ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Από την Τήνο με αγάπη!...

 

Από ήδη υπάρχον μικροφράγμα στην Τήνο (φωτ. Εν Άνδρω)

Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης στην Τήνο μια πρόταση καλογραμμένη, σοβαρή, συγκεκριμένη, για την άνοδο των υπόγειων υδάτων στο νησί. Την παραθέτουμε παρακάτω μήπως δώσουμε έμπνευση στην αντιπολίτευση της Άνδρου να προβεί κι αυτή σε ανάλογη πρόταση αντί να αναλώνεται με την εριστική και απολίτικη πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Άνδρου.

Επιπλέον να προσθέσουμε πως η Τήνος στηρίζεται κυρίως στις αφαλατώσεις για την ύδρευση της. Ο δραστήριος δήμαρχος της Παναγιώτης Κροντηράς από την πρώτη στιγμή που εξελέγη - πριν δύο χρόνια - έτρεξε στα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, έβαλε πλάτη κινώντας ΟΛΑ τα υπάρχοντα προγράμματα για την λειψυδρία και πέτυχε να φέρει στο νησί του μονάδες αφαλάτωσης, τις οποίες εγκατέστησε από πέρσι.

Αντιστοίχως τις ίδιες μέρες - πέρσι - η διοίκηση ψήφιζε σχολικές εκθέσεις γενικών κατευθύνσεων στο συμβούλιο για 3 αφαλατώσεις. Και τις στέλναμε στο υπουργείο χωρίς κανείς να κινητοποιηθεί να τρέξει να τις στηρίξει με μελέτες και με την παρουσία του. Μπροστά στην αδράνεια της διοίκησης και στην βραδυπορία του δημάρχου η αντιπολίτευση πρότεινε να μπει στις γενικόλογες προτάσεις και το Μπατσί. Κάτι που η διοίκηση ΔΕΝ δέχθηκε. 

Για την ιστορία θυμίζουμε πως το Μπατσί ήταν και το πρώτο που ξέμεινε από νερό τον Αύγουστο! Κάπως έτσι η "ϋδρούσα" Άνδρος ξέμεινε από νερό σε αντίθεση με την "άνυδρη" Τήνος είχε νερό. Κάπως έτσι η Τήνος έβγαλε όρθια το καλοκαίρι της, ενώ η Άνδρος έτρεχε 15αύγουστο να βρει αφαλάτωση για το Μπατσί. Όταν την βρήκε ήταν Σεπτέμβριος κι είχε περάσει η σεζόν. Και η αφαλάτωση έμεινε για του χρόνου!!!

Γράψαμε προχτές πως ενόψει της χειμερινής σεζόν, της περισυλλογής και της οργάνωσης η Τήνος προχωρά στην δημιουργία ΧΥΤΥ, που θα είναι έτοιμος την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, ενώ εμείς βλέπουμε τα σκουπίδια να φλέγονται και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ίσως γίνει με καπνούς από την νέα χωματερή.

Ήδη υπάρχον ρέμα με μικροφράγματα στην Τήνο (φωτ. Εν Άνδρω)

Και μέσα σε αυτή την "ειδυλλιακή" φθινοπωρινή ατμόσφαιρα με τις ηλιόλουστες μέρες στην όμορφη Άνδρο λάβαμε δελτίο τύπου η αντιπολίτευση της Τήνου σχετικά για το νερό. Αντί οι άνθρωποι να αντιπαρατίθενται ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος προχωράνε ένα βήμα παρακάτω και αντί για την επίκληση ενός γενικού κι αόριστου "διαλόγου" που προτείνει προς όλους και για όλα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Άνδρου κάνει μια ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση προς την δραστήρια διοίκηση του νησιού τους. Γράφει η αντιπολίτευση της Τήνου: 

"Είναι ανάγκη η διαχείριση των όμβριων υδάτων με την κατασκευή υποδομών, όπως μικροφράγματα, ώστε να μην χάνεται το νερό της βροχής προς τη θάλασσα, αλλά να συγκρατείται στους χειμάρρους όσο είναι δυνατόν ώστε να εμπλουτιστούν οι υδροφόροι ορίζοντες του νησιού.

Ίσως είναι ώρα να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το νερό της βροχής που χάνεται κάθε χρόνο προς τη θάλασσα. Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε προτεραιότητα σε έργα που εμπλουτίζουν τους υδροφόρους ορίζοντες; Μήπως χρειάζεται να σχεδιάσουμε υποδομές που θα μας εξασφαλίζουν νερό για το μέλλον;

Γιατί εκτός από τις αφαλατώσεις μπορούμε να κάνουμε μια πιο ολοκληρωμένη διαχείριση για το νερό. Να συμβάλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας βοηθώντας την φύση."

Τουτέστιν μεθερμηνευόμενο: όλα ωραία με τις αφαλατώσεις, αλλά επενδύστε με μικροφράγματα και ,στο μέλλον με τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού! Ήτοι: μια άλλη δραστήρια διοίκηση και μια άλλη παραγωγική αντιπολίτευση που την σπρώχνει στο επόμενο βήμα. Αυτά τα λίγα κι ενδιαφέροντα από εμάς...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Τήνο χρησιμοποίησαν το μυαλό τους για να έχουν νερό για ΠΑΝΤΑ.
Στην Άνδρο η φαιά ουσία εξαντλείται στα πανηγύρια και στις φωτογραφήσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εισαι άδικος Διαμαντή. Εδω ο δήμαρχος ανέθεσε μελέτη. Δυο χρόνια να του πούν τι να κάνει, δύο χρόνια να καταλάβει τι του είπαν να κάνει, δύο χρόνια άλλη μελέτη ωρίμανσης, δύο χρόνια υπομονής, δύο χρόνια .... θα λυθεί ή θα το εχουμε ξεχάσει που έλεγε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Απλά και παλαιοκομματικά διοικούμαστε. Εσείς μη σταματάτε να χειροκροτάτε τον δήμαρχο. Αυτόν ψηφίσατε αυτόν έχετε.