Ποιοι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν προσεχώς στην Άνδρο

 

Φωτογραφία από τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται. Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων χρονικά εξετάζεται κάθε εβδομάδα και προχωρά ανάλογα με τις μεταφορές υλικών και διαθεσιμότητας μηχανημάτων σε κάθε περίπτωση. Οι χρόνοι που παραθέτουμε στο κείμενο είναι ενδεικτικοί. Μπορεί είτε να μειωθούν είτε να επιμηκυνθούν. Πάντως το φθινόπωρο θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα που έχουν ανακοινωθεί.

Το δελτίο τύπου της παράταξης «Μαζί για την Άνδρο» που δημοσιεύθηκε στις 17/5 και αναφέρεται στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που προχωρά αυτή την περίοδο στο νησί ήδη ξεπέρασε τους 4.300 αναγνώστες. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν με ανυπομονησία τις ασφαλτοστρώσεις. Ατυχώς όμως το δελτίο τύπου της απελθούσας διοίκησης δεν περιλαμβάνει τα χρονοδιαγράμματα των έργων κάτι που αποτελεί πραγματική παράλειψη. Στο σημείο αυτό η προηγούμενη διοίκηση με το ελλιπές δελτίο της αφήνει τους πολίτες σε άγνοια ως προς τους χρόνους υλοποίησης των έργων.

Από την άλλη η σημερινή διοίκηση δεν έχει κάνει εδώ και μήνες τον κόπο να ενημερώσει για τα έργα που κληρονόμησε και εκτελούνται αυτή την περίοδο στο νησί. Ίσως γιατί δεν έχει το θάρρος να πει πως "θα τα ολοκληρώσει", αν και ξεκίνησαν από τους προηγουμένους. Ίσως γιατί την τρομάζει η σύγκριση με το παρελθόν της όταν σε μια 5ετία δεν κατάφερε να ασφαλτοστρώσει ούτε ένα μέτρο δρόμου. 

Φωτογραφία από τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται.

Μιας και κανείς δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τον εργολάβο, που κάνει τις ασφαλτοστρώσεις, για το τι πρόγραμμα έχει και να ενημερώσει τους κατοίκους, ας το κάνουμε εμείς. Ρωτήσαμε αρμόδιο τεχνικό και η απάντηση που λάβαμε είναι η εξής:

- Τελειώνει η ασφαλτόστρωση στο Άνω Γαύριο και επί δρόμου με 3Α και επί ασφάλτου. Μετά ξεκινά η ασφαλτόστρωση στον Χάρακα. Εκεί ο δρόμος ήδη είναι έτοιμος (έχει πέσει το χαλίκι 3Α) και περιμένει την άσφαλτο. Θα τελειώσει σχετικά γρήγορα. Και αμέσως μετά ξεκινά η ασφαλτόστρωση για το Ατένι. Εκεί ο δρόμος είχε πολλά προβλήματα. Όμως η πρόβλεψη είναι πως θα τελειώσει κι αυτός μέσα στον Ιούνιο. Απομένει η ασφαλτόστρωση για τον Ζόργκο. Αυτή θα γίνει είτε πριν την κορύφωση της σεζόν. Είτε το φθινόπωρο. Όλα εξαρτώνται από την διαθεσιμότητα μηχανημάτων, φορτηγών με πίσσα κλπ. Εν τω μεταξύ έχουν τελειώσει τα χαντάκια των δρόμων στο Συνετί. Και απομένει για φθινόπωρο ο δρόμος για το Πήδημα της Γριάς, μια εξαιρετική παραλία της Άνδρου.

- Οι ασφαλτοστρώσεις σε Άνω Γαύριο, Χάρακα και Ατένι καλύπτουν οικισμούς με σχετικά πολλούς κατοίκους. Στο Ατένι καλύπτει και μια από τις όμορφες παραλίες της Άνδρου. Στον Ζόργκο επίσης καλύπτει μια από τις πιο γνωστές και ιδιαίτερα πολυπληθείς καλοκαιρινές παραλίες του νησιού. Σημειώνουμε πως τον 15αυγουστο βρήκαμε εκεί κάπου 1.500 λουόμενους! Συνάμα ο δρόμος καλύπτει και ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία του Αιγαίου, το Aegean Blue.

Αυτό είναι το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που άφησε κληρονομιά η απελθούσα διοίκηση. Απομένει να δούμε τι πρόγραμμα μπορεί να έχουμε τα επόμενα χρόνια από τη σημερινή διοίκηση που την διαδέχθηκε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα επαναλάβει μέχρι το 2028 την απραξία που επέδειξε την περίοδο 2014-2019.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν φτάνει που δεν θα δούμε έργα στο νησί μας κουβαλησε και κάμποσους στο νησί που ήταν εξαφανισμένοι τόσα χρόνια να μας πάρουν τα αυτια με δήθεν ψαλτικες ικανότητες!!!
κουράζει πολύ πονανε τα αυτιά μας ,παρτον σπίτι σου Θεοδόση να σου ψέλνει όλη μέρα....φοβουνται ολοι να πάνε εκκλησία μη και παρευρίσκεται ο υψίφωνος ( κόρακας), θα τους διώξει όλους θα μείνει μόνος να γκαριζει!!!
Αλήθεια σε ποια μεγάλη μητρόπολη με εξαίσιους ψάλτες έχει ακούσει αυτές τις γκαρίδες ο υψιφων??????????

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει να γίνει συμφωνία να βγούμε όλοι στη φορά. Ποιος μου λέει ότι αν βγω εγώ, θα βγείτε και εσείς; Επίσης ποιος προκαλεί ευτυχώς μπορούν όλοι να διαβάσουν ποιοι ξεκινάνε τα σχόλια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει κανένα νόημα ποιοι γράφουν για την Βολίκα; Αν είναι ανώνυμοι ή επώνυμοι; Τι θα κάνει η Βολικά αν είναι επώνυμοι όσοι λένε πως δεν έχει έργο ή δεν θα κάνει έργο; Θα τους στείλει στη Γυάρο; Θα τους κάνει μήνυση; Το θέμα είναι το έργο κι όχι η καρέκλα της κυρίας. Τι έκανε τόσα χρόνια που την είχε; Τίποτα. Μόνο για την Πλούσκα έκανε φασαρία χωρίς γνώση και λέγοντας ψέματα ενώ σήμερα την έχει αποδεχτεί κι αυτή και ο Βόσσος.
Αντιθέτως ποιος ρώτησε ποιοι ή ποιες έγραφαν τα εκατοντάδες σχόλια εναντίον του πρώην προέδρου Μπατσίου και του κυρίου Θωμά αποκαλώντας τους Ερντογαν και Κούλη. Μέχρι που πετάξαμε αυτά τα σχόλια από το Εν Άνδρω και εξαφανίστηκαν. Λοιπόν ποιες ή ποιοι έκαναν πολιτική καριέρα χωρίς έργο; Μόνο με την Πλούσκα που σήμερα αποδέχονται;
Αυτά και τέρμα...
ΥΓ Το τι έργο θα κάνει ή δεν θα κάνει η Βολίκα θα μετρηθεί προσεχώς... Μέχρι στιγμής διαπρέπει σε διαμαρτυρίες και στη συζήτηση για καρέκλες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οποίος νομίζει ότι είναι καλύτερος και μπορεί να προσφέρει έργο ας βάλει στις επόμενες εκλογές. Δεν μας λέτε όμως και για την πρόεδρο που το μόνο που την ένοιαζε ήταν οι κλειδαριές και η καρέκλα θα κάνει τίποτα για το Μπατσι; Η κάθεται να κλαιει στο φέισμπουκ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας βγει επιτέλους με το όνομα του/της που προκαλεί τους άλλους να δούμε ποιος/α είναι που δεν πάει το μυαλό μας και τότε θα βγούμε και εμείς . Ας κάνει λοιπόν την αρχή να δούμε έχει τα κότσια ….

This comment was minimized by the moderator on the site

Πλουσκαιοι Ανώνυμοι και λοιποί συγγενείς κουράσατε με τις κατινιες σας. Κάντε κάτι για το καλό του τόπου γιατί ήρθε το καλοκαίρι και το Μπατσι που είναι το πιο τουριστικό μέρος της Ανδρου δεν είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του και το ποσο θα κάτσει στη καρέκλα της προέδρου η Βολικά λίγο ενδιαφέρει εμάς τους επαγγελματίες . Ας κάτσει οσο θέλει φτάνει να κάνει έργο και όταν λέμε έργο δεν εννοούμε τα ασπρισματα και τα σκουπίσματα και τις λάμπες γιατί αυτά κάνει τώρα και αυτά έκανε και σαν πρόεδρος εννοούμε σοβαρά εργα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μας πει επιτέλους η κυρία Βολίκα που το πρόβλημα της ήταν μην έχει άλλος κανένας την εξουσία , παρά μόνο εκείνη...
Θα κάνει τίποτα ???
Η θα περάσουν τα τέσσερα χρόνια της εξουσία της με βαψιματακια και μπαλώματα???
Για να τη δούμε???
Θα κάνει τίποτα της προκοπής ή θα πάρει πόδι???
Περιμένουμε....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μη πονάς που δεν θα κάτσεις σε καρέκλα εσυ και θα κανεις ανώνυμα σχόλια. Αν θες βγαίνουμε και με τα ονόματα μας, εγώ δεν έχω πρόβλημα και να είστε σίγουροι δεν σας περνάει από το μυαλό ποιος είναι. Τα φίλια μου και όπως είπαμε καλό είναι να το συνηθίζετε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλοί δρόμοι θέλουν φιαξιμο. Ο δρόμος Πέρα Χωριών προς Ζαγανιαρι είναι μόνον λακούβες με λίγο δρόμο. Σπάσαν αμορτισέρ, ψαλίδια κλπ. Κάντε κάτι παρακαλώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Να μας πει ο James απο το Μεσαθουρι εάν θα γίνει καμία ασφαλτοστρωση στο Μπατσι ...Αυτός όλα τα ξέρει...γράφει και επώνυμα...

Περισσότερα