Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη στην Άνδρο. Εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Άνδρο, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (26/9 – 27/9).

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος, ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Εθνοφρουρά, Σχολικές Επιτροπές κλπ) στο δημαρχείο Άνδρου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, επειδή η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ!

Η απόφαση έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Άνδρου έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2 Την πρόβλεψη έκτακτων καιρικών φαινομένων για το επόμενο διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2018.

3.Τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά στο έκτακτο Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, στις 24/9/2018.

Αποφασίζει τη μη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Άνδρου την Τετάρτη, 26 και την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ι. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

 Μεσογειακός κυκλώνας…

 Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους, ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία και «μεσογειακό κυκλώνα».

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τη χώρα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέως βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του!

 Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία!»

Απαγορευτικό από απόψε για αύριο και πιθανόν μέχρι και μεθαύριο

Αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας έχει φτάσει στην Άνδρο με ριπές ανέμου 9 μποφόρ. Απόψε όμως τα καράβια ταξιδεύουν προς τους προορισμούς τους. Όμως ήδη εκδόθηκε απαγορευτικό που ισχύει από τις 21:00. Έτσι αύριο Τετάρτη 26/9 δεν θα ταξιδέψουν και πιθανότατα και την Πέμπτη 17/9 γιατί η κακοκαιρία δείχνει στους μετεωρολογικούς χάρτες δείχνει πως υποχωρεί προς το βράδυ της Πέμπτης.

Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του φαινομένου και στους μετεωρολογικούς χάρτες που δημοσιεύουμε αναλυτικα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε την Πυροσβεστική Άνδρου στο τηλέφωνο 22820-42199 όλο το 24ώρο. Και χωρίς χρέωση τους αριθμούς από κάθε τηλέφωνο 199 ή τον ευρωπαϊκό άριθμό έκτακτης ανάγκης 112. 

ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολες οι προγνώσεις δείχνουν οτι ο αέρας στις θάλασσες είναι και θα είναι 8 και στη συνέχεια στο καβοντόρο 9 μποφώρ (ίσως τοπικά 10). Στην ξηρά είναι πολύ μετριασμένος, όπως δείχνει ο σταθμός του Γαυρίου.
Χάσαμε το μέτρο και πανικοβληθήκαμε; είναι η πρώτη φορά που έχει απαγορευτικό με 9 μποφώρ (και ίσως ριπές 10); Από εδώ και πέρα θα κλείνουμε τα σχολεία σε κάθε απαγορευτικό των πλοίων; Θα γίνεται τέτοιος πανικός στα ΜΜΕ (που άλλο που δεν θέλουν...) σε κάθε εννιάρι; Μήπως τελικά είμαστε τόσο προχωρημένοι στην πολιτική προστασία; Μήπως να συμβουλέψουμε και τους χαζούς Γερμανούς ή τους απολίτιστους Νορβηγούς να κλείσουν τα σχολειά τους επειδή θα χιονίσει και θα κάνει κρύο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα.
Εκτιμώ την παραπάνω απόφαση ως ιδιαιτέρως λανθασμένη. Πέρα από την αναστάτωση που προκαλεί στον οικογενειακό προγραμματισμό, ιδιαιτέρως γονιών που εργάζονται και οι δύο, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό τουλάχιστον σε μένα για ποιο λόγο κινδυνεύουν περισσότερο οι μαθητές σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, όπως αυτού του σχολείου, παρά σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκτός σπιτιού, στην οποία πιθανόν να προβούν.
Επιπρόσθετα αν κλείνουν με αυτές τις καιρικές συνθήκες τα σχολεία τότε τι να αναμένουμε άραγε για τον χειμώνα που έρχεται..........??
Ευχαριστώ.