Έρχεται ο "Ηφαιστίων" με 10 μποφόρ και "απαγορευτικά" Δευτέρα-Τρίτη...

 Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις από αύριο το απόγευμα Κυριακή έρχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ανέμους και ριπές ανέμων που θα ξεπεράσουν και τα 10 μποφόρ την Δευτέρα 6/1 και την Τρίτη 7/1. Όπως δείχνουν όλοι οι μετεωρολογικοί χάρτες το βαρύ κύμα της κακοκαιρίας θα αγγίξει και την Άνδρο. 

Αναλυτικά για την κακοκαιρία "Ηφαιστίων" οι προβλέψεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ έχουν ως εξης:

"Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020), κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Την Τρίτη (07-01-2020) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Την Κυριακή (05-01-2020) θα πνέουν με ένταση 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020) στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ. Την Τρίτη (07-01-2020) από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

Από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-01-2020) τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (Θεοφάνεια 06-01-2020) θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (07-01-2020) αναμένεται να εξασθενήσουν."

Από την μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπεται:

Εκτός της ΕΜΥ για τις Κυκλάδες και την Άνδρο οι δύο μετεωρολογικές σελίδες, Podeidon και Windy.com, προβλέπουν τα ακόλουθα:

Η μετεωρολογική σελίδα Ποδειδών για τις Κυκλάδες προβλέπει 11 μποφόρ ανέμους την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανίων, και 9-10 μποφόρ την Τρίτη & Ιανουαρίου, του Αγίου Ιωάννη. Δηλαδή γιορτές με σφοδρή κακοκαιρία και ανεμοθύελλα. Φυσικά η πρόβλεψη μιλάει για απαγορευτικό.

 

Για την Άνδρο η μετεωρολογική ιστοσελίδα Windy.com προβλέπει ριπές ανέμων την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου μέχρι 12 μποφόρ και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ριπές ανέμων μέχρι 11 μποφόρ. Καλό είναι η προετοιμασία μας να είναι ανάλογη με την προβλεπόμενη κακοκαιρία.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet