Πράσινο φως από τον υπουργό. Προχωρά η διαδικασία του ΧΥΤΥ Άνδρου

 

 Όλες οι προτεινόμενες θέσεις της μελέτης. Με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών προχωρά η κανονική διαδικασία για την Πλούσκα μετά την αναταραχή που δημιούργησε η έκθεση του ΓΓ του ΥΠΕΣ  

Συνεχίζεται κανονικά η νόμιμη διαδικασία, που είναι σε εξέλιξη, για χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου,. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα Δευτέρα 24/10 στις 12:00 ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θ. Σουσούδης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουπλή. Στη συνάντηση που διάρκεσε 40 λεπτά παρόντες ήταν ο ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Καπετάνιος και δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Άνδρου οι κ. Δ. Λάσκαρης και Χ. Βουραζέρης.

Πρώτος στη συνάντηση μίλησε ο δήμαρχος Άνδρου και εξήγησε στον υπουργό πως το νησί έχει αναστατωθεί με την έκθεση του κ. Καπετάνιου, που λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας ξαφνικά μιλά για χωροθέτηση από την αρχή! Τόνισε πως εδώ και 4 χρόνια η υπάρχουσα μελέτη έχει τροποποιηθεί και έχει εγκριθεί από 10 διαφορετικές υπηρεσίες.Είπε πως η διαδικασία ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα. Για τον λόγο αυτό η αντιπολίτευση και ψήφισε την μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο και την στηρίζει σήμερα. Εκκρεμεί μόνο μια υδρογεωλογική μελέτη που έχει ήδη ανατεθεί και θα κατατεθεί στο ΠΕΣΠΑ στο επόμενο δεκαήμερο. Από εκεί και πέρα το ΠΕΣΠΑ είναι το αρμόδιο όργανο να κρίνει.

Μετά πήρε τον λόγο ο κ. Καπετάνιος και είπα πως το νησί ήταν ανάστατο όταν έφτασε αυτός!! Εξήγησε πως έχει λάβει πολλές διαμαρτυρίες από κατοίκους για την επιλογή της θέσης. Και όλα αυτά ήταν που τον έκαναν να πάει στην Άνδρο. Με την πείρα που έχει πήγε και είδε και τις οκτώ θέσεις της μελέτης. Για την Πλούσκα υποστήριξε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που λένε οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι  Και κατέληξε ζητώντας να γίνει νέα χωροθέτηση εκεί που υπέδειξε. Τέλος παραπονέθηκε πως δεν έτυχε καλής φιλοξενίας γιατί δεν τον συνόδευσε ο δήμαρχος όλη μέρα στην περιοδεία του.

Ο δήμαρχος αντέτεινε πως πήγε μαζί του σε δύο θέσεις, αλλά επειδή ήταν και κάτοικοι στο κομβόι δεν ήθελε να νομίζουν πως τον πιέζει γι’ αυτό και έφυγε. Του διατέθηκε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και τον συνόδευσαν δύο έμπειροι μηχανικοί του Δήμου Άνδρου  Στο σημείο αυτό παρενέβη ο ένας αντιδήμαρχος και είπε να τον φιλοξενήσουν όποτε θέλει στην Άνδρο. Ο κ. Καπετάνιος μάλλον εκνευρισμένος είπε πως μετά και από αυτά που γράφονται γι’ αυτόν δεν θέλει… να ξανάρθει στην Άνδρο!!!

Ο υπουργός καταλήγοντας στο τέλος δέχθηκε τις απόψεις του δημάρχου. Και υπογράμμισε πως δεν είναι τώρα εποχή να καθυστερήσουμε κι άλλο. Προσέθεσε δε πως μια νέα χωροθέτηση από την αρχή θα στείλει πολύ πίσω τα πράγματα. Συνεπώς κατέληξε: πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ΠΕΣΠΑ, που είναι και το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει για την επιλογή θέσης ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

Μετά το παραπάνω είναι προφανές πως το ΠΕΣΠΑ, όταν κατατεθεί η υδρογεωλογική μελέτη από τον Δήμο, θα ολοκληρώσει την διαδικασία για την εξεταζόμενη πρώτη θέση χωροθέτησης του ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

 «Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρέλαση σήμερα και μου λείπεις ....Μπεεε....μόνη και έρημη η Πλούσκα μπεεεε....εσύ κάπου στας Αθήνας κι εγώ μόνο καραούλι στην Πλούσκα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ Κ.ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ 2016. Αγαπητέ μου γιατί ανησυχείται εσείς που εκτίθεμαι εγώ. Δεν το καταλαβαίνω. Αφήστε με να εκτίθεμαι. Εσείς δεν εκτίθεσται. Γραφτε συνεχως τα ίδια και τα ίδια κατεβατά. Αλλά δεν έχετε πάει ποτέ στο ΚΑΣ. Δεν ξέρετε τι έχει πει το ΣτΕ. Μετράτε στο google εσείς και μερικοί φίλοι σας. Πήγατε ποτέ να δείτε αυτά που λέτε. Τέλος πάντων δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα όσο δεν ξέρετε το πόσες παρανομίες την ημέρα γίνονται στην Σταυροπέδα για να μιλάτε εσείς περί "νομιμότητας". ΔΕΝ είστε αρχαιολόγος. ΔΕΝ είμαι αρχαιολόγος. Μόνο όσοι υποστηρίζουν την λύση "έξω από την Πλούσκα" είναι αρχαιολόγοι, νομικοι. συνταγματολόγοι, υδρολόγοι κλπ Και διαβάζουν μόνο τις Γραφές. Εγώ δεν είναι ειδικός παρά μόνο στην επιστήμη που σπούδασα και δίδαξα γι' αυτό και ρωτάω τους ειδικους. Και γράφω ότι αυτοί λένε... Τέλος γιατί δεν παρακολουθεί πια και κανένας αυτό το θέμα.....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γλυκό μου και καχεκτικό προβατάκι αν ήτανε η ζήλεια ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα... πρόσεχε, γιατί το γινάτι βγάζει μάτι. Θα τα πούμε πολύ σύντομα από κοντά, γι'αυτό το λόγο ας μη κουράζουμε άλλο τους αναγνώστες του εν άνδρω. Ο κύριος Διαμαντής θα κάνει ρεπορτάζ σύντομα για τους δυό μας για να γελάσει το νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥΛΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΟΛΩΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ: (διαγράφεται όλο το άλλο χόλιο)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν ήταν στο τοπικό Μπατσίου η (διαγράφεται μια λέξη)... έκανε όλα τα προσωπικά της ρουσφέτια. Τότε ήταν ευχαριστημένη.... (διαγράφεται μια φράση)....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η αρχιπροβατίνα του Στιβαρίου μπεεεε..... τώρα γυαλίζει τα παπούτσια του απροβατιανού γενικούλη αρκεί να της πάει τα σκουπίδια μακριά απο τον βοσκοτοπό της, την πλούσκα. ΜΠΕΕΕΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μ.Α. κατευθύνει την Μ.Μ. την Α.Β. και τον Α.Β. Ότι τους λέει κάνουν. (διαγράφεται μια φράση)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εσύ λατρευτή μου από τας Αθήνας να πας στο Γαύριο να σε σκεπάσει ξέρεις....

This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπω πως σου λείπω γλυκό μου προβατάκι, γιαυτό θα είμαι σύντομα κοντά σου...Μέχρι τότε σε συμβουλεύω να αλλάξεις πορεία και συμπεριφορά! Μην χτυπάς τα άλλα ζωάκια του βουνού, γιατί αυτά δεν σε πείραξαν ποτέ...Μην τα προκαλείς όμως, γιατί μπορεί να αγριέψουν κι αυτά και τότε... Συγκεντρώσου λοιπόν. συμμαζέψου, κατάλαβε πως είσαι σε λάθος δρόμο και σίγουρα θα νοιώσεις καλλίτερα. Μην ξεχνάς το γνωστό τραγουδάκι: Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΜΟΝΑΔΑ ΧΥΤΥ .ΑΡΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Η ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΥΤΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ( ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ) ΟΧΙ ΧΥΤΑ ! !
ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ! !
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΥΣΗ ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ '' ΣΟΥΣΟΥΔΗ-ΚΑΠΑΚΗ-ΘΕΟΛΟΓΟΥ'' ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ 3 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΑΡΧΟΥ ΜΑΛΤΑΜΠΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΞΕΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΠΟΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ. !
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΟΥΣ, ΣΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΗΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΧΥΤΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ.
ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΩ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ! !
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ ! !
ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ! !
ΝΑ Χ...ΣΩ ΜΕΣΑ..ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ, ΣΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ! !
ΣΧΟΛΙΟ

Μα δεν σας έχει πει κανείς πως εκεί που είναι (α) είναι 350 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο, (β) Είναι ορατός από παντού.... Αφήστε τα υπόλοιπα. Λοιπόν τι προτείνετε;;;;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα