι μέχρι στιγμής δύο διαφορετικοί αντιδημάρχοι (Ψωμας, Μουστάκας), δύο διαφορετικοί πρόεδροι (Πετρίτσης, Βολίκα) και πολλοί επιχειρηματίες όπως πχ ο Δεκαβάλλας λένε τα ίδια και τσακώνονται με τα ίδια πρόσωπα (του Μπούκα) κάτι λέει.
Την καληνύχτα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αδιάφορο!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Να κι ένας που χέστηκε ο άνθρωπος! Και μας το λέει!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορείτε να μας δείξετε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μπατσιου ώστε να την διαβάσουμε μόνοι μας;

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Να ρωτήσετε το Τοπικό στο Μπατσί. Δεν έχουμε εμείς τα αρχεία τους. Στη συγκέντρωση πάντως η θέση τους περιγράφεται από το κείμενο. Αν θέλουν ας το διαψεύσουν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε μπασαντη επειδή ήμουν εκ των παρευρισκομένων να σας τονίσω οτι, ο αστυνομος ειπε οτι σε περίπτωση καταγγελίας θα ελέγξει σύμφωνα με τις περιστάσεις και αναλογα με το βαθμο που εχει δυνατότητα να επέμβει τη στιγμή εκείνη, σε συνάρτηση με τον αριθμό αστυνομικών που εχει, το προχωρημένο της ωρας, τον μεγάλο αριθμό θαμώνων που δυσχεραίνει το εργο κλπ ειπε οτι θα πράξει ανάλογα και αν εχει τη δυνατότητα θα ελεγχθούν ολοι, αν οχι μονο οι καταγγελλομενοι. Είναι λαθος να δημιουργείτε κλιμα πιεσης και εκβιασμού με τα γραφόμενα σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ήμασταν παρόντες στη συνάντηση. Γράψαμε αυτά που μας έστειλαν. Αυτά που γράφετε λένε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτά που έγραψε ο φίλος αναγνώστης που ήταν παρών. Έγραψε ο άνθρωπος: "Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε πως εφόσον κληθεί για καταγγελία για ένα κατάστημα είναι υποχρεωμένος να κάνει έλεγχο σε όλο το Μπατσί. Κάτι που σημαίνει πως μια κλήση για παράβαση στο Μπούκα θα σημαίνει έλεγχο σε όλο τον παραθεριστικό οικισμό."
Βλέπετε κάτι διαφορετικό από αυτό που γράψατε εσείς; Η μόνη διαφορά είναι λεκτική. Πιο διπλωματική. Αλλά επί του πρακτέου είναι τα ιδια ακριβώς. Μήπως ξεχάσατε πέρσι που μετά απο καταγγελία του ενός μπαρ πλάκωσε η αστυνομία κι έγραψε 10 κι έκλεισε 3-4 τον 15αύγουστο. Μήπως δεν ζείτε στο Μπατσί;
Γράφετε πως θέλουμε να δημιουργήσουμε κλίμα πίεσης με τα γραφόμενα μας. Για κοιτάχτε λίγο τα δικά σας.
(α) Δεν προσέξατε πως το κείμενο δεν υπογράφεται από το Εν Άνδρω και μας το χρεώνετε. Δημιουργείτε κλίμα εναντίον μας νομίζω ή όχι;
(β) Γράψατε τι δική σας εκδοχή. Την ανεβάσαμε. Και τι λέτε; Πως το κακό κλίμα και την πίεση στο Μπατσί τη δημιουργούμε εμείς!!! Κι όχι τα δύο μπαρ!!! Ιδίως το Μπούκα που όπως είδαν όλοι θέλει με κάθε τρόπο μια πλατεία - που ΔΕΝ ανήκει σε κανέναν - δική του όλη. Το είδε η Βολίκα, ο Μουστάκας, ο αστυνόμος, και ακόμα ο Ψωμάς, ο Πετρίτσης και τόσοι άλλοι όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν παίξει και σπρωξιές κλπ. Κι εσείς λέτε πως δημιουργούμε εμείς κλίμα. Εμείς δημιουργήσαμε κλίμα πέρσι και ήρθε η αστυνομία κι ΄έγραψε το μισό Μπατσί; Ξαναρωτάμε: Μήπως; δεν ζείτε στο Μπατσί;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε λιγο θα φέρουν και φουσκωτούς να λύνουν τις διαφορές τους... χειρότεροι και απο τη Μύκονο θα γίνουμε! Ειναι ντροπή για το νησι αυτα τα σκηνικά!